back to top
21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Β. Μεταξάς: Ο κ. Καραμανλής κρύβεται πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών»

Διαβάστε επίσης

«Προκλητική» χαρακτήρισε τη χθεσινή ομιλία του Κώστα Καραμανλή στο πλαίσιο της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για την πρόταση δυσπιστίας για την τραγωδία των Τεμπών, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, Βασίλης Μεταξάς ο οποίος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, κατηγόρησε τον πρώην υπουργό Μεταφορών ότι «κρύβεται πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών».

Παράλληλα, έκανε λόγο για «χυδαίες» τοποθετήσεις των κ.κ. Φλωρίδη και Γεωργιάδη, επισημαίνοντας ότι «κινήθηκαν στη λογική της συγκάλυψης όπως έκανε συνολικά η κυβερνητική πλειοψηφία στην Εξεταστική Επιτροπή».

Ο κ. Μεταξάς, υπογράμμισε την ανάγκη να διερευνηθεί σε βάθος η υπόθεση των Τεμπών και σημείωσε ότι οι ευθύνες που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα είναι διαχρονικές.

Για τον Κώστα Καραμανλή

«Ο κ. Καραμανλής κρύβεται πίσω από το νόμο περί ευθύνης υπουργών που δίνει τη δυνατότητα να μη δικάζονται οι υπουργοί από τακτικά δικαστήρια αλλά να καθορίζει η εκάστοτε πλειοψηφία στη Βουλή εάν συντρέχουν λόγοι για να παραπεμφθούν ή όχι σε ειδικό δικαστήριο, όπου και εκεί η σύνθεση είναι εύκολα ελεγχόμενη από την εκάστοτε κυβέρνηση. Γι’  αυτό και στην αναθεώρηση του Συντάγματος, το 2019, το ΚΚΕ είχε καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση για την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών την οποία ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ είχαν καταψηφίσει. Πίσω από αυτόν τον νόμο κρύβεται τώρα ο κ. Καραμανλής».

Για τη στάση της αντιπολίτευσης

«Η ΝΔ διαθέτει όλα τα νομικά όπλα που της έχουν παραδώσει το ΠΑΣΟΚ κι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα οποία αξιοποιεί για να συγκαλύψει το έγκλημα των Τεμπών. Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να είναι πραγματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ γιατί εξυπηρετούν την ίδια στρατηγική. Της δίνουν άλλοθι και επιχειρήματα  να κινείται σε αυτή την απαράδεκτη λογική, όπως οι δηλώσεις του κ. Σπίρτζη που επί της ουσίας αποσύνδεσε τη σύμβαση 717 από το έγκλημα στα Τέμπη ή η τοποθέτηση του κ. Κασσελάκη που χαρακτήρισε την διαδικασία για την πρόταση μομφής, παρωδία.

Παράλληλα, ο κ. Ανδρουλάκης, προσπάθησε με όλους τους τρόπους να εξωραϊσει την Ε.Ε, ως το δήθεν το απάγκιο λιμάνι όπου όλα γίνονται καλώς. Η προσπάθεια από τον ΣΥΡΙΖΑ και από το ΠΑΣΟΚ να μετατραπεί η συζήτηση για τα Τέμπη σε μονοθεματική κουβέντα έχει να κάνει με το ότι έχουν στηρίξει έναν βασικό όγκο νομοσχεδίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει το 50% των νομοσχεδίων που έφερε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ το 70%. Επομένως, όταν δίνουν στη ΝΔ όλα τα απαραίτητα επιχειρήματα που αναζητά για να συγκαλύψει και τη νομιμοποιούν στη συνείδηση του λαού, για ποια αντιπολίτευση μιλάμε;»

 

Περί… διαχρονικών ευθυνών

«Η ΝΔ αρνήθηκε να καλέσει σημαντικούς για την υπόθεση των Τεμπών μάρτυρες. Έκλεισαν άρον άρον την Εξεταστική και εξέδωσαν ένα πόρισμα που αποδίδει τα πάντα σε ανθρώπινο λάθος. Η συγκάλυψη έχει πολλές πλευρές. Έρχεται από τη ΝΔ, όμως, η κατάσταση στους σιδηροδρόμους που οδήγησε στο έγκλημα ξεκίνησε χρόνια πριν. Γι’ αυτό και στο πόρισμα που καταθέσαμε ως ΚΚΕ, αναδεικνύουμε τις διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων».

Καθημερινή μομφή από το ΚΚΕ

«Η μομφή είναι καθημερινή από το ΚΚΕ. Εμείς, θα στηρίξουμε την πρόταση δυσπιστίας, θα την υπερψηφίσουμε και θα ανοίξουμε μια εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για όλα τα ζητήματα που αφορούν τις λαϊκές οικογένειες όπως είναι τα Εργασιακά, η Παιδεία, η Υγεία».

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα