back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η απολογία των τελευταίων 32 συλληφθέντων για εγκληματική οργάνωση οπαδικής βίας και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο ‘’Μελίνα Μερκούρη’’. Ανάμεσά τους και ένας εκ των φερόμενων ηγετικών στελεχών αλλά και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, γνωστός ως ”Κοντός’’.  

Πέντε άτομα έχουν μπει στο στόχαστρο του τμήματος ανθρωποκτονιών, για τη δολοφονία του 23χρονου στο Μαρούσι, τα ξημερώματα σήμερα, έξω από bar επί της Λεωφόρου Κηφισίας. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εμπλεκόμενοι φαίνεται να ήρθαν στα χέρια, με το 23χρονο θύμα να επιχειρεί να τραβήξει όπλο και τον άλλον να βγάζει μαχαίρι για να αμυνθεί. Κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ένα άτομο τραυματίστηκε στην κοιλιακή χώρα και ένα ακόμη άτομο στην πλάτη.

Στα χέρια της αστυνομίας, συμμορία έξι ανηλίκων και τριών νεαρών για διακίνηση ναρκωτικών σε πλατείες και πάρκα του Ψυχικού, Παπάγου και Χαλανδρίου.

Συνελήφθη μετά από κινηματογραφική καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας, 39χρονος Αφγανός για διακίνηση παράτυπων μεταναστών. Μετέφερε σε όχημα τύπου βαν, με κλεμμένες πινακίδες, 15 άτομα, μεταξύ τους 5 παιδιά. Σύμφωνα με τις αρχές, είχε καταδικαστεί στο παρελθόν σε 36 χρόνια φυλάκιση και χρηματική ποινή -95.500- ευρώ για παράνομη προώθηση μεταναστών στην Ελλάδα. 

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του και 4εις αγνοούνται στην θαλάσσια περιοχή Καρλόβασι της Σάμου όταν βυθίστηκε σκάφος που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το λιμενικό. ==

 “Η ψήφος των ευρωεκλογών είναι ψήφος ευθύνης, πραγματικής προόδου και δημοκρατικής εγρήγορσης. Αισθανόμαστε δικαιωμένοι γιατί ο αποκλεισμός των Σπαρτιατών επιτεύχθηκε μέσα από τις νομοθετικές ρυθμίσεις τις οποίες εμείς ψηφίσαμε και τα υπομνήματα που καταθέσαμε. Μαχόμαστε τον ακροδεξιό φασισμό στην πράξη, όχι στα λόγια όπως κάνουν δυστυχώς κάποια κόμματα της αντιπολίτευσης” τονίζει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. 

Την επίσπευση των ερευνών ώστε να δοθεί έγκυρη απάντηση στο ερώτημα αν υπήρχε παράνομη μεταφορά ξυλολίου ή και παρεμφερών προϊόντων από την εμπορική αμαξοστοιχία, που συγκρούστηκε με την επιβατική στα Τέμπη, ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης και τονίζει  ότι «ο ελληνικός λαός δε θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια». 

Βολές κατά της κυβέρνησης και από το ΠΑΣΟΚ.. ‘’Η ΝΔ είναι υπότροπη δήλωσε από την Αμφιλοχία ο Νίκος Ανδρουλάκης στον απόηχο της υπόθεσης διάρρηξης στο Υπουργείο Εσωτερικών. Είναι αδιανόητο, λίγες εβδομάδες πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές, να έχουμε συνεχιζόμενα κρούσματα που πλήττουν το κύρος του κράτους και την εμπιστοσύνη των πολιτών στην εκλογική διαδικασία’’ ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. 

Εντείνονται οι διεθνείς πιέσεις για την κατάπαυση πυρός στη Γάζα. Σύμφωνα με τα ισραηλινά μέσα επικοινωνίας, το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης σχεδιάσει να εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, με τον Μπένιαμιν Νετανιάχου,να σχολιάζει ότι τέτοιες ενέργειες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν ένα ‘’επικίνδυνο προηγούμενο που θα απειλεί κάθε δημοκρατία  που μάχεται την εγκληματική τρομοκρατία και την επιθετικότητα». 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο ασφαλείας του Λευκού Οίκου, το Τελ Αβίβ έχει δεσμευτεί ότι θα ακούσει τους προβληματισμούς της Ουάσιγκτον πριν από μια εισβολή στη Γάζα. Αυτή την εβδομάδα εξάλλου ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου τη Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με το Reuters αύριο αντιπροσωπεία της Χαμάς θα μεταβεί στο Κάιρο για συνομιλίες εκεχειρίας.

Πρόθυμος να συζητήσει τη χρήση γαλλικών πυρηνικών κεφαλών ως μέρος μια αξιόπιστης ευρωπαϊκής άμυνας εμφανίστηκε ο  Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σε συνέντευξή του στο δίκτυο Embra. Σημειώνουμε ότι μετά το brexit η Γαλλία είναι η μόνη ευρωπαϊκή πυρηνική δύναμη.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν το χωριό Νοβομπακχμούτιβκα στην περιφέρεια Ντονέτσκ της Ουκρανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax που επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Την ίδια ώρα, το Κίεβο παραδέχεται ότι η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία έχει επιδεινωθεί, καθώς ο στρατός της υποχωρεί σε τουλάχιστον τρία σημεία κατά μήκος του μετώπου. 

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στους Δελφούς Φωκίδας. Επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 11 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρων, ένα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος. Σε εξέλιξη και οι αγροτοδασικές πυρακαγιές στο Άνυδρο Στυλίδας στη Φθιώτιδα, αλλά και στον Αλίαρτο Βοιωτίας. Στα μέτωπα επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης.

Για την 8η αγωνιστική των Playoffs της Σούπερ Λιγκ :  

Ολυμπιακός – Λαμία:. 4 – 1 

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ:.  1 – 1 στο 27ο λεπτό

Οχτώ και μισή: Παναθηναϊκός – Άρης.

Και ο καιρός…   

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

20,8 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα