back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Έξι άτομα απεγκλωβίστηκαν από πολυκατοικία λόγω φωτιάς που ξέσπασε σε διαμέρισμα στην Ριζούπολη Αττικής. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η πυρκαγιά αυτή την ώρα έχει τεθεί υπό έλεγχο. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκαν και δύο ειδικά κλιμακοφόρα οχήματα.

Κίνηση καταγράφεται αυτή την ώρα στην Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της οδού Τσούντα, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, λόγω τροχαίου. Μεγάλη η κίνηση και στο κέντρο της Αθήνας,

Στην πολιτική κρισιμότητα της μάχης των Ευρωεκλογών έδωσε έμφαση ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, που επισκέφθηκε το πρωί τον ‘Αγιο Δημήτριο Aττικής. . Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως οι Ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη και ζήτησε από τους ψηφοφόρους να παραμείνει η Νέα Δημοκρατία πολιτικά κυρίαρχη το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

Περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου ξεκίνησε από σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης με πρώτο σταθμό του τη Σύρο. Η περιοδεία θα διαρκέσει έως τη Μεγάλη Δευτέρα και κατά τη διάρκεια της ο κ. Κασσελάκης θα επισκεφθεί 27 νησιά.

Να σταματήσει ο κ. Μητσοτάκης να παίρνει αποφάσεις πίσω από κλειστές πόρτες αποκλειστικά με προτεραιότητα το χάιδεμα οικονομικών συμφερόντων. Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την περιοδεία του στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης. Χαρακτήρισε

εξαιρετική ευκαιρία τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου προκειμένου να αποδοκιμαστεί, όπως είπε, μια πολιτική συμπεριφορά που περιφρονεί την αυτοδιοίκηση, τους εκλεγμένους δημάρχους , τα δημοτικά συμβούλια και εν τέλει την κοινωνία των πολιτών.

Συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη είχαν σήμερα οι υπουργοί εξωτερικών της Τουρκίας και της Αιγύπτου. Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τη “σοβαρή κατάσταση” στη Γάζα και το πώς μπορεί να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια στον πολιορκούμενο από το Ισραήλ θύλακα. Όπως εξάλλου μεταδίδει το Reuters από το Κάιρο, ο Αιγύπτιος υπουργός Εξωτερικών κάλεσε το Ιράν και το Ισραήλ να δείξουν αυτοσυγκράτηση εν μέσω υψηλών εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Αμερικανός μπασκετμπολίστας του Περιστερίου αναζητείται από την ΕΛΑΣ μετά από καταγγελία για ενδοοικογενειακή βία που έκανε χθες βράδυ η σύντροφός του στο αστυνομικό Τμήμα της Ομόνοιας. Ο αθλητής αναζητείται για να συλληφθεί στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή Πειραιά, ο 47χρονος εργολάβος του κτιρίου στο Πασαλιμάνι, τμήμα του οποίου είχε καταρρεύσει, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατος ένας 31χρονος αστυνομικός που απασχολείτο στις εργασίες και να τραυματιστεί σοβαρά ένα 33χρονος εργάτης από τη Γεωργία.

Την Ολυμπιακή Φλόγα θα υποδεχθεί απόψε η πόλη του Βόλου, με λαμπαδηδρομίες και φαντασμαγορική τελετή στην κεντρική παραλία, στο πλαίσιο των διαδρομών σε όλη τη χώρα μέχρι τη μεταφορά της στο Παρίσι. Το πρωί η Φλόγα πέρασε από περιοχές των δήμων Αθηναίων, Φιλοθέης-Ψυχικού, Χαλανδρίου, Αγίας Παρασκευής, Αμαρουσίου και Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας.

Εκτός λειτουργίας θα παραμείνει σήμερα και αύριο ο σταθμός του Μετρό «Νίκαια» λόγω εργασιών για την εγκατάσταση νέου εξοπλισμού Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου.

Με κεντρικό σύνθημα “υιοθετώντας σώζεις δύο ζωές”, ενός αδέσποτου φίλου αλλά και την δική σου, η αστική πανίδα του Δήμου Αθηναίων μαζί με το φιλοζωικό σωματείο Αιγιαλείας “Τα φιλαράκια” πραγματοποιούν μέχρι τις 5 το απόγευμα, μια ανοιχτή γιορτή αδέσποτων ζώων, στο πάρκο Ερμού και Πειραιώς. Στην εκδήλωση δίνει το παρών και ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων, Ευάγγελος Γιαννόπουλος, που όπως δήλωσε στον «Αθήνα 984», σε αυτές τις γιορτές που πραγματοποιεί η αστική πανίδα μπορούν οι πολίτες να έρχονται κοντά στα ζωάκια και ας μην είναι σίγουροι ότι θα προχωρήσουν στην υιοθεσία τους.

Στην αθλητική επικαιρότητα και για την 5η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ παίζουν:

6 και μισή: ΟΦΗ-Βόλος.

7 και μισή: Αστέρας Τρίπολης- Παναιτωλικός

και Ατρόμητος- Κηφισιά.

Και ο καιρός…

Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα