back to top
17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.4 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή παραμένει η Αθηνών – Λαμίας οδός στο ρεύμα προς Αθήνα, στο ύψος του Αγίου Κωνσταντίνου, εξαιτίας εκτροπής νταλίκας, στην έξοδο της δεύτερης σήραγγας.

Νέες διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν στην περιοχή Σοφό, στον Ασπρόπυργο, κοντά στον καταυλισμό των Ρομά, λίγη ώρα αφότου είχαν κατασβεστεί οι πρώτες τρεις εστίες στην ίδια περιοχή. Επιχειρούν 21νας πυροσβέστες με 6 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου. Νωρίτερα από αέρος ρίψεις έκαναν ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο. 

Σε εξέλιξη η έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας που συγκάλεσε ο αρμόδιος Υπουργός, εξαιτίας των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες καθώς και των θυελλωδών ανέμων που θα συνεχίσουν να πνέουν κατά τόπους και τις επόμενες ημέρες. 

Νωρίτερα, με ανάρτησή του ο Βασίλης Κικίλιας διαμήνυσε ότι με το καινούργιο νομικό πλαίσιο και ο εξ αμέλειας εμπρησμός επισύρει σημαντικές ποινές, ενώ απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς όλους να προστατεύσουμε τις ζωές, τις περιουσίες και το φυσικό πλούτο της χώρας μας. 

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ έγιναν 3 συλλήψεις για εμπρησμούς και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.. Ένας εκ των συλληφθέντων θα οδηγηθεί αύριο στον εισαγγελέα.

Με σημαντικά θέματα συνεδριάζει στις 11 το πρωί αύριο το Υπουργικό Συμβούλιο. Επι τάπητος η επέκταση του μπόνους στους υπαλλήλους του Δημοσίου, η επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης, η Εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία καθώς και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Στη φυλακή οδηγούνται πέντε από τους 32 συλληφθέντες που απολογήθηκαν σήμερα για εγκληματική οργάνωση οπαδικής βίας και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο ‘’Μελίνα Μερκούρη’’. Ανάμεσά στους προφυλακισθέντες και ένας εκ των φερόμενων ηγετικών στελεχών αλλά και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, γνωστός ως ”Κοντός’’.  

Σε εξέλιξη από το τμήμα ανθρωποκτονιών οι έρευνες για το αιματηρό περιστατικό με έναν νεκρό και δύο τραυματίες, τα ξημερώματα σήμερα, έξω από bar επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο Μαρούσι.

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών που δρούσε σε πλατείες και πάρκα του Ψυχικού, Παπάγου και Χαλανδρίου. Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι και τρεις νεαροί. 

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου. Στο επίκεντρο η απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς και η εκεχειρία στη Γάζα.

Νωρίτερα, ο  εκπρόσωπος ασφαλείας του Λευκού Οίκου, διαβεβαίωσε ότι το Τελ Αβίβ έχει δεσμευτεί ότι θα ακούσει τους προβληματισμούς της Ουάσιγκτον πριν από μια εισβολή στη Λωρίδα.

Τη διαβεβαίωση ότι η  ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που πηγαίνει στους άμαχους της Γάζας θα αυξηθεί τις επόμενες ημέρες, παρείχε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χάγκαρι. “Τρόφιμα, νερό, ιατρικές προμήθειες, εξοπλισμός καταφυγίου και άλλη βοήθεια – περισσότερη από ποτέ πηγαίνει στη Γάζα”, είπε χαρακτηριστικά. 

. Αυτή την εβδομάδα εξάλλου ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, αναμένεται να επισκεφθεί εκ νέου τη Μέση Ανατολή. Ενώ, σύμφωνα με το Reuters αύριο αντιπροσωπεία της Χαμάς θα μεταβεί στο Κάιρο για συνομιλίες εκεχειρίας.

Δραματική έκκληση στους συμμάχους της Ουκρανίας να ενισχύσουν την αεράμυνα της χώρας του και να εντείνουν τις παραδόσεις όπλων απηύθυνε ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την παραδοχή ότι ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί σε τουλάχιστον τρία σημεία στο ανατολικό μέτωπο. Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου εξωτερικών διαμήνυσε ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να παραχωρήσει εδάφη που κατάσχεσε από την Ουκρανία.

Για την 8η αγωνιστική των Playoffs της Σούπερ Λιγκ :  

Ολυμπιακός – Λαμία:. 4 – 1 

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ:.  3 – 2

Παναθηναϊκός – Άρης: 0 – 1 

Και ο καιρός…   

Γενικά αίθριος αύριο στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. 

19,2 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα