back to top
17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέα κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό

Διαβάστε επίσης

Η τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης για το «καλάθι του νονού» προκάλεσε νέα κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την ακρίβεια και τον πληθωρισμό.

«Ο πληθωρισμός στα τρόφιμα μειώθηκε κατά 40%, δεν πανηγυρίζουμε, αλλά συνεχίζει να μειώνεται και οι αμοιβές των εργαζομένων θα μείνουν ψηλά» είπε ο υπουργός Ανάπτυξης τονίζοντας οτι ο πληθωρισμός δεν είναι ελληνικό φαινόμενα όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία σε Ισπανία και Πορτογαλία. «Έχει επιβάλει καμία χώρα από αυτές πρόστιμα σε πολυεθνικές; Μην λέτε ψέματα» είπε απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ να ζητούν εκ νέου να μειωθεί ο ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα.

Τόσο ο Νίκος Παππάς από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο Μιχάλης Κατρίνης από το ΠΑΣΟΚ ανέφεραν ότι η κυβέρνηση αρνείται να δει την πραγματικότητα παρακολουθώντας απλώς το ράλι ανατιμήσεων. «Ευχαριστούμε για τα χαρμόσυνα νέα, αλλά δυστυχώς τα καθαριστικά δεν τρώγονται», σχολίασε ο Νίκος Παππάς μετά την ανακοίνωση του υπουργού ανάπτυξης για μείωση τιμών στα προϊόντα καθαρισμού και επέμεινε στην πρόταση της Κουμουνδούρου για αποσυμπίεση των έμμεσων φόρων μέσω των υπερκερδών των διυλιστηρίων. «Τα στοιχεία δεν σας επιβεβαιώνουν. Στην Ελλάδα ο πληθωρισμός τροφίμων είναι υπερδιπλάσιος. Στο ράλι των ανατιμήσεων η κυβέρνηση κάνει τον θεατή», υποστήριξε ο Μιχάλης Κατρίνης και κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση για τη μείωση του ΦΠΑ που ζητούν και οι εκπρόσωποι των σούπερ μάρκετ, καθώς θα περάσει αμέσως, όπως είπε, στην τσέπη των καταναλωτών.

Νewsroom Aθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα