back to top
22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

22.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στην Τουρκία στις 13 Μαΐου ο Πρωθυπουργός για συνομιλίες με τον Ταγίπ Ερντογάν, όπως γνωστοποίησε νωρίτερα ο ίδιος Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες. Αναφερόμενος για την αντίδραση της Τουρκίας στην προοπτική της Ελλάδας να δημιουργήσει θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η Ελλάδα ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας, προσθέτοντας ότι και στον ίδιον προκαλεί εντύπωση αυτή η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας. Σχετικά με την επίθεση του Ιράν, στο Ισραήλ, ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι το Ιράν πρέπει να απομονωθεί για τη συμπεριφορά του, έναντι του Ισραήλ.

Τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδος θα διεξαχθεί η ψηφοφορία στο ΣΑ του ΟΗΕ για το αίτημα των Παλαιστινίων να γίνουν κράτος-πλήρες μέλος του Οργανισμού ανέφεραν διπλωματικές πηγές που επικαλείται το Reuters. Το αίτημα αναμένεται ότι θα μπλοκαριστεί από τις ΗΠΑ, καθώς εάν γινόταν δεκτό θα σήμαινε επί της ουσίας αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους.

Υψηλόβαθμοι Αμερικανοί και Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα πραγματοποιήσουν διαδικτυακή συνάντηση αργότερα σήμερα σχετικά με τα σχέδια του Ισραήλ για την Ράφα καθώς η Ουάσινγκτον αναζητά εναλλακτικές λύσεις σε μια ισραηλινή επίθεση, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Το Ισραήλ προετοιμάστηκε και στη συνέχεια ματαίωσε τα αντίποινα εναντίον του Ιράν για τουλάχιστον δύο νύχτες την περασμένη εβδομάδα, αναφέρει ρεπορτάζ στο ABC Νews. Το Ιράν μπορεί να αναθεωρήσει το «πυρηνικό δόγμα» του, έπειτα από τις ισραηλινές απειλές, δήλωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Tasnim, ο διοικητής του σώματος των Φρουρών της Επανάστασης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία επέβαλαν σήμερα κυρώσεις στο Ιράν, θέτοντας στο στόχαστρο “το ιρανικό πρόγραμμα drones, τη βιομηχανία χάλυβα και την αυτοκινητοβιομηχανία” μετά την επίθεση το εναντίον του Ισραήλ.

Την απόφαση του να θέσει εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ τον δημοσιογράφο Δημήτρη Παπανώτα γνωστοποίησε νωρίτερα ο Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κασσελάκης.

Οι προσεχείς ευρωεκλογές “είναι ένα σημαντικό σταυροδρόμι για την σταθερότητα της χώρας, αλλά το έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν τίθεται ζήτημα πρόωρων βουλευτικών εκλογών”, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης από την Θεσσαλονίκη, ερωτηθείς εάν το πολιτικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Το μήνυμα του ψηφοδελτίου είναι ένα μήνυμα αξιοκρατίας, ανανέωσης και ότι μια νέα, φρέσκια ομάδα θα μπορέσει να φέρει αλλαγές στην Ελλάδα τόνισε στον ΑΝΤ1 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο στις επτά ο κ Κασσελάκης παρουσιάζει επισήμως στο Κέντρο Πολιτισμού- Ελληνικός κόσμος το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα παραμένει η γρίπη αν και καταγράφονται λιγότερα περιστατικά, ενώ σε αποδρομή είναι ο κορονοϊός. Την τελευταία εβδομάδα δεν χρειάστηκε να διασωληνωθεί κανένας ασθενής. Ωστόσο 4 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές του κορονοϊού. Διασωληνωμένοι παραμένουν επτά ασθενείς.

Προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στα δημόσια νοσοκομεία, κατέθεσε, στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Την αίτηση ακύρωσης συνυπογράφουν 30 Ενώσεις Νοσοκομειακών Γιατρών της χώρας.

Προς ολοκλήρωση βαίνει το έργο της διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης. Υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει καμιά απολύτως περίπτωση να δοθεί παράταση». Όπως είπε το 90% των επιχειρήσεων έχουν είτε ολοκληρώσει τη διαδικασία είτε έχουν δεσμευτεί να το κάνουν με προγραμματισμένο ραντεβού έως το τέλος του μήνα.

Επιδείνωση θα παρουσιάσει από αύριο τις προμεσημβρινές ώρες ο καιρός σε όλη τη χώρα. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις καθώς και οι ισχυροί άνεμοι έως και 8 μποφόρ. Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ, τα έντονα φαινόμενα θα διαρκέσουν έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Με αφορμή την Πανευρωπαϊκή Εβδομάδα Αφύπνισης για την Καρδιακή Ανεπάρκεια, το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής, Προαγωγής Υγείας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αθηναίων προγραμματίζει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για την καρδιά σε δημοτικά ιατρεία του.

Στην αθλητική επικαιρότητα

Κρίσιμες αναμετρήσεις δίνουν απόψε Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ σε αγώνες ρεβάνς για τα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι», που είχαν κερδίσει με 3-2 στο πρώτο ματς αντιμετωπίζουν στις δέκα, τη Φενέρμπαχτσε στην Τουρκία και οι Θεσσαλονικείς φιλοξενούν στην Τούμπα, την ίδια ώρα, τη Βελγική Μπριζ, η οποία είχε νικήσει με σκορ 1-0 στην έδρα της. Και οι δύο αναμετρήσεις θα μεταδοθούν απευθείας από τα κανάλια της Cosmote sport.

ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις και μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από τη νύχτα. Άνεμοι αρχικά δυτικοί 3 με 4 στρεφόμενοι μετά το μεσημέρι σε νότιους έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 21 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα