back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Κ. Τσουκαλάς: Βλέπουμε που οδηγεί η αλαζονεία του 41%

Διαβάστε επίσης

Στο διακύβευμα των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου και στους στόχους του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, αναφέρθηκε ο δικηγόρος-εργατολόγος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής Κώστας Τσουκαλάς, ο οποίος, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Αθηνά Κορλίρα σημείωσε ότι σε μια εποχή προκλήσεων και αλλαγών, είναι επιτακτική η ανάγκη να ενισχυθούν οι προοδευτικές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο, επισημαίνοντας παράλληλα ότι θα είναι μια κρίσιμη μάχη για το μέλλον της Ευρώπης, της Ελλάδας αλλά και της παράταξης την οποία εκπροσωπεί.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει την επόμενη μέρα μια σοβαρή αντιπολίτευση η οποία θα έχει ένα προοδευτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και κοινωνικών αλλαγών και θα διαμορφώσει όρους ευημερίας της πλειοψηφίας. Γι αυτό, πρέπει το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ να αναδειχτεί δεύτερη δύναμη στις Ευρωεκλογές. Δεν μπορεί το lifestyle να υποκαταστήσει την πολιτική», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Ευρωπαϊκές προκλήσεις

«Οι προκλήσεις για την Ευρώπη είναι μεγάλες, όπως η ενεργειακή αυτονομία, η ενιαία πολιτική άμυνας και ασφάλειας, τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Σε μια εποχή που η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τα πάντα,  πρέπει να δούμε πως μπορούμε να στρέψουμε αυτή τη μεγάλη καινοτομία προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Υπάρχουν πολλά σημαντικά διακυβεύματα όπως το πως μπορεί να αντιμετωπιστεί η δημογραφική γήρανση της Ευρώπης και της χώρας μας και όλα αυτά απαιτούν ενιαίες πολιτικές στην Ευρώπη».

Εσωτερικά διακυβεύματα

«Από τις εθνικές εκλογές του 2023, έχει προκύψει ασυμμετρία στο πολιτικό σύστημα η οποία πρέπει να αποκατασταθεί προκειμένου να υπάρξει ομαλότητα. Βλέπουμε που οδηγεί η αλαζονεία του 41%. Είδαμε τι έγινε με την υπόθεση των Τεμπών και την μονταζιέρα, με το σκάνδαλο των υποκλοπών, τη διαρροή προσωπικών δεδομένων των ομογενών. Υπάρχει μια λογική ότι το κράτος είναι λάφυρο στα χέρια του κυβερνώντος κόμματος και αυτό αποτυπώνει μια καχεξία στους θεσμούς και στη λειτουργία τους. Την ίδια στιγμή, η ακρίβεια σαρώνει την αγοραστική δύναμη των πολιτών. Αυτή η εικόνα σε συνδυασμό με το δημόσιο χρέος και την αδράνεια στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της χώρας σπαταλάει τις υπαρκτές δυνατότητες που έχει . Γι αυτό είναι κρίσιμο να υπάρχει  μια σοβαρή αντιπολίτευση η οποία θα διαθέτει ένα προοδευτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και κοινωνικών αλλαγών και θα διαμορφώσει όρους ευημερίας της πλειοψηφίας απέναντι στη ΝΔ προκειμένου να εκλείψουν φαινόμενα αλαζονείας και ταυτόχρονα να καταστεί ρεαλιστική η πολιτική αλλαγή στη χώρα».

Άνοδος της ακροδεξιάς

«Η άνοδος της ακροδεξιάς τόσο στην  Ελλάδα όσο και γενικότερα στην Ευρώπη, απειλεί το ίδιο το εγχείρημα της ΕΕ γιατί πρόκειται για δυνάμεις οι οποίες δεν πιστεύουν στην ενωμένη Ευρώπη αλλά στην αναζωπύρωση των εθνικισμών και αν αυτές ενδυναμωθούν,  δεν θα μπορεί η Ευρώπη να αποτελέσει παράγοντα σταθερότητας και ειρήνης. Αν οδηγηθούμε σε ένα πολιτικό σύστημα όπου οι εναλλακτικές θα είναι ο κ. Βελόπουλος και ο κ. Κασσελάκης, δηλαδή η λαϊκίστικη δεξιά και ένας απρόσημος λαϊκισμός, δεν θα υπάρχει δυνατότητα για προοδευτική διέξοδο. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρέπει να πείσουμε τους πολίτες ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση αλλά και οι πολίτες από την πλευρά τους,  έχουν την  ευθύνη να διαμορφώσουν, ως κυρίαρχος λαός στην κάλπη, το αποτέλεσμα που επιθυμούν».

Ενοποίηση Ειρηνοδικείων με Πρωτοδικεία

«Η ενοποίηση δεν σημαίνει ότι θα επιταχύνει τη διαδικασία απονομή της δικαιοσύνης. Χρειάζεται μια πιο συνολική θεώρηση των ζητημάτων. Όμως, η κυβέρνηση έχει μια λογική να προχωρά αποσπασματικά. Αυτή τη στιγμή είμαστε πολύ μακριά από τον στόχο».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα