back to top
16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

332 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθεια μεταφέρονται με τρία πλοία από το λιμάνι της Λάρνακας στον πολιορκούμενο παλαιστινιακό θύλακα στη Γάζα στη δεύτερη αποστολή , μέσω του ασφαλούς θαλάσσιου διαδρόμου που έχει ανοίξει σε συνεργασία Κύπρου – Ισραήλ. Στο μεταξύ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, επισημαίνει την άμεση ανάγκη 9000 ασθενείς να μεταφερθούν εκτός Γάζας, προκειμένου να λάβουν την ενδεδειγμένη φροντίδα.

Την ενεργοποίηση ογκολογικών συμβουλίων στα νοσοκομεία προανήγγειλε ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίων, ενώ – όπως ανέφερε – τα ¾ των ογκολογικών φαρμάκων δεν θα έπρεπε να έχει συνταγογραφηθεί.

Από 1ης Απριλίου τίθεται σε ισχύ ο νέος κατώτατος μισθός, ο οποίος διαμορφώνεται στα 830 ευρώ, ενώ συμπαρασύρει ανοδικά πολλά επιδόματα και τριετίες. Σύμφωνα με την Υπουργό Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, στόχος της κυβέρνησης, είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 950 ευρώ στο τέλος της κυβερνητικής θητείας.

Αντίστροφη μέτρηση για τις αυριανές αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία, με τον Ταγίπ Ερντογάν να θεωρεί θέμα γοήτρου και δύναμης, την εκπαραθύρωση του νυν δημάρχου και ηγέτη των κεμαλιστών, Εκρέμ Ιμάμαμογλου.

Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο στο δρόμο προς τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας από το Μοσχάτο, χαρακτήρισε τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας ‘’πολύ αποκαλυπτική για τον τρόπο που τα κόμματα της αντιπολίτευσης συνεχίζουν να εργαλοιοποιούν την τραγωδία των Τεμπών’’ και συμπλήρωσε: ‘’Τον Ιούνιο 2023 μας δώσατε ισχυρή εντολή να κάνουμε την Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Αυτή την εντολή έχουμε πάρει. Η παράταξη μας και εγώ προσωπικά λογοδοτεί μόνο στον ελληνικό λαό. Δεν συγκυβερνούμε με κανέναν. Εσείς μας εκλέγεται και σε εσάς λογοδοτούμε» κατέληξε.

Στα χέρια της ελληνικής αστυνομίας ο 47χρονος Ιταλός επιχειρηματίας, φερόμενος ως ηγετικά στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης που αποκόμιζε εκατομμύρια ευρώ από παράνομη διακίνηση καυσίμων από τη Βενεζουέλα. Σε βάρος του εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα της interpol για λαθρεμπόριο πετρελαιοειδών.

Στο απόσπασμα που απομονώθηκε από την ομιλία του στο Δημοτικό Συμβούλιο, την περασμένη Πέμπτη, αναφέρεται σε ανακοίνωσή του ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, σημειώνοντας ότι όσο και αν κάποιοι πορεύονται με ψέματα και διαστρεβλώσεις, εμείς δεν θα επιτρέψουμε να «μπαζωθεί» η αλήθεια.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας με την οποία εξέφρασε οργή και αγανάκτηση και έκανε λόγο για προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά.

Στο πλευρό του Δημάρχου Αθηναίων, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.. Και εδώ μοντάζ όπως στα Τέμπη, είναι πλέον η συνήθης μέθοδος μιας ακροδεξιάς ΝΔ.

Θέση υπέρ του Δημάρχου και από το ΠΑΣΟΚ: ‘’Τα εξαπτέρυγα του ΛΑ.Ο.Σ. στη Νέα Δημοκρατία συνεχίζουν την επιχείρηση σπίλωσης της δημοκρατικής παράταξης. Εθισμένοι στο ψέμα και την κοπτοραπτική, λασπολογούν’’ αυτή τη φορά εναντίον του Δημάρχου Αθηναίων, Χάρη Δούκα, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Χαριλάου Τρικούπη.

Για χυδαία επίθεση στον Χάρη Δούκα που θα πέσει στο κενό έκανε λόγο η Νέα Αριστερά υπογραμμίζοντας πως η τεχνική του μοντάζ αναδεικνύεται σε βασικό εργαλείο των φανερών και υπόγειων μηχανισμών της Δεξιάς.

Εκτός λειτουργίας σήμερα και αύριο ο σταθμός του Μετρό, Αγία Βαρβάρα, λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Επιστρέφει από αύριο η θερινή ώρα. Στις 3 τα ξημερώματα οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθούν μια ώρα μπροστά και να δείξουν 4.

Στην αθλητική επικαιρότητα… και για τη 2η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ

Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης. 2-0

Βόλος – Κηφισιά 4 – 1 .

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναιτωλικός: 1 – 0 στο 35ο λεπτό και

ΟΦΗ – Ατρόμητος: 0 – 0 στο 6ο λεπτό.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος, με παροδικές αραιές νεφώσεις για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα