back to top
20.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

20.8 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Δωδεκάχρονος απείλησε με μαχαίρι συνομήλικο συμμαθητή του έπειτα από μεταξύ τους επεισόδιο, που ξέσπασε στο προαύλιο δημοτικού σχολείου, στη δυτική Θεσσαλονίκη, χθες το μεσημέρι. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο 12χρονοι καβγάδισαν και στη συνέχεια ο ένας χτύπησε τον άλλο, προκαλώντας του σωματικές βλάβες. Στη συνέχεια, ο 12χρονος που χτυπήθηκε ζήτησε από φίλο του  ένα μαχαίρι, με το οποίο απείλησε τον δράστη. Αστυνομικοί οδήγησαν τους εμπλεκόμενους ανήλικους και τους γονείς τους στο Τμήμα Ασφαλείας, όπου δεν υποβλήθηκαν μηνύσεις, ωστόσο από την ΕΛ.ΑΣ. σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των δύο 12χρονων, που συνδέονται με την κατοχή του μαχαιριού, όπως επίσης σε βάρος του 45χρονου, πατέρα του ενός.

Συναγερμός νωρίτερα στο Χέινολτ του βορειοανατολικού Λονδίνου μετά από αναφορές για επίθεση άνδρα με σπαθί εναντίον περαστικών σε σταθμό του μετρό. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τουλάχιστον πέντε  άνθρωποι έχουν  τραυματισθεί. Ο δράστης συνελήφθη.
Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, ο 36χρονος άνδρας φέρεται να έριξε ένα όχημα σε σπίτι στο Τάρλου Γκάρντενς και στην συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο και μαχαίρωσε αρκετούς ανθρώπους έξω από το μετρό, ενώ επιτέθηκε και σε δυο αστυνομικούς.

Απεργιακό λουκέτο αύριο στον ιδιωτικό και τον Δημόσιο τομέα, λόγω της 24ωρης κινητοποίησης  ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο πλαίσιο του εορτασμού της Εργατικής πρωτομαγιάς. Σύμφωνα με την τελική απόφαση των σωματείων στο ΜΕΤΡΟ και τον ΗΣΑΠ οι συρμοί στα μέσα σταθερής τροχιάς θα κινηθούν από τις εννέα το πρωί έως τις εννέα το βράδυ. Τις ίδιες ώρες θα κινηθούν λεωφορεία και τρόλλευ. 24ωρη απεργία έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε ΟΣΕ και Προαστιακό.

Την άμεση παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη προκάλεσε η απόφαση για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ζητά από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών Καλλιόπη Βαρδάκη να ερευνήσει το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά της χθεσινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθήνας που προκάλεσε την οργή και την αγανάκτηση των συγγενών των θυμάτων και των εγκαυματιών.

“Αισθάνομαι ντροπή για την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι” ανέφερε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξή του στην εκπομπή Σούπερ Κατερίνα στον Άλφα. “Το άρθρο με το οποίο αθωώθηκαν είναι του 1950” είπε, ενώ σε άλλο σημείο τόνισε πως η υπόθεση αυτή δεν είναι ένα ζήτημα πολιτικής και συμψηφισμού με τα Τέμπη.

Την έντονη ανησυχία της για τα «λαϊκά δικαστήρια» που έχουν στηθεί στη χώρα «υπό την ανοχή της Πολιτείας και τα οποία συνοδεύονται, πλέον, με προπηλακισμούς σε βάρος των Λειτουργών της Δικαιοσύνης και με δηλώσεις πολιτικών προσώπων» εκφράζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με αφορμή τη χθεσινή δικαστική απόφαση για το Μάτι. Η Ένωση τονίζει ότι θα προσφύγει άμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών καταγγέλλοντας τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας σε βάρος του Θεσμού της Δικαιοσύνης και της Ανεξαρτησίας της.

Εν μέσω αντιδράσεων τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από βουλευτές που διαφωνούν με την κατάργηση των ειρηνοδικείων στις περιοχές τους, συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη. Στις 6  αναμένεται η ομιλία του Πρωθυπουργού. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης θα τοποθετηθούν και αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ειδική επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών στις φυλακές Κορυδαλλού πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα, παρουσία δικαστικού λειτουργού Περιλάμβανε στοχευμένες έρευνες σε 7 κελιά όπου κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης κατανεμημένες σε ισοβαρείς συσκευασίες καθώς και άλλα ευρήματα όπως κινητά τηλέφωνα και άλλα.

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία ένας 27χρονος, ο οποίος καταγγέλθηκε από 16χρονη ότι την παρενόχλησε σεξουαλικά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Την επέκταση της χρήσης του panic button και σε ΛΟΑΤΚΙ μέλη οικογενειών, ανακοίνωσε  από τη Βουλή, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη.

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων εξωτερικού, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι βουλευτές του μέλη της Επιτροπής, ζητούν ακόμη από την υπουργό να ενημερώσει για τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο σχετικά με τη διασφάλιση του αδιάβλητου των ευρωεκλογών.

Ημέρες εξόδου ενόψει Πάσχα και οι νησιωτικοί προορισμοί φέρονται να έρχονται πρώτοι στην προτίμηση των εκδρομέων. Ο Νεκτάριος Ανδριόπουλος θα μας πει περισσότερα…

Κλιμακώνονται οι φοιτητικές διαμαρτυρίες για την κατάσταση στη Γάζα στις ΗΠΑ. Χθες το πανεπιστήμιο Κολούμπια ξεκίνησε διαδικασία αναστολής της φοιτητικής ιδιότητας σε φιλοπαλαιστίνιους ακτιβιστές σπουδαστές που αρνήθηκαν να αποχωρήσουν από τον πρόχειρο καταυλισμό που έχουν στήσει στην πανεπιστημιούπολη της Νέας Υόρκης.

Και ο καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες, προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 25 βαθμούς Κελσίου. 20 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα