back to top
18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Δήλωση Κουτσούμπα στην Ημερίδα της ΚΕ του ΚΚΕ με θέμα: “Μνημεία και μουσεία αγώνων του λαού”

Διαβάστε επίσης

Για σημαντική προσπάθεια του ΚΚΕ στη διατήρηση, την ανάδειξη και τη διάσωση μνημείων, ιστορικών τόπων μέσα από τη δημιουργία μουσείων, άλλων μνημείων σε όλη την Ελλάδα, έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ημερίδα της Κ.Ε του κόμματος με θέμα « Μνημεία και μουσεία αγώνων του λαού».

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι « η πάλη του ΚΚΕ είναι μέρος της ιστορίας της Ελλάδας, της ιστορίας του ελληνικού λαού, με τους αγωνιστές του να έχουν δοκιμαστεί σε « πέτρινα χρόνια, με φυλακή, εξορία και εκτελέσεις».

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Κουτσούμπα έχει ως εξής:

“​Είναι πολύ σημαντική η προσπάθεια που κάνει το ΚΚΕ για τη διατήρηση, την ανάδειξη και τη διάσωση μνημείων, ιστορικών τόπων μέσα από τη δημιουργία μουσείων, άλλων μνημείων σε όλη την Ελλάδα, όπου δείχνει όλη την ιστορική πορεία του εργατικού – λαϊκού κινήματος κυρίως στον 20ο αιώνα.

Και η πάλη του ΚΚΕ είναι μέρος της ιστορίας της Ελλάδας, της ιστορίας του ελληνικού λαού, όπου σε πέτρινα χρόνια αγωνιστές δοκιμάστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, εκτελέστηκαν. Και σε αυτούς τους ιστορικούς τόπους δόθηκαν μάχες από χιλιάδες αγωνιστές του ελληνικού λαού.

​Αυτή η ιστορική μνήμη πρέπει να μένει ζωντανή, να μεταδίδεται στις νέες γενιές γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το παρόν, να χαράξουμε το μέλλον, να σκεφτούμε, να προβληματιστούμε, να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα σαν λαός, σαν κοινωνία.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα