back to top
19.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

19.1 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Bόλος – Πανσερραϊκός 1-0: Και την επόμενη σεζόν στα Super League οι Θεσσαλοί!

Διαβάστε επίσης

Ο Bόλος νίκησε με 1-0 τον (σωσμένο) Πανσερραϊκό και σε συνδυασμό με το αποτέλεσμα της Κηφισιάς εξασφάλισε μαθηματικά την παρομονή του στην Super League!

Mια αγωνιστική πριν το φινάλε ο Bόλος εξασφάλισε την παραμονή του και μαθηματικά αφού όχι μόνο νίκησε, 1-0, τον σωσμένο Πανσερραϊκό στο «κεκλεισμένων των θυρών» (λόγω μη λειτουργίας των καμερών) Πανθεσσαλικό, αλλά την ίδια στιγμή έπαιρνε …πασχαλινό δώρο από τον υποβιβασμένο ΠΑΣ Γιάννινα που νίκησε 3-2 την Κηφισιά.

Έτσι οι Θεσσαλοί αποσπάστηκαν 4 πόντους από την ομάδα των βόρειων προστίμων (που δεν καλύπτονται σε μία αγωνιστική) κι εξασφάλισαν την παραμονή του στα «σαλόνια» του ελληνικού ποδοσφαίρου!

Παρότι μόνο οι γηπεδούχοι είχαν βαθμολογικό ενδιαφέρον ήταν οι φιλοξενούμενοι που ξεκίνησαν καλύτερα και πιο επιθετικά.
Έτσι είχαν σουτ του Τομάς λίγο άουτ στο 2′ και τέσσερα λεπτά μετά κεφαλιά του Άλεξιτς που έβγαλε ο Κόβακς σωτήρια στη δεξιά του γωνιά.

Προϊόντος του χρόνου η ομάδα του Κόντη, προσαρμοζόταν στο «παγωμένο» σκηνικό, λόγω της έλλειψης φιλάθλων, ισορρόπησε κι απείλησε εκείνη του Πάμπλο Γκαρσία αλλά ο 19χρονος γκολκίπερ Τσομπανίδης ήταν σε ετοιμότητα σε σουτ εκτός περιοχής του Γκλάβτσιτς αλλά και σε προβολή του Μπερτόγλιο σε διάστημα πέντε λεπτών (9′-14′)

Ως το φινάλε του ημίχρονου πάντως οι Θεσσαλοί δεν βρήκαν ρυθμό κι έκαναν λάθη στα χάφ όπως εκείνο που οδήγησε τον Μορέιρα σε δυνατό σουτ πάνω από την εστία (33).

Έτσι το ημίχρονο βγήκε χωρίς γκολ. Το οποίο ήρθε στο 56′ με πέναλτι του Γκαρσία.

H εσχάτη των ποινών καταλογίστηκε για χέρι του Πεταυράκη (που δεν είχε οπτική επαφή με την μπάλα) σε κεφαλιά του Κόμπα. Mάλιστα ο διαιτητής επέμεινε στην απόφαση του παρότι το VAR τον έστειλε στο μόνιτορ.

Χωρίς άγχος οι γηπεδούχοι ακολούθως ήταν καλύτεροι κι είχαν ευκαιρία για δεύτερο γκολ με τον Τσοκάνη, ενώ ο Kόβακς ήταν σε ετοιμότητα σε προσπάθεια του Χατζηστραβού.

Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους παρότι οι φιλοξενούμενοι έχασαν με απευθείας κόκκινη τον Οικονόμου (90+7′) και το φινάλε βρήκε άπαντες να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την παραμονή

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Σκόρερ: 56′ (πεν.) Γκαρσία

Διαιτητής: Ζαμπαλάς (Ηπείρου)

Κίτρινες κάρτες: Κόμπα (42’), Τρουιγιέ (47’), Σιέλης (61’), Mωραϊτης (76’), Τσοκάνης (86’), Κόβακς (90+6’) – Τομάς (34’)

Κόκκινες κάρτες: Οικονόμου (90+7′)

ΒΟΛΟΣ (Xρήστος Κόντης): Κόβακς – Άλχο, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Λούνα – Ντε Καμπς (77’ Tσοκάνης), Γκλάβτσιτς (46’ Τρουιγιέ) – Κόμπα (86’ Μύγας), Μπερτόγλιο (68’ Μωραΐτης), Ασενχούν – Γκαρσία

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΌΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Τσομπανίδης – Δεληγιαννίδης, Διαμαντής, Πηλέας (79’ Σοφιανός), Πεταυράκης – Στάικος (79’ Οικονόμου), Μορέιρα – Γούλερι (74’ Μούργος), Τομάς 6,5 (46’ Χατζηστραβός), Ουάρντα (88’ Μασκανάκης) – Άλεξιτς.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα