back to top
15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

15.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Οι αλλαγές στο Μαξίμου: Βορίδης και Κουτνατζής αντικαθιστούν Παπασταύρου και Μπρατάκο

Διαβάστε επίσης

Ενισχυμένες αρμοδιότητες για τον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη και ορισμό του Στέλιου Κουτνατζή στην θέση του γγ του πρωθυπουργού προκύπτουν από την εσωτερική αναδιάταξη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις παραιτήσεις των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι ο κ. Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων και συμμετέχει στον προγραμματισμό του νομοθετικού έργου.
Ο κ. Κουτνατζής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού, καθώς και την επιμέλεια της νομοθετικής ύλης για λογαριασμό του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με όσα λένε στην κυβέρνηση, τα άλλα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου συνεχίζουν με τις ίδιες αρμοδιότητες. Ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Τέλος, η κ. Ελένη Σχινά αναλαμβάνει διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του πρωθυπουργού.

Στην κυβέρνηση μιλούν για καθαρούς ρόλους και ξεκάθαρες αρμοδιότητες σχετικά με το ποιος κάνει τι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Aπόστολος Χονδρόπουλος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα