back to top
21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

21.7 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

O Κώστας Κωνσταντάτος, βασικός δημιουργός του συγκροτήματος Encardia…SOLO στον Αθήνα 9.84

Διαβάστε επίσης

Κάθε Κυριακή στις 11.00 το πρωί και για μια ώρα ένας καλεσμένος αυτοσχεδιάζει στο μικρόφωνο του Αθήνα 9,84!

Αποκαλύπτεται, συγκινείται, χαμογελάει, θυμάται στιγμές της δημιουργικής του πορείας και μοιράζεται εικόνες από το παρόν και το μέλλον του.

Αυτή την Κυριακή 31 Μαρτίου, καλεσμένος ο Κώστας Κωνσταντάτος, βασικός δημιουργός του συγκροτήματος Encardia.

Γεννήθηκε στην Αθήνα όπου μεγάλωσε και σπούδασε Οικονομικά και Μουσική.

Στα τέλη της δεκαετίας του ‘80 αρχίζει να ασχολείται συστηματικά με τη ζωγραφική φορητών εικόνων και τοιχογραφιών ως αγιογράφος σε ναούς της Ελλάδος και της Νοτίου Ιταλίας.

Για αρκετά χρόνια επισκέπτεται τακτικά την περιοχή της Καλαβρίας διενεργώντας σεμινάρια και εκθέσεις ζωγραφικής ενώ εικονογραφεί μαζί με τους συνεργάτες του.

Με αφορμή αυτά τα ταξίδια, από το 2003 ξεκινά μαζί με το Βαγγέλη Παπαγεωργίου και την Αναστασία Δουλφή το συγκρότημα Encardia που ασχολείται συστηματικά μέχρι σήμερα με τη μουσική παράδοση και τον πολιτισμό της Νοτίου Ιταλίας, μέσα από αναρίθμητα ταξίδια και συνεργασίες με μουσικούς της περιοχής

Με δηλωμένη κοινωνική ευαισθησία, από το 2012 μέχρι σήμερα ασχολείται με την ομάδα κρουστών της θεραπευτικής κοινότητας «Παρέμβαση» του ΚΕΘΕΑ. Στο τέλος του 2018 με το Στ. Χατζηαναγνώστου δημιούργησαν τη μουσική ομάδα Alcedo folk band που παρουσιάζει ένα ευρύ ρεπερτόριο από μουσικές του κόσμου με μια σύγχρονη, αποκαλυπτική οπτική.

Aυτή την Κυριακή 31 Μαρτίου ο Κώστας Κωνσταντάτος μας ξεναγεί στα 20 χρόνια των Encardia με αφορμή την εμφάνιση τους, την Τετάρτη 3 Απριλίου στο Σταυρό του Νότου Plus .

20 χρόνια Encardia. Χιλιάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό, δύο σημαντικές μουσικοθεατρικές παραγωγές, επτά ψηφιακοί δίσκοι και ένα ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό τους.

Μια παράσταση που αφιερώνεται στον ηθοποιό Ηλία Λογοθέτη που αρχικά θα συμμετείχε σε αυτή.

Θα ακουστούν τα αγαπημένα του τραγούδια, κείμενα και ιστορίες μέσα από τη συνεργασία τους. Θα συμμετέχει η σύζυγός του ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή ενώ καλεσμένοι θα είναι η Alkyone και το φωνητικό σύνολο Άσμα Cordis που θα πλαισιώσουν τη γιορτινή βραδιά με τον δικό τους ιδιαίτερο τρόπο.

 

H δημοφιλής μπάντα που φέρνει τις αρχέγονες μουσικές της Κάτω Ιταλίας στο σήμερα, γιορτάζει την εικοσαετή πορεία της.

Ακριβώς πριν από 20 χρόνια οι Encardia μας συστήθηκαν με μουσικές και τραγούδια από τις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου. Μας γνώρισαν στην Ελλάδα τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής, μας έμαθαν τα βήματα, χορέψαμε ατελείωτα στις παραστάσεις τους, κλάψαμε με τα λαϊκά τραγούδια αγάπης, ξενιτιάς, δουλειάς και διαμαρτυρίας των Ελληνοφώνων, τραγουδήσαμε μαζί τους στην τοπική διάλεκτο (Grico), τους ακολουθήσαμε στα ταξίδια τους στη Νότια Ιταλία.

Επιμέλεια και παραγωγή εκπομπής : Αριστέα Γιάννου

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα