back to top
14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπαβέλλας στην εκπομπή «Τοπόσημα»

Διαβάστε επίσης

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Μπαβέλλας γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Νέο Κόσμο και αφιέρωσε το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του στο Δουργούτι, όπως λεγόταν παλαιότερα η περιοχή στην οποία γεννήθηκε.

Αυτό το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 10 το πρωΐ, ο Δημήτρης Μπαβέλλας συναντά τον Αθήνα 9,84 στην πλατεία του Δουργουτίου και μιλά στην εκπομπή «Τοπόσημα» και στον Πάνο Πολυζωΐδη για όσα τον παρακίνησαν να δημιουργήσει την ταινία «Dourgouti Town», για το χαρακτήρα της συνοικίας και των ανθρώπων της, καθώς και για την ιστορία της περιοχής.
Η εκπομπή «Τοπόσημα» προσπαθεί να αναπλάσει ραδιοφωνικά την αίσθηση, τη ζωή, το ρυθμό, την ιστορία της Αθήνας, εστιάζοντας σε ένα κομμάτι της κάθε φορά, μέσα από τη φωνή των ίδιων των κατοίκων της.

Ο Πάνος Πολυζωΐδης συνομιλεί με Αθηναίους, όχι απαραίτητα γεννημένους και μεγαλωμένους στην Αθήνα, αλλά και ανθρώπους που επέλεξαν την πόλη ή που η ζωή έφερε εδώ, που την έκαναν δική τους πόλη, για λίγο ή για πάντα.

Οι προσκεκλημένοι μιλούν για μία περιοχή της πόλης, για ένα μέρος, που εκείνοι επιλέγουν. Ο Αθήνα 9,84 βγαίνει από το στούντιο και φέρνει τα μικρόφωνά του επί τόπου, ακριβώς στο σημείο που οι καλεσμένοι ξεχωρίζουν και συζητούν για τι τους συνδέει με αυτό το μέρος, τι μνήμες έχουν από αυτό, οτιδήποτε τους φέρνει στο μυαλό, ακούγοντας μουσική που αγαπούν.

Δημόσια πρόσωπα ή και λιγότερο γνωστά, που προέρχονται από όλους του χώρους δραστηριότητας, από την τέχνη, τα γράμματα, τις επιχειρήσεις, την πολιτική, τον αθλητισμό, μιλούν για τη ζωή τους μέσα από αναφορές στον αστικό χώρο όπου αυτή εξελίσσεται.
«Τοπόσημα», μία ραδιοφωνική αθηναιογραφία με τον Πάνο Πολυζωΐδη, στον Αθήνα 9,84, κάθε Σάββατο στις 10 το πρωΐ.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα