back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κόντρα Σκυλακάκη – Φάμελλου στη Βουλή για τη διαχείριση των υδάτων στη Θεσσαλία

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θόδωρου Σκυλακάκη και του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελλου, προκάλεσε στη Βουλή, διάταξη του νομοσχεδίου για την αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, που προβλέπει τη σύσταση οργανισμού με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας για τη διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας.

Μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ο κ. Φάμελλος ζήτησε την απόσυρση του νομοσχεδίου, που-όπως είπε- έχει ως απώτερο στόχο την ιδιωτικοποίηση του νερού αρχικά στη Θεσσαλία και μετά σε όλη την χώρα.

«Είναι τουλάχιστον εξοργιστικό και προσβλητικό για τους κατοίκους της Θεσσαλίας,  η κυβέρνηση να επιλέγει μια μεγάλη καταστροφή ως δικαιολογία και ως ευκαιρία για να πλουτίσουν οι επιτήδειοι μέσω της ιδιωτικοποίησης του νερού», τόνισε ο κ. Φάμελλος, προβλέποντας πάντως, ότι «το νομοσχέδιο δεν πρόκειται να εφαρμοστεί, καθώς έχει σοβαρά συνταγματικά προβλήματα και θα κολλήσει σε ατέρμονους δικαστικούς αγώνες».

Απαντώντας ο κ. Σκυλακάκης, χαρακτήρισε «τερατώδες ψέμα» τον ισχυρισμό για οποιαδήποτε ιδιωτικοποίηση του νερού στην Θεσσαλία. «Τί στην ευχή κέρδος μπορεί να υπάρχει για κάποιον ιδιώτη από έναν  φορέα που είναι 100 % στο Δημόσιο και ανήκει στη γενική κυβέρνηση;», διερωτήθηκε ο υπουργός, εγκαλώντας την αξιωματική αντιπολίτευση «για προσπάθεια εντυπωσιασμού με στόχο να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη».
Το νομοσχέδιο χρήζει καθολικής επαναδιαπραγμάτευσης και επαναδιαβούλευσης, παρατήρησε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα