back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Για κατάρρευση του ΕΣΥ και αποδόμηση του κοινωνικού κράτους μίλησε από τη Χίο, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ σημείωσε ότι “Στα νησιά, είναι σοκαριστική η κατάσταση. Γίνονται θεραπείες χωρίς ογκολόγους. Υπάρχει εξοπλισμός χωρίς ακτινολόγους. Δεν υπάρχουν ψυχίατροι» και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν ξέρουν να διοικήσουν». Ωστόσο, τόνισε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μιλάει «για μία έξτρα επένδυση στην υγεία, τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ».

“Άρρητα ρήματα, συκοφαντίες, αλαζονεία και απολιτίκ λαϊκισμός. Κοινώς, μια από τα ίδια από τον κ. Κασσελάκη”, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές για την συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. “Κάθε του συνέντευξη «κοστίζει» 10-15 δις παραπάνω για τους Έλληνες φορολογούμενους με βάση τις νέες παροχές που ανακοινώνει. Έχει χάσει τον λογαριασμό, ξεπερνώντας ακόμα και τις εποχές που ο ΣΥΡΙΖΑ θα άλλαζε την Ευρώπη με τα γνωστά αποτελέσματα για όλους μας”, αναφέρουν.

«Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες που παράγουν οι κυβερνητικές πολιτικές», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξή του στα “Παραπολιτικά”.

Στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων έφτασαν οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι φέρονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης και ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Σήμερα αναμένεται να απολογηθούν 31 εξ αυτών. Μετά το πέρας των απολογιών τους οι τρεις ανακριτές από κοινού με τους αρμόδιους εισαγγελείς θα αποφασίσουν για την περαιτέρω ποινική μεταχείριση του κάθε ενός.

Πρώτο κύμα εξόδου για τις πασχαλινές διακοπές σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου. Στο λιμάνι του Πειραιά από το πρωί υπήρξε αυξημένη κίνηση. Δεκαεπτά δρομολόγια είναι προγραμματισμένα για σήμερα, 7 από Πειραιά, 7 από Ραφήνα και 3 από Λαύριο. Αυξημένη πάντως είναι από το πρωί και η κίνηση στις εξόδους των Εθνικών Οδών Αθηνών – Λαμίας και Αθηνών – Κορίνθου. Ήδη είναι σε ισχύ τα μέτρα της Τροχαίας για τη διευκόλυνση της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Το ταξίδι της για τη Γαλλία ξεκινά η Ολυμπιακή Φλόγα. Αυτή την ώρα αναχωρεί από τον Πειραιά με το ιστορικό τρικάταρτο πλοίο «Belem» για τη Μασσαλία απ’ όπου θα ταξιδέψει σε όλη τη χώρα. “Ευχή όλων μας, η Ολυμπιακή Ιδέα να μεταφέρει το μήνυμα της ειρήνης στους τόπους που δοκιμάζονται από τους πολέμους” τονίζει σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα ότι εξετάζει αντιπρόταση του Ισραήλ σχετικά με τους όρους για την επίτευξη εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση ομήρων.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε κεντρικούς δρόμους του δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης έως τις 2 μετά το μεσημέρι για τη διεξαγωγή του XTERRA Greece/Vouliagmeni, το οποίο αποτελεί παράλληλα και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Off Road Τριάθλου.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 6η αγωνιστική των πλέι άουτ της Σούπερ Λιγκ, στις 8 παίζουν: Αστέρας Τρίπολης – ΟΦΗ, Βόλος – Πανσερραϊκός, Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικός – Ατρόμητος.

Και ο καιρός

Τοπικές νεφώσεις αρχικά στην Αττική και από το μεσημέρι γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα