back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, δέχεται το νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του δικαστικού χάρτη, που συζητείται από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής. «Γονατογράφημα που βλάπτει ανεπανόρθωτα την απονομή Δικαιοσύνης το χαρακτήρισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Για πρόχειρο νομοσχέδιο που αποτελεί μνημονιακό προαπαιτούμενο έκανε λόγο η Μιλένα Άποστολάκη από το ΠΑΣΟΚ. Tο νομοσχέδιο κάνει τη Δικαιοσύνη πιο εχθρική, απρόσιτη και ακριβή για τον ελληνικό λαό αλλά πιο γρήγορη και φιλική για τα επιχειρηματικά συμφέροντα», τόνισε ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η βάση του νομοσχεδίου είναι η ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοσύνης απάντησε ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Φλωρίδης. Στις έξι αναμένεται η ομιλία του Πρωθυπουργού. Στις πέντε η ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη.

Απεργιακό λουκέτο αύριο στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, λόγω της 24ωρης κινητοποίησης ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ στο πλαίσιο του εορτασμού της εργατικής πρωτομαγιάς. Εννέα το πρωί με εννέα το βράδυ θα κινηθούν ΜΕΤΡΟ ηλεκτρικός σιδηρόδρομος τραμ, λεωφορεία και τρόλευ. Στην απεργία συμμετέχουν ΟΣΕ και Προαστιακός. καθώς και οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρονικό τύπο.

Να ερευνηθεί το ενδεχόμενο άσκησης έφεσης κατά της χθεσινής απόφασης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι ζητά από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, με φόντο τις έντονες αντιδράσεις και συγγενών των θυμάτων. Μέσα στο Μάιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η καθαρογραφή της πρωτόδικης απόφασης με σκοπό μέχρι τα τέλη Μαϊου να προσδιοριστεί η εκδίκαση της υπόθεσης σε 2ο βαθμό.

“Εμείς δεν θα γίνουμε ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αναρτήσουμε πανό με τα ονόματα νεκρών, δεν θα εργαλειοποιήσουμε καμία δικαστική απόφαση” τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις αντιδράσεις, που έχουν προκληθεί μετά την πρωτόδικη απόφαση για το Μάτι. Πρόσθεσε ότι απορεί για όλους αυτούς, που σε άλλες περιπτώσεις φώναζαν και τώρα δεν έχουν βρει να πουν ούτε λέξη.

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν- πριν από λίγο- συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι στη αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.Εκεί βρίσκεται ο συνάδελφος Σπύρος Χαλικιάς και μας ενημερώνει…

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση Δικαστών δηλώνει ότι θα προσφύγει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Καταγγέλλει τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας σε βάρος του Θεσμού της Δικαιοσύνης, μιλώντας για λαϊκά δικαστήρια, υπό την ανοχή της Πολιτείας με προπηλακισμούς σε βάρος των Λειτουργών της. Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι η τελευταία, που μπορεί να κατηγορηθεί για λαικισμό απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την πρόθεση της κυβέρνησης να θεσμοθετήσει την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης και κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να στηρίξουν μια τέτοια νομοθετική πρωτοβουλία.

“Η ανατροπή σε αυτές τις ευρωεκλογές είναι κοινωνική ανάγκη», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης στον ΑΛΦΑ, εξαπολύοντας δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης. «Ο κόσμος έχει κουραστεί με τις αλαζονείες του 41% σημείωσε.

Τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, προκειμένου η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της διαρροής προσωπικών δεδομένων εκλογέων εξωτερικού, ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ελαφρά αποκλιμάκωση του πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 3,2% τον Απρίλιο από 3,4% τον Μάρτιο σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat. Σταθερός στο 2,4% στην ευρωζώνη

“Η επιχείρηση που σχεδιάζει το Ισραήλ εναντίον της Χαμάς στη Ράφα θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από το αν θα επιτευχθεί συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και απελευθέρωση ομήρων” δήλωσε στα διεθνή πρακτορεία ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

“Είναι εκτός συζήτησης η ιδέα ότι θα σταματήσουμε τον πόλεμο πριν πετύχουμε όλους τους στόχους” τόνισε.

13 χρονο αγόρι υπέκυψε στα τραυματά του μετά την επίθεση με σπαθί που εξαπέλυσε 36 χρονος στο Ανατολικό Λονδίνο ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία. Συνελήφη ο δράστης που μαχαίρωνε αδιακρίτως τους περαστικούς, κοντά σε σταθμό ΜΕΤΡΟ συνελήφθη.

Η ιταλική δικαιοσύνη καταδίκασε σε ποινή δυο ετών και οκτώ μηνών φυλάκισης των Τζανφράνκο Φίνι, πρώην αρχηγό του δεξιού κόμματος Εθνική Συμμαχία και αντιπρόεδρο της κυβέρνησης της χώρας.

Στις οκτώ Μακάμπι Τελ Αβίβ Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι, για τα πλέι-οφ στην Ευρωλίγκα. Στις εννέα και μισή Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ, στο τρίτο παιχνίδι της σειράς. Στόχος των δύο ελληνικών ομάδων η πρόκριση στο Final 4 του Βερολίνου. Στις δέκα ο πρώτος ημιτελικός στο Τσάμπιονς Λιγκ με την αναμέτρηση Μπάγερν – Ρεάλ στο Μόναχο.

Και ο καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και από το μεσημέρι βαθμιαία γενικά αίθριος αύριο Μ. Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα