back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

ΝΥΤ: Στη σύζυγό του ρίχνει τις ευθύνες για τη δωροδοκία ο γερουσιαστής Μενέντεζ

Διαβάστε επίσης

Ο γερουσιαστής Ρόμπερτ Μενέντεζ ενδέχεται να κατηγορήσει τη σύζυγό του, Ναντίν Μενέντεζ, για τις κατηγορίες δωροδοκίας που αντιμετωπίζει το ζευγάρι, ισχυριζόμενος ότι του έκρυψε πληροφορίες και τον οδήγησε να πιστέψει ότι “δεν συνέβαινε τίποτα παράνομο”, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν την Τρίτη.

Η αποκάλυψη, σύμφωνα με τους New York Times περιέχεται σε δύο προτάσεις σε ένα νομικό υπόμνημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι του κ. Μενέντεζ. Είχαν ζητήσει από τον δικαστή να κρατήσει τις πληροφορίες μυστικές επειδή περιγράφουν λεπτομερώς τη στρατηγική της δίκης που, αν δημοσιοποιούνταν, “σίγουρα θα συγκέντρωναν σημαντική προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης” και “θα προκαλούσαν προκατάληψη στους ενόρκους”.

Τα νέα στοιχεία για την υπερασπιστική γραμμή του κ. Μενέντεζ έρχονται μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τη δίκη του ίδιου και δύο επιχειρηματιών από το Νιου Τζέρσεϊ στο Μανχάταν, οι οποίοι κατηγορούνται για συμμετοχή σε ένα εκτεταμένο σχέδιο διαφθοράς. Η δικάσιμος της κ. Μενέντεζ αναβλήθηκε για τον Ιούλιο, αφού οι δικηγόροι της δήλωσαν στον δικαστή ότι είχε μια “σοβαρή ιατρική κατάσταση” που θα απαιτούσε χειρουργική επέμβαση και ενδεχομένως παρατεταμένη περίοδο θεραπείας και ανάρρωσης.

Ο γερουσιαστής και η σύζυγός του κατηγορούνται ότι δέχθηκαν μετρητά, χρυσό και ένα πολυτελές αυτοκίνητο σε αντάλλαγμα για την προθυμία του κ. Μενέντεζ να χρησιμοποιήσει την πολιτική του επιρροή για να βοηθήσει συμμάχους στο Νιου Τζέρσεϊ και να βοηθήσει τις κυβερνήσεις της Αιγύπτου και του Κατάρ. Και οι τέσσερις κατηγορούμενοι έχουν δηλώσει αθώοι.

Πηγή: ΝΥΤ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα