back to top
17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Πράσινο φως των ΗΠΑ στο ισραηλινό σχέδιο για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα, με αντάλλαγμα να υπάρξει περιορισμένη δράση κατά του Ιράν, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz. Το ρεπορτάζ επικαλείται αιγυπτιακές και καταριανές πηγές και αναπαράγεται από τα διεθνή ΜΜΕ.

Νωρίτερα, το ισραηλινό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan μετέδωσε πως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αποφάσισε τελικά να μην θέσει σε εφαρμογή προεγκεκριμένα σχέδια για πλήγματα στο Ιράν, αφού συζήτησε με τον Τζο Μπάιντεν.

Πρυτάνευσαν «διπλωματικές» ευαισθησίες και «θα υπάρξει όντως ανταπόδοση, αλλά θα είναι διαφορετική από αυτή που προβλεπόταν αρχικά», όπως είπε στο δίκτυο ανώτερος Ισραηλινός αξιωματούχος.

Την ίδια ώρα, o Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ- Αμπντολαχιάν δήλωσε ότι η χώρα του έχει στείλει πολλά «μηνύματα» στις ΗΠΑ για να τις διαβεβαιώσει ότι η Τεχεράνη δεν επιδιώκει «την εξάπλωση της έντασης» στη Μέση Ανατολή με το Ισραήλ.

Οικογενειακό “πόθεν έσχες” τουλάχιστον για τα τελευταία πέντε χρόνια θα κληθούν να δηλώσουν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες αμφισβητήσουν τον ελάχιστο τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης που τους επιβάλλει η εφορία, σύμφωνα με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ.

Στην περίπτωση αυτή θα περάσουν από “κόσκινο” ελέγχου για εισοδήματα και περιουσιακά στοιχεία και η διαδικασία θα αφορά όλη την οικογένεια, ενώ θα πρέπει να συμπληρώσουν ειδικό ερωτηματολόγιο στο οποίο θα περιλαμβάνονται μετρητά, ΙΧ, κρυπτονομίσματα, τραπεζικές θυρίδες, καταθέσεις, δαπάνες ιδιωτικής εκπαίδευσης, κινητά τηλέφωνα, πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, ασφαλιστικά συμβόλαια και ταξίδια. Περισσότερα στο athina984.gr.

Σε ισχύ από τις 22 Απριλίου έως και τις 4 Μαΐου το καλάθι του νονού. Ήδη κατατέθηκε στη Βουλή η σχετική τροπολογία.

Έντονη κριτική στις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπανώτα, που αφορούν την κακοποίηση των γυναικών. “Τις θέσεις αυτές τις είχε εκφράσει ένα μήνα πριν δημοσίως, άρα ήταν γνωστές ή θα έπρεπε να ήταν γνωστές όταν ανακοινώθηκε ως υποψήφιος ευρωβουλευτής” σχολίασε στον Αθήνα 9.84 η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Έφη Αχτσιόγλου. Τόνισε μάλιστα ότι τίθεται ζήτημα πολιτικό για τον συγκεκριμένο χώρο, που υποτίθεται ότι είναι προοδευτικός, και του έδωσε πολιτικό βήμα. “Ο ΣΥΡΙΖΑ” κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου, “υπό τη νέα του ηγεσία έχει πάρει οριστικό διαζύγιο από την αριστερά”.

Η αποπομπή Παπανώτα είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει από τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε νωρίτερα μιλώντας επίσης στον σταθμό μας η Μαριζέτα Αντωνοπούλου, υποψήφια ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ.

Στις 9 Ιουνίου το ΠΑΣΟΚ θα είναι ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ και κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, σε συνέντευξη χθες βράδυ στο Kontra24 αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών. Κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία και τον Στέφανο Κασσελάκη για life style αντιπολίτευση.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας κάλεσε τον λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του, όπως είπε, αλλά αντιλαμβάνεται ότι έχει προτάσεις για την ανακούφιση του λαού.

Μιλώντας το πρωί στο Open, τόνισε τα αιτήματα της χθεσινής απεργίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για την ακρίβεια, υπογραμμίζοντας ότι δεν θέλει να θίξει τα μεγάλα καπιταλιστικά κέρδη, ενώ έκανε λόγο για επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας σε Μ. Ανατολή και Ουκρανία.

Όπισθεν ολοταχώς ετοιμάζεται να κάνει το υπουργείο Παιδείας σε τουλάχιστον δύο από τις εξαγγελίες που αφορούν την καταπολέμηση της ενδοσχολικής βίας. Το πρώτο έχει να κάνει με την μη εγγραφή μαθητών σε περίπτωση που οι γονείς δεν υπογράψουν το καταστατικό του σχολείου, κάτι που δεν μπορεί να εφαρμοστεί γιατί η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική έως και το γυμνάσιο, ενώ επανεξετάζεται και το μέτρο για απουσία σε καθυστέρηση 15 λεπτών στην άφιξη στο σχολείο.

Δύο ανοιχτές εκδηλώσεις για την επαγγελματική εκπαίδευση και την απασχόληση στην γαλάζια οικονομία, πραγματοποιεί τις επόμενες μέρες η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης.

Την ανάγκη να αποδοθούν έσοδα από τον τουρισμό στην Αθήνα αναφέρει σε συνέντευξη στο “Dnews.gr” ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας επισημαίνοντας ότι τα χρήματα αυτά θα επενδύονται στην πόλη. Όπως αποκαλύπτει μάλιστα το 2023 ο δήμος αποκόμισε κατά 50% λιγότερα έσοδα από αυτά που είχε πριν από 17 χρόνια. Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Δούκας αναφέρεται στο γήπεδο του ΠΑΟ εκφράζοντας την συγκρατημένη αισιοδοξία του. “Πρώτα θα κάνουμε και μετά θα μιλάμε” τόνισε, υποστηρίζοντας ότι παρέλαβε “μεγαλόπνοα χρονοδιαγράμματα και μεγαλεπήβολες δηλώσεις”. Τέλος, αναφερόμενος, στην επίθεση που δέχεται από κυβερνητικά στελέχη αλλά και για την αποτίμησή του έργου του στην Αθήνα είπε χαρακτηριστικά, “νομίζω ότι ο δήμος της Αθήνας, χαλάει σε κάποιους το αφήγημα. Η αποτίμηση του έργου μας τις πρώτες 100 μέρες στον δήμο είναι θετική”.

Και ο καιρός: Αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα