back to top
16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Λασίθι της Κρήτης, στην περιοχή Μαύρος Κόλυμπος.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 7 το πρωί ενώ οι άνεμοι νωρίτερα έπεσαν στα 6 μποφόρ και η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη. Νωρίτερα, μηνύματα μέσω του 112 εστάλησαν στους κατοίκους των περιοχών Μαύρος Κόλυμπος, Αχλιά, Αγία Φωτιά και Γαλήνη προκειμένου να απομακρυνθούν από τους οικισμούς τους και να κατευθυνθούν προς Κουτσουρά. Για την κατάσβεση της φωτιάς στον Μαύρο Κόλυμπο επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Άνδρας 41 ετών συνελήφθη στο κέντρο της Πάτρας, καθώς σύμφωνα με την Αστυνομία, παραβίασε περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί με δικαστική απόφαση και πήγε στο σπίτι της 47χρονης, πρώην συντρόφου του και αφού πρώτα την απείλησε στην συνέχεια τις επιτέθηκε και την έπιασε από τον λαιμό. Άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έφθασαν στο σημείο συνέλαβαν τον 41χρονο.

Στο ίδιο ύψος με πέρυσι θα κυμανθεί ο ΕΝΦΙΑ, τον οποίο θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, μεταξύ των οποίων φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις. Η ανάρτηση των εκκαθαριστικών θα ξεκινήσει πιθανότατα από αύριο το βράδυ και θα έχει ολοκληρωθεί, σταδιακά, μέχρι τη Δευτέρα.

Συνεχίζονται σήμερα για δεύτερη ημέρα οι εργασίες του 15ου συνεδρίου της ΝΔ. Στην ομιλία του χθες ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα νίκης ενόψει ευρωεκλογών καλώντας τους πολίτες να πουν όχι στους άκαιρους πειραματισμούς. Ο κ. Μητσοτάκης έστρεψε τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζοντας εισαγόμενο τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ανέφερε ότι βάφει το κόμμα του με τα χρώματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πιστεύοντας ότι έτσι δεν θα μείνει τρίτος.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης τονίζει: “Δε βλέπω τον χαρακτηρισμό ως προσωπική μομφή, αλλά ως μομφή απέναντι σε όλους τους ομογενείς που θέλουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους”. Ο κ. Κασσελάκης επίσης υπογραμμίζει ότι “Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι πολιτικός των εξαγωγών. Εξάγει ακρίβεια, καταπάτηση του Κράτους Δικαίου, συγκάλυψη, υποκλοπές και ανασφάλεια.

Εξάγει ένα know-how πολύτιμο ίσως σε αυταρχικούς ηγέτες τριτοκοσμικών καθεστώτων. Στην Ευρώπη δεν τον αγοράζουν”, καταλήγει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να γίνει ο πυρήνας της δημοκρατικής παράταξης για να αποκτήσει πραγματικό αντίπαλο η ΝΔ», επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Με φόντο την απόφαση του ΣτΕ για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής τη χαρακτήρισε ιστορική, γιατί αποδεικνύει -όπως είπε- ότι υπάρχει κράτος δικαίου στη χώρα, όσο και να το υπονομεύει ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με επιστολή του προς τους ηγέτες της Αιγύπτου και του Κατάρ, τους καλεί να ασκήσουν πίεση στη Χαμάς για τη σύναψη συμφωνίας με το Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα. Στο μεταξύ, ο αρχηγός της CIA Μπιλ Μπερνς, μεταβαίνει το Σαββατοκύριακο στο Κάιρο για συνομιλίες με στόχο την εκεχειρία και την απελευθέρωση των ομήρων.

Εκτός λειτουργίας θα είναι το Σαββατοκύριακο ο σταθμός του Μετρό «Πειραιάς», λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

“Ραντεβού στη βρύση” δίνουν αυτή την ώρα στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος Γουλανδρή, στην πλατεία του Αγίου Σπυρίδωνα στο Παγκράτι, το ελληνικό γραφείο της Greenpeace, η εθελοντική της ομάδα, το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή και ο Αθήνα 9.84. Ο σταθμός της πόλης και το βανάκι του, με live μεταδόσεις έως τις 2 μετά το μεσημέρι, κρατάει συντροφιά σε μικρούς και μεγάλους που δίνουν το δικό τους ραντεβού για το δικαίωμα όλων, σε καθαρό, πόσιμο, νερό.

Συγκέντρωση – διαμαρτυρία για τη βραχυχρόνια μίσθωση και τη στεγαστική κρίση οργανώνει στο Θησείο αυτή την ώρα το Κίνημα για το Δικαίωμα στη Στέγαση. Προγραμματίζει μία συμβολική μετακόμιση καλώντας τους συμμετέχοντες να φέρουν μαζί τους κάτι που να την συμβολίζει, όπως μία κούτα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 3η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: στις 5 Ατρόμητος- Πανσερραϊκός. Επτά και μισή Αστέρας Τρίπολης – Κηφισιά και Παναιτωλικός- Βόλος. Στις 8: ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική, με αραιές νεφώσεις από το μεσημέρι. Θερμοκρασία έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 23 βαθμοί.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα