back to top
16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, δήλωσε στον Τύπο εκπρόσωπος της αστυνομίας, ο οποίος δεν απέκλεισε την εκδοχή της “τρομοκρατικής” επίθεσης.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης αρκετοί άνθρωποι, εκ των οποίων οκτώ, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, διευκρίνισαν οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών. Η υπηρεσία των ασθενοφόρων της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας άνδρας σκοτώθηκε από την αστυνομία και ότι κατά τα φαινόμενα πρόκειται για τον δράστη.

Δύο σπείρες με τη συμμετοχή δημοσίων υπαλλήλων που εξέδιδαν πλαστά έγγραφα για την παράνομη διαμονή αλλοδαπών στη χώρα και την παράνομη μεταβίβαση ακινήτων εξάρθρωσε η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. Συνελήφθησαν συνολικά 12 μέλη (δημόσιοι υπάλληλοι και ιδιώτες) ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 9 άτομα. Σύμφωνα με την αστυνομία το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν ξεπερνάει τα 1.2 εκ. ευρώ.

Εν μέσω της εντεινόμενης ανησυχίας πως το Ιράν θα προχωρήσει σε επίθεση εναντίον Ισραήλ, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν νέους φονικούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εκτόξευσε ομοβροντίες ρουκετών εναντίον ισραηλινών θέσεων.

Την πεποίθησή του ότι το Ιράν θα αναλάβει σύντομα δράση εναντίον του Ισραήλ ως αντίποινα για το ισραηλινό πλήγμα στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και κάλεσε την Τεχεράνη να μην το κάνει.

Να αποφεύγουν το Ισραήλ και τις χώρες της Μέσης Ανατολής συνιστούν στους πολίτες τους χώρες από όλο τον κόσμο. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι βρίσκεται σε ισχύ από τον Οκτώβριο η σύσταση για αποφυγή ταξιδιών σε Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη, Λίβανο και Ιράν.

Τραγικό δυστύχημα με έναν νεκρό και 10 τραυματίες σημειώθηκε στην Αττάλεια της Τουρκίας, όταν βαγόνι τελεφερίκ που μετέφερε επιβάτες, συγκρούστηκε με στύλο, με αποτέλεσμα να ανοίξει και να πέσουν οι άνθρωποι στη βουνοπλαγιά. Σε εξέλιξη από εχθές το βράδυ μεγάλη επιχείρηση διάσωσης καθώς στα βαγόνια του τελεφερίκ εγκλωβίστηκαν περισσότεροι από 180 άνθρωποι.

Συνεχίζονται οι έρευνες του Λιμενικού ανοιχτά της Ύδρας, για τον εντοπισμό ενός επιβάτη του πλοίου “Κίσσαμος”, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρία άλλου επιβάτη, έπεσε στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Χανιά- Πειραιάς.

Το OPEN HOUSE Athens, η αρχιτεκτονική εκδήλωση – θεσμός επανέρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, με περισσότερα από 70 κτίρια να ανοίγουν τις πύλες τους για το κοινό, αλλά και πολλές παράλληλες δράσεις. Μεταξύ των κτιρίων στα οποία γίνονται αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις είναι και το Δημαρχιακό Μέγαρο στην Πλατεία Κοτζιά. Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr

Εκτός λειτουργίας το σαββατοκύριακο ο σταθμός Κορυδαλλός του Μετρό λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πρεμιέρα σήμερα του νέου συστήματος εισόδου στα γήπεδα με το ψηφιακό εισιτήριο στο Gov.gr.wallet. Η αυλαία ανοίγει στις 3 το μεσημέρι, στον ποδοσφαιρικό αγώνα Πανσερραϊκός – ΟΦΗ για τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν εγγραφεί πρώτα στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜεπ) και να εισάγουν το εισιτήριό τους στο ψηφιακό τους πορτοφόλι.

Στους υπόλοιπους αγώνες της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 5 και μισή Βόλος – Ατρόμητος, στις 7 και μισή ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης και στις 8 Κηφισιά – Παναιτωλικός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 28 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα