back to top
16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

16 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Το Ιράν προειδοποίησε το Ισραήλ για μία μεγαλύτερη επίθεση κατά της επικράτειάς του, στην περίπτωση, που οι Ισραηλινοί απαντήσουν κατά της επίθεσης με drones και πυραύλους που εξαπέλυσε τη νύχτα, κατά περιοχών του, η Τεχεράνη.

Επίσης προειδοποίησε την Ουάσινγκτον να μην υποστηρίξει οποιαδήποτε πολεμική ενέργεια του Ισραήλ, γιατί αυτό θα έχει ως συνέπεια την στοχοθέτηση αμερικανικών στρατιωτικών βάσεων από το Ιράν.

Για ενέργεια που εντάσσεται στο δικαίωμα της νόμιμης άμυνας για τον βομβαρδισμό στο προξενείο Δαμασκού, κάνει λόγο στην επίσημη δήλωσή της η μόνιμη αντιπροσωπεία του Ιράν στον ΟΗΕ, τονίζοντας ότι η επιχείρηση έχει ολοκληρωθεί.

“Το Ισραήλ θα επιτύχει τη νίκη αφού απέκρουσε μια ομοβροντία ιρανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων”, δήλωσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, επιβεβαίωσε πως οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις είχαν συμβολή στην κατάρριψη «σχεδόν όλων» των drones και των πυραύλων που εξαπολύθηκαν, προσθέτοντας πως επαναβεβαίωσε την «ακλόνητη» υποστήριξη των ΗΠΑ στον ισραηλινό πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνδιάλεξης. Πρόσθεσε πως σήμερα θα συγκαλέσει σύνοδο των ηγετών της G7, προκειμένου να υπάρξει «ενιαία διπλωματική αντίδραση» στην επίθεση του Ιράν. Σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο που επικαλείται το CNN, ο Τζο Μπάιντεν ξεκαθάρισε στον ισραηλινό πρωθυπουργό ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις δεν προτίθενται να στηρίξουν επιθετικές ενέργειες κατά του Ιράν. – Εντός της ημέρας αναμένεται να συνεδριάσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Ακυρώσεις και τροποποιήσεις πορείας πτήσεων, ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρία Emirates στον απόηχο της ιρανικής επίθεσης κατά του Ισραήλ.

Την ξεκάθαρη απερίφραστη καταδίκη της ελληνικής κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά απέναντι στη χθεσινοβραδινή επίθεση του Ιράν προς το Ισραήλ, εκφράζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ανάρτησής του με την εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

“Πρόκειται για εξαιρετικά δυσάρεστες και πολύ ανησυχητικές εξελίξεις που πυροδοτούν μια νέα ανάφλεξη στην ευρύτερη γειτονιά μας και φυσικά στη Μέση Ανατολή”, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης λίγες ώρες πριν συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ “για να αξιολογήσουμε τα δεδομένα της κατάστασης και να δηλώσουμε με κάθε τρόπο τη στήριξή μας σε κάθε προσπάθεια εκτόνωσης της νέας έντασης”, όπως τονίζει.

Λόγω των εξελίξεων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας επιστρέφει στην Ελλάδα από τη Νέα Υόρκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει απερίφραστα την επικίνδυνη ιρανική επίδειξη ισχύος σε βάρος του Ισραήλ και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, καθώς και τον ΟΗΕ και την ΕΕ, να προβούν στις δέουσες ενέργειες που θα οδηγήσουν σε άμεση αποκλιμάκωση και στην απαραίτητη διαφύλαξη της περιφερειακής σταθερότητας.

«Η επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ συνιστά καταδικαστέα κλιμάκωση της κρίσης στη Μέση Ανατολή με πολύ σοβαρούς κινδύνους για την περιφερειακή και παγκόσμια ασφάλεια» αναφέρει μεταξύ άλλων ο τομεάρχης εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Μάντζος υπογραμμίζοντας την ανάγκη για άμεσο τερματισμό της ανθρωπιστικής τραγωδίας στη Γάζα και επιστροφής των ομήρων στο Ισραήλ.

«Αυτή η εξέλιξη στην Μέση Ανατολή συνιστά επικίνδυνη κλιμάκωση. Οι λαοί της περιοχής είναι στη δίνη αυτού του πολέμου. Η κυβέρνηση εδώ και τώρα να αποσύρει την στήριξη της στο κράτος δολοφόνο του Ισραήλ», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας στην ομιλία του για την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΚκΕ που είναι σε εξέλιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Προκριματικές εκλογές σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη των υποψηφίων για το ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει ως τις 8 το βράδυ. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη, καθώς και οι φίλοι/ες του κόμματος, συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα. Οι εκλογείς ψηφίζουν είτε με φυσική παρουσία στα κατά τόπους εκλογικά τμήματα, είτε διαδικτυακά.

Τα Μέγαρα επισκέπτεται σήμερα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει και σήμερα ο σταθμός Κορυδαλλός του Μετρό λόγω εργασιών εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 5η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ παίζουν: στις 5 Παναθηναϊκός-Λαμία και στις 8 και μισή ΑΕΚ-Άρης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 29 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 25 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα