back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Εφορία: Στο «στόχαστρο» ελέγχων 120.000 ΑΦΜ για έσοδα 1,2 δισ. ευρώ

Διαβάστε επίσης

«Φύλλο και φτερό» σκοπεύει να κάνει φέτος η ΑΑΔΕ 120.000 ΑΦΜ στα πλαίσια του προγραμματισμού της για ελέγχους και διασταυρώσεις για απόκρυψη φορολογητέας ύλης η για αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, με στόχο την είσπραξη εσόδων 1,2 δισ.ευρώ.

Στα “όπλα” που θα χρησιμοποιήσει για να επιτευχθεί ο στόχος θα είναι είναι η σύσταση και λειτουργία δύο εξειδικευμένων ομάδων δράσης και συγκεκριμένα:

  • Το κέντρο ειδικών δυνάμεων φορολογικών και τελωνειακών ελέγχων και ερευνών.
  • Την ειδική μονάδα μαζικών ψηφιακών διασταυρώσεων.

Με βάση το Επιχειρησιακό Σχέδιο για το 2024 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής η ΑΑΔΕ εκτός από τη διασύνδεση POS -Ταμειακών επιστρατεύει φέτος το ψηφιακό δελτίο αποστολής, την πιλοτική εφαρμογή του ψηφιακού πελατολογίου, την υποχρεωτικότητα του myDATA, το ΕΛΕΓΧΟΣ live,και το σύστημα αξιοποίησης δεδομένων εισροών-εκροών στα καύσιμα.

Ειδικότερα έχουν, μεταξύ άλλων, σχεδιαστεί οι εξής δράσεις:

– Έλεγχος συμμόρφωσης προβλεπόμενου αριθμού καταχώρησης ακινήτου (ΑΜΑ) στη βάση του πρωτοκόλλου συνεργασίας της ΑΑΔΕ με πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης για το 2023.

– Εντοπισμός αδήλωτων εισοδημάτων από βραχυχρόνιες μισθώσεις φυσικών προσώπων χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα σχετική με τουριστικά καταλύματα, στο πλαίσιο του για τα φορολογικά έτη 2020-2021.

– Ανάπτυξη και υλοποίηση στατιστικής μεθοδολογίας και αναλυτικών μεθόδων για τον εντοπισμό ύποπτων συναλλαγών

– Διενέργεια διασταύρωσης δηλωθέντων ακαθαρίστων εσόδων ξενοδοχείων με στοιχεία εσόδων από συναλλαγές τους με την πλατφόρμα Booking για το φορολογικό έτος 2022

Θάνος Πασχάλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα