back to top
22.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

22.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Κ. Γιαννοπούλου: Δώδεκα Δήμοι και η Αθήνα ζητάμε παράταση στο Προεδρικό Διάταγμα για την κτιριακή αναβάθμιση των παιδικών σταθμών

Διαβάστε επίσης

Ο Δήμος Αθηναίων είναι ο πρώτος φορέας που ανέλαβε μέριμνα για το εγκαταλελειμμένο παιδί, μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους στον απόηχο του αγώνα για την απελευθέρωση. Η ίδρυση του Δημοτικού Βρεφοκομείου το 1859 σηματοδότησε την αρχή της εκατόχρονης και πλέον προσφοράς του στην αθηναϊκή, αλλά και ευρύτερα στην ελληνική κοινωνία. Στους 68 παιδικούς σταθμούς του περιθάλπονται και σιτίζονται παιδιά, ηλικίας από 6 μηνών μέχρι 6 ετών με σκοπό να βοηθηθούν στην σωματική, νοητική και συναισθηματική τους ανάπτυξη, ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην κοινωνία.

Η στήριξη και φιλοξενία των παιδιών αποτελεί όμως μια πολύπλευρη, απαιτητική διαδικασία που βασίζεται και στη στήριξη της πολιτείας.  Δώδεκα Δήμοι της χώρας ανάμεσά τους η Θεσσαλονίκη, ο Πειραιάς, το Περιστέρι και πρωτίστως η Αθήνα, ζητούν να παραταθεί η προθεσμία του νόμου για τα έργα αναβάθμισης των παιδικών σταθμών. Το ζήτημα επείγει, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Βρεφοκομείου Αθηνών,  Καλλιόπη Γιαννοπούλου, καθώς σύντομα οι γονείς θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν την επόμενη χρονιά.

«Πριν από ένα μήνα έληξε η παράταση που είχε δοθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών στη βάση Προεδρικού Διατάγματος του 2017 και επειδή μεσολάβησε και η πανδημία, ανέκυψαν πολλά ζητήματα, με το κυριότερο να συνδέεται με το ΕΣΠΑ και το Πρόγραμμα Εναρμόνισης της Οικογένειας. Εάν δεν έχουμε νέα παράταση,  δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στις απαραίτητες εργασίες αναβάθμισης των κτιριακών υποδομών και να εγγράψουμε τα παιδάκια» λέει η κυρία Γιαννοπούλου στον Αθήνα 984 και στον Γιώργο Αποστολίδη.

Οι εργασίες αναβάθμισης εξηγεί ότι πρέπει να ολοκληρωθούν, ώστε να καταργηθεί σταδιακά η πρακτική ενοικίασης κατοικιών που μετατρέπονταν σε χώρους φιλοξενίας χωρίς τις περισσότερες φορές, να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφάλειας. Όπως επιθυμούν γονείς, παιδιά και εκπαιδευτικοί, απευθύνοντας έκκληση στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Δώδεκα Δήμοι της χώρας, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων,  ζητάμε να μας δοθεί η ευκαιρία προκειμένου να προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα και να μπορέσουμε να γράψουμε τα παιδιά στους σταθμούς για την επόμενη χρονιά. Μια διαδικασία που αρχίζει από τις 10 Μαΐου».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα