back to top
23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

23.9 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Τέλος περιοδείας Κουτσούμπα σε Καναδά και ΗΠΑ – Επίλογος με κεντρική ομιλία στη Ν. Υόρκη

Διαβάστε επίσης

Με την συγκέντρωση της Λέσχης Φίλων του ΚΚΕ στη Ν. Υόρκη, ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου η περιοδεία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Δεκάδες ομογενείς, εργαζόμενοι, επιστήμονες, νέοι και μεγαλύτεροι έδωσαν το «παρών» στην αίθουσα Kefalos Society of America δείχνοντας τους δεσμούς του Κόμματος με τους Έλληνες μετανάστες που όπως σημείωσε ο Δ. Κουτσούμπας όχι μόνο έχουν βάλει ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος αυτής της χώρας, αλλά και «έχουν να δώσουν πολλά και σήμερα και στο μέλλον, γιατί η ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού και του κομμουνιστικού κινήματος σε κάθε χώρα, η αντεπίθεση των λαών ενάντια στη βαρβαρότητα, είναι ανάγκη που γίνεται κάθε μέρα και πιο επιτακτική.

Για να μπορέσουμε “να ανασάνουμε”, όπως έλεγε και το σύνθημα των μεγάλων κινητοποιήσεων που πυροδοτήθηκαν από τη βάρβαρη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόυντ πριν μερικά χρόνια. Ένα σύνθημα που εξέφρασε απόλυτα το συναίσθημα, κυρίως της νέας γενιάς στις ΗΠΑ, στην Ελλάδα, σε ολόκληρο τον καπιταλιστικό κόσμο». Τόνισε ακόμη πως η εκδήλωση «είναι απόδειξη ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, βάζοντας ο καθένας και με τον δικό του τρόπο, το δικό του λιθαράκι στην προσπάθεια του Κόμματος μας. Δυνατό ΚΚΕ στην Ελλάδα και στους Έλληνες του εξωτερικού είναι το πιο ισχυρό μήνυμα αντίστασης στους λαούς της Ευρώπης και όλου του κόσμου, είναι μήνυμα αντίστασης, ελπίδας και ανατροπής!»

Μάλιστα, ο κ. Κουτσούμπας, ενόψει ευρωεκλογών, έθεσε και μια σειρά διλημμάτων. «Το δίλημμα που μπαίνει στους Έλληνες μετανάστες, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι ξεκάθαρο:

​Θα ενισχυθούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που, συμμετέχοντας στις κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων, έχουν βαριές ευθύνες για τη διαμόρφωση της κατάστασης που τους έστειλε και τους κρατά στο εξωτερικό ή θα ενισχυθεί το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των διεκδικήσεών τους απέναντι στην οποιαδήποτε ελληνική κυβέρνηση και στην ΕΕ;
​Θα ενισχυθούν αυτοί που τα συγγενή τους κόμματα ευθύνονται για την κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες μετανάστες στις χώρες όπου ζουν ή θα ενισχυθεί το ΚΚΕ, για να δυναμώσει η προσπάθεια για την οργάνωση της πάλης τους, στα πλαίσια του εργατικού-λαϊκού κινήματος στη κάθε χώρα, για την αγωνιστική διεκδίκηση της ικανοποίησης των αναγκών τους;

Να σημειωθεί ότ το άνοιγμα της εκδήλωσης έκανε ο Κώστας Λουρδάς εκ μέρους της λέσχης φίλων του ΚΚΕ στη Νέα Υόρκη. Αναφέρθηκε στους κοινούς αγώνες που δίνουν οι Έλληνες και στις ΗΠΑ με τη Λέσχη φίλων για καλύτερες εργασιακές συνθήκες, για παιδεία και πολιτισμό, συμμετέχοντας ενεργά στους αγώνες του ντόπιου εργατικού λαϊκού κινήματος, για δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια, παιδεία, ενάντια στις διακρίσεις, στις αγώνες ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Στην εκδήλωση χαιρετισμούς απηύθηναν ο Λευτέρης Νικολάου – Αλαβάνος, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και εκ νέου υποψήφιος και ο Κώστας Γουλιάμος, τακτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και τέως πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, επίσης υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κόμματος.

Κώστας Κορέλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα