back to top
18.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

18.6 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα

Διαβάστε επίσης

Ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δεν είναι απλώς θέμα κομματικού πατριωτισμού, αλλά εθνική αναγκαιότητα ώστε να μπει φρένο στην αλαζονεία, τη διαφθορά και τις ανισότητες που παράγουν οι κυβερνητικές πολιτικές, τονίζει αναφερόμενος στο διακύβευμα των ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” και το Γιώργο Κατσίγιαννη.

Ο κ. Ανδρουλάκης αντικρούει την κυβερνητική επιχειρηματολογία περί σταθερότητας λέγοντας χαρακτηριστικά: “Στον πέμπτο χρόνο της Νέας Δημοκρατίας στην εξουσία, καμία σταθερότητα δεν κινδυνεύει στις ευρωπαϊκές εκλογές. Αυτό που βρίσκεται όμως σε κίνδυνο είναι το βιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού που μήνα με τον μήνα χειροτερεύει λόγω της ακρίβειας και του κόστους ζωής, το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών που διαρκώς συρρικνώνεται, η ποιότητα της Δημοκρατίας και του κράτους δικαίου που τραυματίζεται από τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα και τη συγκάλυψη που επιχειρείται από το Μέγαρο Μαξίμου”.

Απαντώντας σε ερώτηση για όσους ήδη έχουν προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ισχυριζόμενοι πως το ΠΑΣΟΚ δεν θα καταφέρει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση ο κ.Ανδρουλάκης αναφέρει χαρακτηριστικά: “Λογαριάζουν προφανώς χωρίς τον ξενοδόχο. Ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα διαψεύσει την 9η Ιουνίου, για άλλη μια φορά, τις Κασσάνδρες. Στις εθνικές εκλογές πέρυσι, οι πολιτικοί μας αντίπαλοι «προφήτευαν» ότι το ΠΑΣΟΚ θα λάβει μονοψήφια ποσοστά και θα συνθλιβεί μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Τελικά το ΠΑΣΟΚ βρέθηκε στην όχθη των νικητών. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές πάλι διαψεύσαμε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις. Πετύχαμε το πρώτο σημαντικό ρήγμα στο σύστημα εξουσίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στον Δήμο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, στις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Κρήτης αλλά και σε δεκάδες ακόμα Δήμους της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ χτίζει σε γερά θεμέλια, βήμα- βήμα, την ανοδική του πορεία. Μια πορεία προοπτικής που θα επικυρωθεί την 9η Ιουνίου με τη δεύτερη θέση”

Οικονομία και ακρίβεια-Επιλογή της κυβέρνησης να χαϊδεύει τα ολιγοπώλια

Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσκοπικά ευρήματα τα οποία δεν καταδεικνύουν αποδοκιμασία της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αφού αναφέρεται στην επίμονη ακρίβεια και την υπερτετραπλάσια αύξηση του πληθωρισμού στα τρόφιμα σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ το Μάρτιο, εγκαλεί την κυβέρνηση καθώς, όπως αναφέρει,αιτία είναι η επιλογή της να χαϊδεύει τα ολιγοπώλια σε τρόφιμα, υγεία και ενέργεια. Επικαλείται δε , δημοσίευμα των Financial Times στο οποίο αναφέρεται :”H τελευταία ανάκαμψη αύξησε λίγο μόνο το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ την τελευταία διετία και όχι αρκετά για να μην είναι πλέον οι φτωχότεροι στην Ευρωζώνη. Με το κενό με τη Βουλγαρία να μειώνεται γρήγορα, δεν είναι παράλογο να περιμένει κανείς ότι η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η φτωχότερη στην ΕΕ”. Αυτό δεν λέγεται success story και οι Έλληνες δεν ζουν σε εικονική πραγματικότητα επισημαίνει ο Νίκος Ανδρουλάκης.

ΣΥΡΙΖΑ και “Κόμματα πάρκινγκ”

Επαναλαμβάνοντας την αναφορά του για “κόμματα πάρκινγκ” ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει: Η κυβέρνηση επιχειρεί μέσα από κόμματα δορυφόρους της Νέας Δημοκρατίας να δημιουργήσει μια ζώνη προστασίας όπου θα «σταθμεύουν» δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι, με σκοπό όμως στην πρώτη ευκαιρία τα κόμματα-«πάρκινγκ» να συμπράξουν με την κυβέρνηση. Οι σχεδιασμοί είναι τόσο εμφανείς που είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν. Γιατί το ρεύμα υπέρ του ΠΑΣΟΚ δεν γίνεται να ανακοπεί.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Ανδρουλάκης δηλώνει οτι πρωτίστως θα έπρεπε να τον απασχολεί ότι ο αρχηγός του που προτιμά-όπως σημειώνει χαρακτηριστικά- να προσφέρει στους πολίτες ένα όμορφο reality show αντί να ασκεί προγραμματική αντιπολίτευση. Είναι αδιανόητο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπόσχεται πως τελικά …θα μειώσει την κρατική χρηματοδότηση της υγείας γιατί προφανώς δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη. Μιλά για «θαύματα», αλλά φαίνεται ότι ο ίδιος είναι «θείο δώρο» για τον κ. Μητσοτάκη στρώνοντάς του το χαλί να απειλεί με το ψευτοδίλημμα «σταθερότητα ή χάος».
Ερωτηθείς για την ανάγκη σχηματισμού ενός κοινού μετώπου της κεντροαριστέρας απέναντι στη ΝΔ ο Νίκος Ανδρουλάκης υπενθυμίζει τη δέσμευση του μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση της σύγχρονης Κεντροαριστεράς. Όσο πιο δυνατή είναι η φωνή του ΠΑΣΟΚ, τόσο περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας υπάρχουν αναφέρει ο κ. Ανδρουλάκης. Επαναλαμβάνει πάντως οτι κάθε βήμα για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα γίνει στο φως της ημέρας, με συμφωνίες πάνω στο τραπέζι και στη βάση της κοινωνίας. Όχι σε κλειστά κομματικά γραφεία, ερήμην των πολιτών.

Περιοδεία στην περιφέρεια

Στην αγορά του Αγρινίου θα περιοδεύσει το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ο οποίος θα μιλήσει σε κατοίκους (12.30). Το απόγευμα θα παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αύριο θα επισκεφθεί την Αμφιλοχία όπου στις 11 το πρωί είναι προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο της περιοχής Αθ. Τορουνίδη ενώ στις 12 θα μιλήσει σε κατοίκους.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα