back to top
34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

34.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Μ. Αποστολάκη: Πίσω από την οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης του δυστυχήματος των Τεμπών βρίσκεται ο πρωθυπουργός

Διαβάστε επίσης

Για μεθοδευμένη και συντονισμένη απόπειρα συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών με κεντρική πολιτική καθοδήγηση από την κυβέρνηση και με κύριο άξονα το αφήγημα περί ανθρώπινου λάθους, έκανε λόγο η βουλευτής Βόρειου Τομέα και Τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , Μιλένα Αποστολάκη, μιλώντας στην εκπομπή «Πολιτική Αθήνα» και στον Γιώργο Μελιγγώνη.

«Πίσω από την οργανωμένη προσπάθεια συγκάλυψης του δυστυχήματος των Τεμπών βρίσκεται ο πρωθυπουργός. Ενέργειες όπως το μπάζωμα του σημείου της τραγωδίας ή το μοντάζ του ηχητικού υλικού, εντάσσονται σε αυτήν ακριβώς την τακτική. Όμως, είμαστε σε ένα συλλογικό πένθος ως κοινωνία και οφείλουμε να διερευνήσουμε όλες τις πτυχές αυτής της τραγωδίας. Είναι χρέος μας απέναντι στη μνήμη των 57 θυμάτων να μην επιτρέψουμε να κλείσει η υπόθεση με τον τρόπο που επιχειρεί η κυβέρνηση», σημείωσε.

Παράλληλα, η κ. Αποστολάκη, επισήμανε πως είναι αναγκαία η ποινική διερεύνηση της τραγωδία, υπογραμμίζοντας πως παρά τον παρελκυστικό τρόπο λειτουργίας της Εξεταστικής Επιτροπής υπάρχουν αποχρώσες ενδείξεις ενοχής για τέλεση του ποινικού αδικήματος για δύο αρμόδιους Υπουργούς Μεταφορών, τους κ.κ. Σπίρτζη και Καραμανλή, οι οποίοι -όπως είπε- φέρουν την ευθύνη για τη μη ολοκλήρωση της Σύμβασης 717, η οποία τελεί σε άμεση αιτιώδη συνάφεια με το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

Για το μονταρισμένο ηχητικό υλικό σταθμάρχη και μηχανοδηγών στα Τέμπη

«Η αποκάλυψη του Βήματος σε σχέση με το μονταρισμένο υλικό το οποίο διακινήθηκε στα ΜΜΕ προκειμένου να θεμελιωθεί το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους έχει και φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς οι οποίοι παραβίασαν το πρωτόκολλο και απέσπασαν το συγκεκριμένο υλικό. Θα περίμενε κάποιος να υπάρξουν πιο γρήγορα αντανακλαστικά ως προς τη διερεύνηση ενός μείζονος ζητήματος και από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Στις 13 Μαρτίου 2023 είχε γίνει αναφορά από εργαζόμενους για τις διαρροές του υλικού και εντούτοις ένα χρόνο, μετά δεν γνωρίζουμε αν αυτές έχουν τεθεί στο αρχείο».

 

Για τη δήλωση Φλωρίδη για «μπάζα και τα μπαζώματα»

«Η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Είναι η στιγμή που κάποιος μένει ενεός και έκπληκτος όταν την ακούει. Η κυβερνητική πλειοψηφία, με πολύ συντεταγμένες και μεθοδευμένες ενέργειες απέκλεισε από τη διερεύνηση της Εξεταστικής Επιτροπής το ζήτημα του μπαζώματος του σημείου της τραγωδίας, δεν επέτρεψε να εξεταστεί ούτε ένας μάρτυρας. Αντιλαμβάνεστε ότι για ένα ζήτημα που παραμένει ανοικτό, ο υπουργός Δικαιοσύνης, παίρνει θέση, ως μη όφειλε. Παρεμβαίνει στην έρευνα».

Για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής

«Υπάρχει πρόκληση από την πλευρά της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας σε ότι αφορά στη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής. Δεν έχει καμία σημασία αν αυτή τη στιγμή η ΝΔ πιεζόμενη από τα εκωφαντικά ευρήματα των δημοσκοπήσεων ως προς τους χειρισμούς της, πιεστεί ακόμα και να υπερψηφίσει μια πρόταση σύστασης Προκαταρτικής . Σημασία έχει τι θα κάνει σε σχέση με ενδεχόμενη παραπομπή του κ. Καραμανλή».

Για τη συνάντηση Παπασταύρου – Μπρατάκου – Μαρινάκη

«Το επιχείρημα ότι δύο πολύ στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού οι οποίοι ήρθαν να καλύψουν το κενό του ανηψιού του πρωθυπουργού μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών, έρχονται να πάρουν αυτή την πρωτοβουλία συνάντησης ερήμην του κ. Μητσοτάκη, είναι αδύναμο. Πρόκειται για ένα κλασικό μοτίβο, κάθε φορά που μια πλειοψηφία μετατρέπεται σε καθεστώς και χάνει την ηθική νομιμοποίησή της και ενώ έρχεται και η απώλεια της πολιτικής νομιμοποίησής της, να επιστρατεύονται τα επιχειρηματικά συμφέροντα και εσωτερικοί εχθροί οι οποίοι προσπαθεί να τη ρίξουν και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Πρόκειται για ένα φαιδρό επιχείρημα που δεν μπορεί να πείσει κανέναν, ούτε καν το εσωτερικό της ΝΔ».

 

Για την πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

«Πριν από περίπου δέκα χρόνια, το ΠΑΣΟΚ ήταν υπό εξαφάνιση. Ήταν το κόμμα στο οποίο συγκεκριμένοι μηχανισμοί προσπαθούσαν να φορτώσουν όλες τις ευθύνες για τη χρεωκοπία της χώρας και παράλληλα, είχε να αντιμετωπίσει και την άθλια συμπεριφορά στελεχών του για τα οποία έπρεπε να απολογηθεί. Όμως, άντεξε και αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν βαριές και βαθιές ρίζες. Σαφώς ο δρόμος είναι είναι ανηφορικός και δύσκολος. Όμως, το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να γεννήσει την ελπίδα στον κόσμο ότι μπορεί να έρθει πολιτική αλλαγή».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα