back to top
18.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

18.3 C
Athens
Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με μαχαίρι που σημειώθηκε σήμερα σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκαν επίσης αρκετοί άνθρωποι, εκ των οποίων οκτώ, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Νεκρός και ο δράστης που σκοτώθηκε από την αστυνομία. “Ο δράστης φαίνεται να έδρασε μόνος του”, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Άντονι Αλμπανέζι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε ότι τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα. Εκπρόσωπος της αστυνομίας, δεν απέκλεισε την εκδοχή της “τρομοκρατικής” επίθεσης.

Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες στην Αττάλεια της Τουρκίας, καθώς δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί σε τελεφερίκ στον αέρα. Το περιστατικό σημειώθηκε τη στιγμή που ένας πυλώνας υποστηρικτικός των τελεφερίκ κατέρρευσε και η καμπίνα του τελεφερίκ σείστηκε και οι επιβάτες ουσιαστικά έπεσαν στο έδαφος. Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, 128 εκ των επιβατών από 16 καμπίνες τελεφερίκ έχουν έως τώρα διασωθεί, ενώ 48 παραμένουν εγκλωβισμένοι στον αέρα.

«Καμία σταθερότητα δεν κρίνεται την 9η Ιουνίου. Αυτό που κρίνεται, είναι αν θα μπει φραγμός σε όλα αυτά που δυσκολεύουν τη ζωή μας». Αυτό τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε σημερινή ομιλία του σε κατοίκους στην Ηλιούπολη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ επανέλαβε οτι ο τόπος έχει ανάγκη από ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση, που θα είναι κυβέρνηση στις επόμενες εθνικές εκλογές. Είναι ο μόνος τρόπος -όπως επεσήμανε- να μπει φραγμός στην διαφθορά, την ατιμωρησία, την αλαζονεία και την πολιτική της ΝΔ που αυξάνει τις ανισότητες και υπονομεύει την καθημερινή ζωή των Ελλήνων με την αύξηση του κόστους διαβίωσης».

Θέμα ασφαλείας των δικαστηρίων ανακύπτει με αφορμή ένα ακόμα περιστατικό, αυτή τη φορά στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Πειραιά μετά την τυχαία αποκάλυψη ότι δικηγόρος μπήκε στο κτίριο με όπλο σε θήκη επί της ζώνης που φορούσε. Το ιστορικό της υπόθεσης για το οποίο άμεσα ενημερώθηκε η αστυνομία περιγράφεται σε επίσημη ανακοίνωση του Διοικητικού Δικαστηρίου Πειραιά.

Άκαρπες μέχρι στιγμής οι έρευνες του Λιμενικού ανοιχτά της Ύδρας, για τον εντοπισμό ενός επιβάτη του πλοίου “Κίσσαμος”, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρία άλλου επιβάτη, έπεσε στη θάλασσα υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες. Το πλοίο πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από Χανιά για Πειραιά.

Το OPEN HOUSE Athens, η αρχιτεκτονική εκδήλωση – θεσμός επανέρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα, με περισσότερα από 70 κτίρια να ανοίγουν τις πύλες τους για το κοινό, αλλά και πολλές παράλληλες δράσεις. Μεταξύ των κτιρίων στα οποία γίνονται αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις είναι και το Δημαρχιακό Μέγαρο στην Πλατεία Κοτζιά. Δείτε περισσότερα στην ιστοσελίδα του σταθμού μας athina984.gr

Εκτός λειτουργίας το σαββατοκύριακο ο σταθμός Κορυδαλλός του Μετρό λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Πρεμιέρα σήμερα του νέου συστήματος εισόδου στα γήπεδα με το ψηφιακό εισιτήριο στο Gov.gr.wallet. Η αυλαία ανοίγει αυτή την ώρα, στον ποδοσφαιρικό αγώνα Πανσερραϊκός – ΟΦΗ για τα πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να έχουν εγγραφεί πρώτα στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜεπ) και να εισάγουν το εισιτήριό τους στο ψηφιακό τους πορτοφόλι.

Στους υπόλοιπους αγώνες της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 5 και μισή Βόλος – Ατρόμητος, στις 7 και μισή ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης και στις 8 Κηφισιά – Παναιτωλικός.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος και αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα