back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε τον θάνατο δύο μαχητών της

Διαβάστε επίσης

Tον θάνατο δύο μαχητών της ανακοίνωσε η Χεζμπολάχ σε πλήγματα του Ισραήλ. Σύμφωνα με διασώστες, τα μέλη του λιβανέζικου κινήματος έχασαν τη ζωή τους από πλήγμα drone εναντίον του χωριού Κφαρ Κίλα στο νότιο Λίβανο.

Οι συγκρούσεις μεταξύ του ισραηλινού στρατού και της Χεζμπολάχ έχουν ενταθεί αυτή την εβδομάδα. Το λιβανέζικο κίνημα ανέλαβε χθες Τετάρτη την ευθύνη για επίθεση εναντίον κέντρου διοίκησης του στρατού στο βόρειο Ισραήλ, με τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις να απαντούν εξαπολύοντας πλήγματα βαθιά μέσα στον Λίβανο.

Το λιβανέζικο πρακτορείο ANI επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε τη νύκτα σφοδρές αεροπορικές επιδρομές και εκτόξευσε περισσότερους από 100 οβίδες του πυροβολικού και βόμβες φωσφόρου εναντίον μεθοριακών περιοχών στον νότιο Λίβανο, κυρίως εναντίον του Κφαρ Κίλα.

Ο Λίβανος κατηγορεί το Ισραήλ ότι χρησιμοποιεί λευκό φώσφορο, εμπρηστικές βόμβες η χρήση των οποίων εναντίον αμάχων απαγορεύεται.

Χθες το βράδυ ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε επιδρομές στην επαρχία Μπααλμπέκ στον ανατολικό Λίβανο, σε απόσταση περισσότερων από 100 χιλιομέτρων από τη μεθόριο. Στόχος του ήταν «τρομοκρατική υποδομή που χρησιμοποιεί η αντιαεροπορική άμυνα της Χεζμπολάχ», όπως εξήγησε.

Από τις 7 Οκτωβρίου τουλάχιστον 370 άνθρωποι, κυρίως μαχητές της Χεζμπολάχ αλλά και περίπου 70 άμαχοι, έχουν σκοτωθεί στον Λίβανο σε διασυνοριακές συγκρούσεις με τον στρατό του Ισραήλ, ενώ έχουν εκτοπιστεί 90.000 κάτοικοι του νότιου Λιβάνου. Από την πλευρά του Ισραήλ, απομακρύνθηκαν από τις μεθοριακές περιοχές περίπου 60.000 άνθρωποι, ενώ 18 στρατιώτες και άμαχοι έχουν σκοτωθεί.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα