back to top
30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

30 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Τ. Χατζηβασιλείου: Εργαλειοποίησης της τραγωδίας των Τεμπών από την αντιπολίτευση

Διαβάστε επίσης

Για εργαλειοποίηση της τραγωδίας των Τεμπών «στο βωμό μιας προσπάθειας για το ποιος θα ηγηθεί στην κεντροαριστερή οικογένεια», κατηγόρησε τα κόμματα της αντιπολίτευσης ο Τάσος Χατζηβασιλείου διεθνολόγος, διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας και βουλευτής Σερρών με την Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας στον Αθήνα 9,84 και στον Νίκο Καρούτζο την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

«Στην ουσία με αυτή την πρόταση, η αντιπολίτευση λέει “Μητσοτάκη φύγε, να έρθουμε να κυβερνήσουμε εμείς, να κάνουμε εκλογές”, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζεται μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Αντιθέτως, το μόνο τους κίνητρο είναι ο εντυπωσιασμός και η εκβιαστική συγκίνηση. Επιδιώκουν να αγγίξουν το λαϊκό αίσθημα κινούμενοι από τα πιο ποταπά πολιτικά ένστικτα», επισήμανε.

 

«Δεν πρέπει να γίνεται κομματικό εμπόριο μιας εθνικής τραγωδίας»

«Μια τέτοια τραγωδία πρέπει να προσεγγίζεται με σοβαρότητα και να μην γίνεται κομματική εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου. Η ρητορική που έχει υιοθετήσει η αντιπολίτευση διασπείρει τοξικότητα και ρίχνει νερό στο μύλο των ακραίων πολιτικών δυνάμεων. Δεν πρέπει να γίνεται κομματικό εμπόριο μιας τέτοιας εθνικής τραγωδίας».

 

«Πού υπάρχει συγκάλυψη;»

«Αναρωτιέμαι που υπάρχει συγκάλυψη. Ποιό από τα κόμματα που μας κατηγορούν έχει διατυπώσει σαφείς κατηγορίες για την κυβέρνηση; Ποιό είναι το κατηγορητήριο; Η ελληνική Δικαιοσύνη διερευνά την υπόθεση και εκείνη θα αποφασίσει. Δεν εξαιρεί κανέναν από τη διερεύνηση. Είναι ωραίο το αφήγημα της συγκάλυψης. Πέρασε ένας χρόνος και θρηνήσαμε 57 θύματα και μέχρι σήμερα όλοι μας σκύβουμε ευλαβικά το κεφάλι μπροστά στο πόνο των οικογενειών των θυμάτων».

«Γιατί τώρα η πρόταση δυσπιστίας;»

«Ξαφνικά εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ είτε με αφορμή ένα δημοσίευμα είτε λόγω ανησυχίας επειδή χάνει 2-3 μονάδες στις δημοσκόπησες και  καταθέτει πρόταση δυσπιστίας μαζί με τα αλλά κόμματα, τα οποία δυσκολευτήκαν να τα βρουν μεταξύ τους. Γιατί τώρα η πρόταση δυσπιστίας; Στην ουσία με την πρόταση δυσπιστίας, η αντιπολίτευση λέει “Μητσοτάκη φύγε, να έρθουμε να κυβερνήσουμε εμείς, να κάνουμε εκλογές”. Τα κόμματα που συνυπογράφουν την πρόταση δεν έχουν παρουσιάσει καμία εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».

«Ουδέποτε κατατέθηκε πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής»

«Ας μην τρέχει η αντιπολίτευση να διασπείρει δηλητήριο. Αρκετά με την έκθεση της χώρα στα διεθνή φόρα. Ουδέποτε κατατέθηκε πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής όπως τεχνηέντως υποστηρίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να συνοδεύεται από ένα σαφές κατηγορητήριο και είναι θλιβερό να μεταχειρίζονται κατ΄ αυτόν τον τρόπο οι πολιτικές δυνάμεις της αντιπολίτευσης την τραγωδία των Τεμπών».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα