back to top
16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Αμετάβλητα διατήρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα επιτόκια, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, ενισχύοντας τις προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων στη συνεδρίαση του Ιουνίου. Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δηλώνει αποφασισμένο να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός θα επανέλθει εγκαίρως στον μεσοπρόθεσμο στόχο του 2%.

Η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της Πρωτοβουλίας των 3 θαλασσών και δικαιολογείται να ονομαστεί πρωτοβουλία των 4 θαλασσών καθώς άνοιξε ο νότιος διάδρομος στο Αιγαίο. Προσβλέπω σε ενδιαφέρουσες συζητήσεις», δήλωσε κατά την προσέλευσή του στη σύνοδο στο Βίλνιους της Λιθουανίας, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναφέρθηκε και στο σημαντικό ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακή πύλη.

Το πρωί σε εφ όλη της ύλης συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 είπε ότι οι κύριοι Κασσελάκης και Βελόπουλος μου θυμίζουν πολύ τους κυρίους Τσίπρα – Καμμένο και πως αισθάνεται ότι βλέπει ένα remake. Αναφερόμενος στη γυναικοκτονία των Αγίων Αναργύρων ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πολιτική ευθύνη για τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ενώ απέρριψε εκ νέου τα περί συγκάλυψης και μπαζώματος στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.

Είναι προφανές πως ο κύριος Μητσοτάκης υπό την πίεση της πραγματικότητας, βρίσκεται σε πανικό τονίζει η Κουμουνδούρου.

Αυτό που στην πραγματικότητα εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης είναι τα συμφέροντα του εγχώριου κεφαλαίου, από όπου απορρέουν όλα τα μεγάλα προβλήματα του λαού σχολιάζει το ΚΚΕ.

Την Μ. Δευτέρα , στις 29 Απριλίου αναμένεται το Τριμελές Πλημμελειοδικείο να ανακοινώσει την ετυμηγορία του για την τραγωδία της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι με τους 104 νεκρούς. Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Αρνητική είναι η απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη για διεξαγωγή debate μεταξύ των πολιτικών αρχηγών ενόψει ευρωεκλογών του Ιουνίου. Σε καμία από τις προηγούμενες διαδικασίες των ευρωεκλογών δεν έχει γίνει τηλεμαχία υπογράμμισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Την ανάγκη να υπάρξει μια νέα ισορροπία στο πολιτικό σύστημα, ώστε, η αξιωματική αντιπολίτευση να είναι σε θέση να διεκδικήσει με αξιώσεις τη διακυβέρνηση της χώρας, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Την πεποίθηση ότι η Ελληνική Οικονομία θα είναι και το 2024, μια από τις πρώτες σε ανάπτυξη στην Ε.Ε., εξέφρασε, σε συνέντευξη τύπου, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης. Στο οικονομικό σχέδιο της κυβέρνησης και τις προοπτικές που ανοίγονται στη χώρα μας για ανάπτυξη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Επικεφαλής Οικονομικός Σύμβουλος του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, μιλώντας στο 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Το όραμα του πρωθυπουργού είναι η σύγκλιση με την Ευρώπη, τόνισε.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική της στο χώρο της υγείας, άσκησε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που θέλει να βάλει οριστική ταφόπλακα στο ΕΣΥ τόνισε ενώ απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, είπε ότι μετατρέπετε τον ασθενή σε πελάτη εντός του ΕΣΥ.

Νέο 5ψήφιο νούμερο για καταγγελίες σχετικά με περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας θα λειτουργήσει πολύ σύντομα από την Ελληνική Αστυνομία ανακοίνωσε μέσω της ΕΡΤ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Θα δέχεται μηνύματα όλο το 24ωρο.

Κάποιοι που φοβόντουσαν να μιλήσουν τώρα μπορούν να το κάνουν αφού οι καταγγελίες διαχειρίζονται με τρόπο διακριτικό και υπάρχει εχεμύθεια τόνισε στον ΑΘΗΝΑ984 η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή.

Την επιβολή διατίμησης και πλαφόν με παράλληλη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη και κυρίως στα τρόφιμα για ένα έτος, ζήτησε η ΓΣΕΕ κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε εν όψει της 24ωρης Πανελλαδικής Απεργίας στις 17 του μηνός.

Το πράσινο φως για την υγειονομική κάλυψη περίπου 70.000 μικρο οφειλετών του ΕΦΚΑ, δίνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας. Αφορά στη χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας σε μη μισθωτούς με καθυστερούμενες, ληξιπρόθεσμες ή βεβαιωμένες βασικές οφειλές έως 100 ευρώ.

Το μυστήριο του θανάτου μητέρας και γιου μέσα στο διαμέρισμά τους στην Ηλιούπολη όπου βρέθηκαν νεκροί με τραύματα από πυροβόλο όπλο επιχειρούν να λύσουν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αθηνών. Ως πιθανότερο ενδεχόμενο εξετάζεται αυτό της οικογενειακής τραγωδίας καθώς με τα μέχρι τώρα στοιχεία ο άνδρας σκότωσε πρώτα τη μητέρα του και μετά από ώρες ίσως και μέρες αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του.

Εννέα νεκροί – ανάμεσά τους ένα ανήλικο παιδί -και έξι τραυματίες είναι ο νέος απολογισμός του ναυαγίου, που σημειώθηκε χθες τη νύχτα στα ανοικτά της Μάλτας. Οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε τουλάχιστον 15.

Πάνω από 110.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα τελευταία 24ωρα τα σπίτια τους από τα Ουράλια της Ρωσίας, τη Σιβηρία και το Καζακστάν αφού μεγάλα ποτάμια υπερχείλισαν μετά από το λειώσιμο των χιονιών.

Στην αθλητική επικαιρότητα ..Κρίσιμες αναμετρήσεις σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ περιλαμβάνει το πρόγραμμα της αθλητικής δράσης σε Κόνφερενς Λιγκ και Ευρωλίγκα αντίστοιχα. Περισσότερα θα μας πει ο Ανδρέας Χανιάς…

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 25 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα