back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Αυξημένη η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας με τους καταναλωτές να κάνουν τα ψώνια τους για το Πάσχα καθώς τα καταστήματα είναι ανοιχτά στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου.

Τα εμπορικά μπορούν να λειτουργήσουν ως τις 4 το απόγευμα και ως τις 8 πολυκαταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων.

Πέντε κατηγορούμενοι έχουν απολογηθεί μέχρι τώρα για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης και της κατά περίπτωση συμμετοχής στην υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. Ορισμένοι εξ αυτών μάλιστα έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους ,με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα. Χθες αργά το βράδυ μετά την απολογία του προφυλακίστηκε ο μάνατζερ γνωστού τράπερ, ο οποίος κατηγορείται για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και ηθική αυτουργία στη δολοφονία Λυγγερίδη.

Έρευνες διεξάγει η αστυνομία για να διαπιστώσει τις ακριβείς συνθήκες του φονικού περιστατικού, έξω από νυχτερινό κέντρο στη λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου. Λίγο πριν από τις τέσσερις τα ξημερώματα, ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και παρέλαβε έναν νεαρό 21νος ετών τραυματισμένο στο λαιμό, ο οποίος κατέληξε λίγο μετά τη μεταφορά του σε νοσοκομείο, και έναν 26χρονο ο οποίος έφερε τραύμα από πυροβολισμό στην κοιλιακή χώρα και νοσηλεύεται. Στο σημείο εντοπίστηκε ένα όπλο μέσα σε γλάστρα και ένας κάλυκας από σφαίρα 9 χιλιοστών.

“Η ψήφος των ευρωεκλογών δεν μπορεί να είναι ψήφος αψήφιστη και επιπόλαιη αλλά ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης. Η αποχή δεν είναι απάντηση” τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου.

Την επίσπευση των ερευνών ώστε να δοθεί έγκυρη απάντηση στο ερώτημα αν υπήρχε παράνομη μεταφορά ξυλολίου από την εμπορική αμαξοστοιχία, που συγκρούστηκε με την επιβατική στα Τέμπη, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Επικαλούμενος σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ζητά επίσης να απαντηθεί αν «ανιχνεύθηκε ξυλόλιο και πιθανώς λοιπές ουσίες στα οικόπεδα όπου μεταφέρθηκαν παράνομα όγκοι χώματος αμέσως μετά το δυστύχημα των Τεμπών». Τονίζει δε ότι «ο ελληνικός λαός δε θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια».

Παραολυμπιακό Πανόραμα ως τις 3 μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Μοναστηρακίου, ενόψει των Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Οι θεατές έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τα Παραολυμπιακά Αθλήματα, να αλληλεπιδράσουν με Παραολυμπιονίκες και να θαυμάσουν τις αγωνιστικές επιδόσεις αθλητών με αναπηρία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επιδείξεις Βόλεϊ καθιστών, Γκολμπολ, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Μπότσια, Ξιφασκία με αμαξίδιο και Ράγκμπι με αμαξίδιο. Τη δράση διοργανώνει η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή με τη συμβολή του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου.

Για την 8η αγωνιστική των Playoffs της Σούπερ Λιγκ παίζουν: Στις πέντε: Ολυμπιακός – Λαμία. Επτά και μισή: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Οχτώ και μισή: Παναθηναϊκός – Άρης.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα