back to top
28.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

28.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

«Μια μεγάλης κλίμακας ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα δεν θα προωθήσει τον στόχο του εβραϊκού κράτους να νικήσει την Χαμάς στη Γάζα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι. Παράλληλα τόνισε ότι η Χαμάς έχει δεχθεί μεγάλη πίεση από το Ισραήλ και ότι υπάρχουν καλύτεροι τρόποι τώρα να για την καταδίωξη όσων έχουν απομείνει από την ηγεσία του παλαιστινιακού κινήματος από ό,τι μια επιχείρηση με σημαντικό κίνδυνο για αμάχους. «Το επιχείρημα ότι κατά κάποιο τρόπο απομακρυνόμαστε από το Ισραήλ ή ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να τους βοηθήσουμε να νικήσουν τη Χαμάς απλά δεν αληθεύει», συμπλήρωσε. Το Ισραήλ ωστόσο αγνοεί τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ με το πολεμικό συμβούλιο που συνεδριάζει έως αυτή την ώρα να εξετάζει την απάντηση που θα δώσει στον Τζο Μπάιντεν μετά το μπλόκο στην αποστολή πυρομαχικών. Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει ότι η χώρα του είναι έτοιμη να σταθεί μόνη της εάν χρειαστεί. «Όπως έχω ξαναπεί, αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε με τα νύχια μας», δήλωσε ο Νετανιάχου. Νωρίτερα, αδιέξοδο υπήρξε στις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν επί δύο ημέρες στο Κάιρο με στόχο μια συμφωνία για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και ανταλλαγή ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους σε ισραηλινές φυλακές. Οι αντιπροσωπείες της Χαμάς και του Ισραήλ αποχώρησαν, ωστόσο Αίγυπτος, Κατάρ και ΗΠΑ συνεχίζουν τις προσπάθειες ώστε να υπάρξει κάποια προσέγγιση στις απόψεις των δύο πλευρών. Από την πλευρά της η Χαμάς ανέφερε ότι η εισβολή του Ισραήλ στη Ράφα και η κατάληψη της συνοριακής διέλευσης είχαν στόχο να κλιμακώσουν τον πόλεμο επιβεβαίωσε, όμως, τη «δέσμευση και προσήλωσή» της στην τρέχουσα πρόταση εκεχειρίας.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, τα πολιτικά κόμματα επιδίδονται σε έναν αγώνα δρόμου.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής αντιπαράθεσης με το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ να εξαπολύει τα βέλη του κατά της κυβέρνησης.

«Δημιουργούμε ένα νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας που θα αντιμετωπίζει κάθε ιατρική ανάγκη» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το νοσοκομείο Αττικόν επισημαίνοντας ότι ο ριζικός εκσυγχρονισμός βασικών υποδομών του ΕΣΥ αποτελεί ένα από τα μεγάλα στοιχήματα της δεύτερης τετραετίας της ΝΔ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ο οποίος σήμερα επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου έκανε λόγο για «ακατάλληλες υποδομές, ηρωικές προσπάθειες ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού», αναφέροντας ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί με μπαλώματα να απαντήσει στα τεράστια προβλήματα του ΕΣΥ, που η ίδια συσσώρευσε». «Η ανακαίνιση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας στο Σπήλι Ρεθύμνου έχει ήδη συμβασιοποιηθεί και τον Σεπτέμβριο ξεκινούν οι εργασίες. Χαίρομαι που ο κ. Ανδρουλάκης δικαιώνει την επιλογή της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρήσει στη μεγαλύτερη αναβάθμιση υποδομών του ΕΣΥ από το 1983», δήλωσε η αναπληρώτρια υπ. Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, με το ΠΑΣΟΚ να απαντά ότι «η απαξίωση του ΕΣΥ έχει τη σφραγίδα της ΝΔ. Εξάλλου, οι πολίτες έχουν ιδίαν άποψη πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες υγείας στην ΕΕ» .

Την αμέριστη στήριξή του σε όλα τα ζητήματα που αφορούν την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας εξέφρασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας.

Μια σειρά διλημμάτων, ενόψει ευρωεκλογών, έθεσε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη διάρκεια της κεντρικής του ομιλίας στο Μόναχο. Όπως είπε «το δίλημμα των επικείμενων ευρωκλογών για τους Έλληνες μετανάστες είναι ξεκάθαρο: ή θα νισχυθούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που «έχουν βαριές ευθύνες για τη διαμόρφωση της κατάστασης που σας έστειλε και σας κρατά στο εξωτερικό, ή θα ενισχυθεί το ΚΚΕ».

Φωταγωγήθηκαν τα εμβληματικά τοπόσημα των χωρών της ΕΕ για την Ημέρα της Ευρώπης, για να υπενθυμίσει στους πολίτες να αξιοποιήσουν την ψήφο τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών στη χώρα μας φωταγωγήθηκε η γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, η οποία φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια λειτουργίας.

Σε μια ώρα στο Μάλμε της Σουηδίας ο β’ ημιτελικός της Eurovision στον οποίο μαζί με άλλες 15 χώρες συμμετέχει η Ελλάδα με την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι». Στους δρόμους του Μάλμε διαδήλωσαν νωρίτερα χιλιάδες άνθρωποι διαμαρτυρόμενοι για τη συμμετοχή του Ισραήλ στη διοργάνωση, που έχει προκαλέσει εντάσεις εξαιτίας του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας. Οι δέκα από τις δεκαέξι χώρες που διαγωνίζονται απόψε θα συμμετάσχουν στον τελικό το Σάββατο.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ιστορική αναμέτρηση για τον Ολυμπιακό, ο οποίος υποδέχεται στις 10 την Άστον Βίλα, με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Conference League, που φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα και την ΟΠΑΠ Αρένα. Να μην προσέρχονται στο γήπεδο φίλαθλοι, που δεν διαθέτουν εισιτήριο ζητεί η Αστυνομία, ενώ περιμετρικά έχουν αναπτυχθεί αστυνομικές δυνάμεις για τη διένεργεια ελέγχων.

Ενόψει του τελικού της διοργάνωσης στις 29 Μαΐου, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας θα υποδεχτεί το Κύπελλο του UEFA Europa Conference League αύριο στις 9 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά. Το βανάκι του Αθήνα 9.84 θα βρίσκεται εκεί και θα εκπέμπει ζωντανά από τις εννέα το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι με πολλή μουσική και εκλεκτούς καλεσμένους.

ΚΑΙΡΟΣ: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες προβλέπονται αύριο στην Αττική. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα