back to top
30.5 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

30.5 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Θ. Αναγνωστόπουλος: Το 10ο Athens Science Festival, η μεγάλη γιορτή της καινοτομίας

Διαβάστε επίσης

Τι είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη; Υπάρχει άραγε όριο στην αξιοποίηση της τεχνολογίας προς όφελος της ανθρωπότητας; Πως συνδέεται η καθημερινότητα με την καινοτομία, την υψηλή τεχνολογία και πώς μπορούμε να επωφεληθούμε ως κοινωνία από την  κρισιμότερη πρόκληση της εποχής;   Είναι από τα ερωτήματα τα οποία θα τεθούν σε ειδικούς κατά τη διάρκεια της 10ης διοργάνωσης του Athens Science Festival, που πραγματοποιείται από τις 16 έως τις 21 Απριλίου, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Οι απαντήσεις θα έρθουν μέσα από ομιλίες, διαδραστικά εκθέματα, workshops, αλλά και events ψυχαγωγίας, σε μια σύνθεση καθηλωτικών «Ιστοριών Αλλαγής» με κεντρικό άξονα το πως αλληλεπιδρά η ΑΙ με το παρόν, διαμορφώνοντας το μέλλον.

«Αυτή η εξαήμερη μεγάλη γιορτή της τεχνολογίας και καινοτομίας, τα έχει όλα. Workshops για ενήλικες, εργαστήρια για παιδιά, πειράματα, κορυφαίους ομιλητές και ομιλήτριες που ήρθαν ειδικά για την επέτειο των 10χρόνων του ASF. Οι «Ιστορίες Αλλαγής» αφορούν στα κεντρικά θέματα της κλιματικής αλλαγής και της τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ). Και έχουν να αφηγηθούν πολλά σχετικά με τα συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία, σε ένα κόσμο αδιάκοπων εξελίξεων» τόνισε ο δημιουργός του, Θοδωρής Αναγνωστόπουλος στον ΑΘΗΝΑ 9,84 και στη Μαρία Παύλου.

Σύμφωνα με τον κ Αναγνωστόπουλο  «Έχουν προσκληθεί  διακεκριμένες και διακεκριμένοι storytellers που θα καθηλώσουν τους επισκέπτες  ξεδιπλώνοντας μοναδικά αφηγήματα γνώσεων και ψυχαγωγίας. Ανάμεσα στους  κεντρικούς ομιλητές του Athens Science Festival 2024,  συγκαταλέγεται η  Dr Jill Tiefenthaler. Η πρώτη γυναίκα Διευθύνουσα Σύμβουλος της National Geographic Society και Επικεφαλής μίας παγκόσμιας κοινότητας εξερευνητών και επιστημόνων, που αγωνίζονται να προστατεύσουν, αλλά και να ρίξουν περισσότερο φως στο μυστήριο δημιουργίας του γαλάζιου πλανήτη, της Γης. Θα μοιραστεί μαζί μας το όραμα θεμελίωσης της μελλοντικής παρακαταθήκης του National Geographic, με εφόδια την επιστήμη και  όχημα τις ιστορικές εξερευνητικές αποστολές, αλλά και τις βραβευμένες ταινίες του».

Η ομιλία της dr Jill Tiefenthaler θα γίνει το Σάββατο 20 Απριλίου 2024 στο  Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ» στις 18:45 το απόγευμα

Στις αξιοσημείωτες παρουσίες του φετινού 10ου Athens Science Festival και ο Dr Lars Rasmussen, συνιδρυτής των Google Maps και πρώην Director of Engineering στο Facebook. Από τους πλέον δραστήριους angel investors, ο οποίος συνεισφέρει στο παγκόσμιο τεχνολογικό αφήγημα ως ένας digital nomad που ζει και εργάζεται την Ελλάδα.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα