back to top
14.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

14.8 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ευρωεκλογές: Εντός της ημέρας η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους «Σπαρτιάτες»

Διαβάστε επίσης

Το μεσημέρι αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για την ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές. Από την απόφαση των ανώτατων δικαστών κρίνεται και το αν οι Σπαρτιάτες θα διεκδικήσουν ή όχι την ψήφο των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά έχουν καταθέσει υπομνήματα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις ευρωεκλογές, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον ρόλο του Ηλία Κασιδιάρη στο κόμμα.

«Όπως προκύπτει από τα στοιχεία ο de facto ηγέτης του πολιτικού κόμματος Σπαρτιάτες είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης. Η άσκηση της πραγματικής ηγεσίας στοιχειοθετείται από συγκεκριμένες πράξεις που παρατίθενται στο παρόν Υπόμνημα και αποδεικνύουν την κατ’ ενιαίο τρόπο εκφρασμένη βούληση του Ηλία Κασιδιάρη να ασκεί διοίκηση στο εν λόγω κόμμα, να τοποθετεί εικονική ηγεσία αλλά και να διαθέτει τον ηγετικό ρόλο προς το εκλογικό σώμα στο κόμμα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» αναφέρει συγκεκριμένα στο υπόμνημά της η ΝΔ.

Σημειώνεται ότι συνολικά 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων έχουν υποβάλλει δήλωση συμμετοχής στις επικείμενες εκλογές περνώντας την πρώτη φάση της διαδικασίας για το έμβλημα και το όνομά τους.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα