back to top
23 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

23 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχθηκε η κυβέρνηση στον απόηχο του δημοσιεύματος των Financial Times ότι η χώρα μας και η Ισπανία δέχονται πιέσεις για παροχή στην Ουκρανία συστημάτων αεράμυνας όπως Patriot και S-300.
Ερωτηθείς για το δημοσίευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι δεν γνωρίζει για οποιαδήποτε πίεση. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα συζήτησης για παραχώρηση των S-300 στην Ουκρανία τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε κίνηση που θα διακινδυνεύσει, έστω και κατ’ ελάχιστον, την αποτρεπτική ικανότητα ή την αεράμυνα της χώρας μας».

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καλούν την κυβέρνηση να ενημερώσει άμεσα τη Βουλή. «Οι αποκαλύψεις των FT επιβεβαιώνουν την ύπαρξη μυστικής διπλωματίας από πλευράς της κυβέρνησης όπως και υπό διαμόρφωση κρυφές συμφωνίες για την Ουκρανία», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Οι αρμόδιοι τομεάρχες Εξωτερικών και Άμυνας του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Μάντζος και Δημήτρης Μπιάγκης αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο δημοσίευμα «έρχεται μετά την πρόσφατη ανάρτηση του Ουκρανού Προέδρου για συμφωνίες παροχής στρατιωτικής βοήθειας στην αεράμυνα της Ουκρανίας εκ μέρους της χώρας μας».

«Επιβεβαιώνεται η επικίνδυνη συμμετοχή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και τη συνενοχή των άλλων κομμάτων που ορκίζονται στην “ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ», υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

Εν τω μεταξύ, τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, είχε η πρόεδρος της Κομισιόν. Σε ανάρτησή της στο Χ, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε τις ευχαριστίες στη «Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ για τη δικομματική υποστήριξη στην Ουκρανία». Πρόσθεσε ότι συζήτησαν επίσης την εξελισσόμενη κατάσταση στη Μέση Ανατολή και τον κίνδυνο ξένων παρεμβάσεων στις επερχόμενες εκλογές.

Οι εξελίξεις στην Ουκρανία, βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας των υπουργών Εθνικής ‘Αμυνας Ελλάδας και Γερμανίας Νίκου Δένδια και Μπορίς Πιστόριους.

Ενώπιον των δικαστικών αρχών αναμένεται να βρεθεί ο 38χρονος ο οποίος συνελήφθη χθες στην Πάτρα, κατηγορούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης». Η οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για τον παγιδευμένο με εκρηκτική ύλη φάκελο που είχε σταλεί τον περασμένο Φεβρουάριο στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται ότι για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί άλλα έξι άτομα ενώ κατηγορούμενοι είναι και τέσσερις έγκλειστοι σε φυλακές.

Τουλάχιστον 60 συλλήψεις έχουν γίνει έως τώρα για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη τον περασμένο Δεκέμβριο στου Ρέντη, καθώς και για συμμετοχή σε άλλα οπαδικά επεισόδια. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται στοιχεία για εγκληματική οργάνωση, αποτελούμενη από 158 μέλη, που δρούσε κυρίως σε Αττική, Βόλο και Ιωάννινα.

«Να χτυπήσουμε το φαινόμενο «του πολεοδομικού λαθρεπιβάτη», που του άνοιξε την πόρτα ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός του 2012 και έκτοτε έχουν γίνει 37 τροποποιήσεις», το μήνυμα του δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα. Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Σκάι ο κ. Δούκας τόνισε ότι χρειάζεται γρήγορα μια νομοθετική παρέμβαση με αναδρομική ισχύ, που να παίρνει σοβαρά υπόψη της, τις αποφάσεις του Ε΄Τμήματος του ΣτΕ. Παράλληλα, ζήτησε να δοθεί σύντομα σε διαβούλευση η τροπολογία που ετοιμάζεται στο νέο κανονισμό, καθώς -όπως είπε- αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα αλαλούμ με την έκδοση των οικοδομικών αδειών.

Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Ρόδου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το εστιακό του βάθος ήταν 45,9 χλμ. και σημειώθηκε 59 χλμ. νοτιοανατολικά της Λίνδου.

Περισσότερες από 80 σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων η μεγαλύτερη είχε μέγεθος 6,3 βαθμών, έχουν καταγραφεί τις τελευταίες οκτώ ώρες στην Ταϊβάν. Η σεισμική δραστηριότητα παρουσιάζει έξαρση μετά τον σεισμό των 7,2 βαθμών που συγκλόνισε την Ταϊβάν στις 3 Απριλίου και στοίχισε τη ζωή σε 14 ανθρώπους.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Στην κορυφή της Ευρώπης βρίσκεται η ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, η οποία κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ Νέων. Επικράτησε με σκορ 3-0 της Μίλαν στον τελικό που έγινε στη Νιόν της Ελβετίας.

Στο βόλεϊ ο Ολυμπιακός κέρδισε με 3-2 σετ τον Παναθηναϊκό στο κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», έκανε το 3-1 στις νίκες και κατέκτησε το πρωτάθλημα ανδρών.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με σκόνη και τοπικές βροχές προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και βαθμιαία θα σταματήσουν. Άνεμοι ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα