back to top
17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Κουτσούμπας: Πατριωτισμός είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ

Διαβάστε επίσης

Η ανάγκη για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, για γενναία αύξηση μισθών ώστε να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια, για μείωση και κατάργηση φόρων κυριάρχησε στις μεγάλες χθεσινές απεργιακές κινητοποιήσεις, σημείωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί στο τηλεοπτικό κανάλι  «Open»

Ακόμα αναφέρθηκε στον μεγάλο αγώνα για να ανοίξει το εργοστάσιο και να έχουν δουλειά οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Σχετικά με την ακρίβεια σημείωσε ότι ο λαός στενάζει την ώρα που οι 500 πιο κερδοφόρες εταιρείες με 72% αύξηση κερδών το 2022 έχουν μια σειρά προνόμια και φοροαπαλλαγές γιατί η κυβέρνηση δεν θέλει να θίξει τα καπιταλιστικά κέρδη. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι με την επιδοματική πολιτική δεν λύνονται τα ζητήματα της ακρίβειας, ενώ κάθε μέρα εκτινάσσονται οι τιμές στο σούπερ μάρκετ και στα ενοίκια.

Επίσης, ο Δ. Κουτσούμπας, αναφέρθηκε στην επικίνδυνη εμπλοκή της χώρας στο μακελειό στην Παλαιστίνη, τη Μ. Ανατολή και την Ουκρανία, καλώντας να επιστρέψει αμέσως η φρεγάτα «Ύδρα» που «σουλατσάρει» στην Ερυθρά Θάλασσα. Μάλιστα, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κάθε μέρα η παρουσία της φρεγάτας στην περιοχή, κοστίζει 500.000, τα οποία φυσικά αντλούνται από τις τσέπες του ελληνικού λαού που αφαιμάζεται. Όπως είπε, εμπλέκεται ο ελληνικός λαός και γίνεται στόχος αντιποίνων.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ κατήγγειλε σφοδρά την εγκληματική-δολοφονική πολιτική του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένα άλλοθι για «αυτοάμυνα», όταν έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές επιθέσεις 40.000 άμαχοι, ανάμεσά τους δεκάδες χιλιάδες παιδιά!

Ενόψει των ευρωεκλογών, κάλεσε τον λαό να ενισχύσει το ΚΚΕ, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του, αλλά αντιλαμβάνεται ότι έχει προτάσεις για την ανακούφιση του λαού.

Αφού ξεκαθάρισε ότι αν και το ΚΚΕ δεν κάνει «γεωγραφικούς προσδιορισμούς» δεξιάς – αριστεράς, αλλά απευθύνεται στον λαό, ανεξάρτητα του τί ψήφιζε μέχρι χθες, απαντώντας σε ερώτηση για αν το ΚΚΕ εκφράζει την Αριστερά σήμερα, σημείωσε ότι αν η Αριστερά είναι αυτή που έχει αξίες και ιδανικά υπέρ του λαού, που εναντιώνεται στην ΕΕ, τον «λάκκο των λεόντων», όπως χαρακτηριζόταν από τη δεκαετία του 1960, το ΝΑΤΟ και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τις αξίες αυτές σήμερα μόνο το ΚΚΕ τις πρεσβεύει. Επίσης, επισήμανε ότι πατριωτισμός είναι η υπεράσπιση των δικαιωμάτων του λαού, ενάντια στις πολιτικές της ΕΕ.

Αύριο, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ θα παρουσιάσει από το βήμα της Βουλής την ερώτηση του ΚΚΕ για την πυροπροστασία ενόψει και της θερινής περιόδου.

Συγκεκριμένα, το ΚΚΕ ζητά τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας του επιχειρησιακού προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος, μείωση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ωραρίου εργασίας, χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, με την ερώτηση να απευθύνεται προς τους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα