back to top
21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παράταση για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων ζητά ο Δήμος Αθηναίων

Διαβάστε επίσης

Τη συνέχιση της λειτουργίας του καταφυγίου αδέσποτων ζώων ζητά ο Δήμος Αθηναίων. Όπως τόνισε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Αδέσποτων Ζώων Γιώργος Αποστολόπουλος ήδη έχει αποστείλει σχετικό αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο και σύντομα θα υπάρξει συνάντηση για το θέμα.

“Στόχος είναι να μην κινδυνεύσουν τα συσσωρευόμενα ζώα από τη διακοπή λειτουργίας του καταφυγίου. Θα ζητήσουμε να δοθεί παράταση από την κυβέρνηση. Ήδη απεστάλη και αίτημα ώστε να συνεχιστεί η λειτουργία του καταφυγίου” ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Αποστολόπουλος. Το καταφύγιο αδέσποτων ζώων του Δήμου Αθηναίων αντιμετωπίζει πρόβλημα νομιμότητας από το 2021 καθώς δεν πληρεί τους όρους και τους κανόνες που θέτει η νομοθεσία. ” Το πρόβλημα επιλύθηκε προσωρινά όμως όλα τα καταφύγια πρέπει να συμμορφωθούν έως τις 31 Μαϊου του 2024 οπότε λήγει η προθεσμία συμμόρφωσης και αναστολής σφράγισης” σημείωσε ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου. Επιπλέον, επισήμανε ότι παράλληλα αναζητούνται λύσεις για τα 87 ζώα που φιλοξενούνται στο καταφύγιο του Δήμου Αθηναίων. Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι κάποια ζώα θα μπορούσαν να μεταφερθούν στην υπηρεσία του δήμου στο Γουδή- χώρο τον οποίον χαρακτήρισε “παράδεισο” για τα ζώα” ή σε εγκαταστάσεις της καθαριότητας των τεχνικών υπηρεσιών όπου θα φυλάσσουν τους χώρους.

Η διαρροή στον Τύπο

Σοβαρές αιχμές για τη διαρροή στον Τύπο ότι κλείνει το καταφύγιο με απόφαση του, ο Γιώργος Αποστολόπουλος είπε:” Κάποιος πήρε το έγγραφο, έκοψε το πάνω μέρος, έβγαλε μια φωτογραφία κι αυτό το πράγμα βαφτίστηκε απόφαση αντιδημάρχουν. Στην συνέχεια διοχετεύτηκε ως “απόφαση κατάπτυστη ότι θα πετάξουμε τα ζώα στον δρόμο”.

Κατερίνα Γκαγκάκη: Πού θα πάνε τα ζώα;

Έντονη ήταν η αντίδραση της Κατερίνας Γκαγκάκη. ” Μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που άκουσα. Όχι τόσο διαδικαστικά και τεχνικά. Αυτό που κατάλαβα σήμερα είναι ότι τα ζώα δεν είναι προτεραιότητα είναι κάτι που δεν μας απασχολεί πολύ. Δεν θα πάει καλά αυτό” τόνισε απευθυνόμενη στον Αντιδήμαρχο Πρασίνου η δημοτική σύμβουλος του συνδυασμού Αθήνα Ψηλά. “Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο η θεωρία ότι τα ζώα τα βάζουμε σε χώρους εργασίας ή τα αφήνουμε στον δρόμο. Κακοποιημένα ζώα ή ζώα που έχουν ζήσει σε καταφύγιο; Αυτά τα ζώα δεν μπορούν να επιβιώσουν είναι σίγουρο” υπογράμμισε η κ. Γκαγκάκη.
Επίσης, αναφερόμενη στη διαρροή του επίμαχου εγγράφου στον Τύπο η Κατερίνα Γκαγκάκη τόνισε: “Δεν αντιλαμβάνομαι γιατί είναι κακό να δημοσιοποιείται μια επιστολή εφόσον υπάρχει”.

Γιώργος Αποστολόπουλος: Το καταφύγιο θέλουμε να παραμείνει ανοιχτό

Απαντώντας στην Κατερίνα Γκαγκάκη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιώργος Αποστολόπουλος σημείωσε μεταξύ άλλων: Το καταφύγιο θέλουμε να παρεμείνει ανοιχτό. Κάνουμε όλες τις προσπάθειες. Νομίζω πρέπει να απευθυνθείτε στην κυβέρνησή σας. Από εκεί εξαρτάται”.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα