back to top
17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

17.2 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 01:00

Διαβάστε επίσης

Έξι χρόνια μετά την εθνική τραγωδία στο Μάτι, που άφησε πίσω της 104 νεκρούς και εκατοντάδες κατεστραμμένες περιουσίες, ανακοινώνονται σήμερα από το 3μελες Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι ποινές για τους 21ναν κατηγορούμενους.

Σύμφωνα με την εισαγγελική εισήγηση ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή, σωματική βλάβη από αμέλεια και εμπρησμού από αμέλεια κατά περίσταση, είναι εννέα κατηγορούμενοι.

Έκτακτη σύσκεψη του συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας συγκάλεσε το βράδυ της Κυριακής, ο αρμόδιος υπουργός, Βασίλης Κικίλιας, λόγω των πολλών και ταυτόχρονων εστιών που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ώρες και των θυελλωδών ανέμων που θα συνεχίσουν να πνέουν κατά τόπους και τις επόμενες ημέρες.

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του κ. Κικίλια, για τις σημαντικές ποινές που επισύρει πλέον ο εξ αμελείας εμπρησμός.

Νέες διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς εκδηλώθηκαν στην περιοχή Σοφό, στον Ασπρόπυργο, κοντά στον καταυλισμό των Ρομά, λίγη ώρα αφότου είχαν κατασβηστεί οι πρώτες τρεις εστίες στην ίδια περιοχή. Επιχειρούν 21νας πυροσβέστες με 6 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου.

Το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 29 αγροτοδασικές πυρκαγιές, ενώ έγιναν 3 συλλήψεις για εμπρησμούς και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Ένας εκ των συλληφθέντων αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Με σημαντικά θέματα συνεδριάζει στις 11 το πρωί το Υπουργικό Συμβούλιο. Επι τάπητος η επέκταση του μπόνους στους υπαλλήλους του Δημοσίου, η επιτάχυνση στην απονομή Δικαιοσύνης, η Εθνική στρατηγική για τα άτομα με αναπηρία καθώς και το νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την επιστολική ψήφο. Μέχρι το πρωί της Κυριακής είχαν κατατεθεί 158.000 αιτήσεις, από αυτές οι 41.000 από Έλληνες του εξωτερικού.

Στη φυλακή οδηγούνται πέντε από τους 32 συλληφθέντες που απολογήθηκαν χθες για εγκληματική οργάνωση οπαδικής βίας και τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο ‘’Μελίνα Μερκούρη’’.

Ανάμεσά στους προφυλακισθέντες και ένας εκ των φερόμενων ηγετικών στελεχών αλλά και ηθικός αυτουργός της δολοφονίας, γνωστός ως ”Κοντός’’.

Στη διεθνή επικαιρότητα,

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν αργά το βράδυ της Κυριακής ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπένιαμιν Νετανιάχου. Στο επίκεντρο η απελευθέρωση των ομήρων που κρατά η Χαμάς και η εκεχειρία στη Γάζα.

Δραματική έκκληση στους συμμάχους της Ουκρανίας να ενισχύσουν την αεράμυνα της χώρας του και να εντείνουν τις παραδόσεις όπλων απηύθυνε ο Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μετά την παραδοχή ότι ο ουκρανικός στρατός υποχωρεί σε τουλάχιστον τρία σημεία στο ανατολικό μέτωπο.

Την ίδια ώρα η εκπρόσωπος του Ρωσικού Υπουργείου εξωτερικών διαμήνυσε ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να παραχωρήσει εδάφη που κατάσχεσε από την Ουκρανία.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

και στα σκορ της Κυριακής για την 8η αγωνιστική των Playoffs της Σούπερ Λιγκ:

Ολυμπιακός – Λαμία: 4 – 1

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ:. 3 – 2

Παναθηναϊκός – Άρης: 0 – 1

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις τοπικά έως 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα