back to top
21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Τα τύμπανα πολέμου χτυπούν ξανά στη Μέση Ανατολή, με τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης να είναι πια περισσότερο από υπαρκτός.. Μετά τον ανοιχτό πόλεμο με τη Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός δηλώνει έτοιμος για πόλεμο και με την εξτρεμιστική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, που ως γνωστόν υποστηρίζεται και καθοδηγείται από το Ιράν. Πριν από λίγο, ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του με τίτλο «Προετοιμασία για τη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση», μιλά για πλήρη ετοιμότητα στο βόρειο μέτωπο (σσ σύνορα με τον Λίβανο) με άμεση επιστράτευση δυνάμεων εφεδρείας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και την άφιξή τους στη γραμμή του μετώπου σε σύντομο χρονικό διάστημα με όλο τον εξοπλισμό που απαιτείται για τη μάχη»

Θυμίζουμε ότι το πρωί, το Ισραήλ απέσυρε μεγάλο μέρος των στρατιωτικών χερσαίων δυνάμεων από το Χαν Γιουνίς στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Λίγο αργότερα ο πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου, μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο, έκανε λόγο για ‘’οδυνηρό και σπαρακτικό τίμημα που πρέπει να πληρωθεί μέχρι την τελική νίκη επί της Χαμάς.

Σε αυτό το κλίμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Κάιρο, νέος κύκλος διαπραγματεύσεων για την επίτευξη εκεχειρίας και την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων. Στο τραπέζι θα καθίσουν διαπραγματευτές από τις ΗΠΑ, τα Κατάρ, την Αίγυπτο, το Ισραήλ και την Χαμάς.

Ζοφερή για τη Δύση είναι η εικόνα που περιγράφει ο ΓΓ ου ΝΑΤΟ, Γιενς Στολντεμπεργκ. Μιλώντας στο ΒBC εκτίμησε ότι Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Β. Κορέα η ‘’συμμαχία των αυταρχικών δυνάμεων όπως την χαρακτήρισε προσπαθεί συνεχώς να υπονομεύσει τις δυτικές δημοκρατίες σε έναν κόσμο που έχει γίνει πολύ πιο επικίνδυνος’’ Ταυτόχρονα αναφερόμενος στον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο εκτίμησε ότι η Ουκρανία πρέπει να προετοιμαστεί για ένα αποδεκτό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα’’ .

Στο μεταξύ ο Ουκρανός πόλεμος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποίησε ότι η χώρα του θα χάσει τον πόλεμο εάν η αμερικανική βοήθεια ύψους 60 δις εκατομμυρίων δολαρίων παραμείνει μπλοκαρισμένη στο κογκρέσο.

Σε επιφυλακή έως και την Τρίτη θα παραμείνουν οι πυροσβεστικές υπηρεσίες εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων σε συνδυασμό με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε Πελοπόννησο, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο. Ενεργό παραμένει το μέτωπο στον Βαρνάβα Αττικής. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα, και πολλοί εθελοντές. Δεν υπάρχει ούτε μια πιθανότητα να δοθεί παράταση στη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS ξεκαθάρισε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, καθώς όπως είπε «αποτελεί πρωτίστως ζήτημα φορολογικής δικαιοσύνης και σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Ξεκίνησε η αποστολή εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ, σε περίπου 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες. Ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις, από τα τέλη Απριλίου μέχρι και τον Φεβρουάριο. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Ζακύνθου η 49χρονη που συνελήφθη με τις κατηγορίες της συστηματικής κακοποίησης των δύο υιοθετημένων παιδιών της ηλικίας 9 και 12 ετών, εδώ και περίπου τρία χρόνια. Όπως έγινε γνωστό, τα παιδιά μετά την αυτοκτονία του θετού τους πατέρα, κατέφυγαν σε γειτονικό σπίτι και αμέσως μετά στην αστυνομία, όπου με την συνδρομή ιατρών διαπιστώθηκε ότι φέρουν σημάδια κακοποίησης στο σώμα τους.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 4η αγωνιστική των Play Offs της Σούπερ Λιγκ :

Λαμία-Ολυμπιακός: 1 – 5

Άρης-Παναθηναϊκός: 0 – 2 και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ: 2 – 1 στο 75ο λεπτό.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου..

17 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα