back to top
15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

15.4 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Τα έφηβα αγόρια τα μεγάλα θύματα του sextortion

Διαβάστε επίσης

Η Εθνική Εγκληματολογική Υπηρεσία (NCA) της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι εξέδωσε μια άνευ προηγουμένου προειδοποίηση προς εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς σχετικά με αύξηση των κρουσμάτων σεξουαλικού εκβιασμού με οικονομικό κίνητρο, μεταξύ άλλων και στα σχολεία.

Η NCA ανακοίνωσε ότι υπάρχει συνολική αύξηση στις υποθέσεις «sextortion» (σ.σ.: από τις αγγλικές λέξεις σεξ και εκβιασμός, extortion), στις οποίες άνθρωποι απειλούνται με δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τους εκθέτουν, πραγματικών ή ψεύτικων, αν δεν πληρώσουν για να τη σταματήσουν.

Ενώ κινδυνεύουν όλες οι ηλικιακές ομάδες, μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων αφορά έφηβα αγόρια, σύμφωνα με την NCA, κάτι που την κάνει να δώσει συμβουλές σε δασκάλους για το πώς να εντοπίζουν τα σημάδια της κακοποίησης.

«Το sextortion είναι ένα σκληρό έγκλημα. Αυτοί που το διαπράττουν δεν νοιάζονται για τα θύματα ή για τις ζωές που μπορεί να καταστρέψουν στη διαδικασία. Το μοναδικό κίνητρό τους είναι το οικονομικό κέρδος», αναφέρει σε δήλωσή του ο Τζέιμς Μπάμπεϊτζ, γενικός διευθυντής για τις απειλές στην NCA.

«Ζητούμε από τους εκπαιδευτικούς να μας βοηθήσουν να κάνουμε τον κόσμο να συνειδητοποιήσει τα εγκλήματα αυτού του τύπου, τα οποία δυστυχώς αυξάνονται σε όλο τον κόσμο», προσθέτει.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα