back to top
22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

22.2 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

“Η ψήφος των ευρωεκλογών δεν μπορεί να είναι ψήφος αψήφιστη και επιπόλαιη αλλά ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης. Η αποχή δεν είναι απάντηση” τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

Στις ανακριτικές αρχές οδηγούνται σήμερα οι υπόλοιποι 30 και πλέον κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση οπαδών, στην οποία αποδίδεται η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Χθες στη φυλακή οδηγήθηκαν 7 από τα 31 άτομα, τα οποία απολογήθηκαν. Ανάμεσά τους και δύο από τους θεωρούμενους, στη δικογραφία, ως μέλη της ηγετικής ομάδας της οργάνωσης, στους οποίους αποδίδεται ηθική αυτουργία στη δολοφονία. Οι υπόλοιποι 27 κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Έρευνες διεξάγει η αστυνομία για να διαπιστώσει τις ακριβείς συνθήκες του φονικού περιστατικού, έξω από νυχτερινό κέντρο στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου. Λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και παρέλαβε έναν νεαρό τραυματισμένο στο λαιμό, ο οποίος κατέληξε λίγο μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, και έναν 23χρονο ο οποίος έφερε τραύμα από πυροβολισμό στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται. Στο σημείο εντοπίστηκε ένα όπλο μέσα σε γλάστρα και ένας κάλυκας από σφαίρα 9 χιλιοστών.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε στο χέρι στις δυόμιση τα ξημερώματα, κατά τα επεισόδια που προκάλεσε ομάδα περίπου 100 ατόμων που έβαλε στόχο με πέτρες αστυνομικές δυνάμεις στη συμβολή Μπενάκη με Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια. Οι άγνωστοι έστησαν οδοφράγματα και έβαλαν φωτιά σε σταθμευμένο όχημα το οποίο κάηκε ολοσχερώς.

Στη Μυτιλήνη, σοβαρό τροχαίο δυστύχημα συνέβη τα μεσάνυχτα μέσα στον οικισμό της Παναγιούδας. Θύματα δυο αιτούντες άσυλο καταγωγής Ερυθραίας από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Ένας άνδρας 27 ετών που σκοτώθηκε επί τόπου και μια 22χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Το τροχαίο συνέβη όταν αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 21χρονος, με συνεπιβαίνοντες ένας άλλον 21χρονο και έναν 27χρονο, βγήκε από το δρόμο και προσέκρουσε σε τοίχο σπιτιού και σε κάδους απορριμμάτων δίπλα από τους οποίους εκείνη την ώρα περνούσε το ζευγάρι των αιτούντων άσυλο. Οι τρεις επιβαίνοντες στο αγροτικό αυτοκίνητο τραυματίστηκαν ελαφρά.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί σε κέντρο διασκέδασης, στην οδό Κουντουριώτου, στην περιοχή του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Το νυχτερινό κέντρο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά ήταν κλειστό.

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή των Βαΐων τα καταστήματα στο πλαίσιο του Πασχαλινού εορταστικού ωραρίου. Τα εμπορικά μπορούν να λειτουργήσουν ως τις 4 το απόγευμα και ως τις 8 πολυκαταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 8η αγωνιστική των Playoffs της Σούπερ Λιγκ παίζουν στις πέντε: Ολυμπιακός – Λαμία. Επτά και μισή: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Οχτώ και μισή: Παναθηναϊκός – Άρης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος καιρός. Θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα