back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ντομπρόβσκις στον 9.84: Οι προτεραιότητες της Ένωσης θα απαιτήσουν μια μεγαλύτερη κοινή χρηματοδότηση

Διαβάστε επίσης

Η ευρωπαϊκή ασφάλεια και άμυνα και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Ένωσης αποτελούν βασικές προτεραιότητες των ευρωπαϊκών θεσμών για την επόμενη θητεία των οργάνων, σύμφωνα με τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις, ο οποίος μίλησε στον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

Εστιάζοντας στη χρηματοδότηση της ευρωπαϊκής άμυνας και ασφάλειας τόνισε:, «Σίγουρα θα πρέπει να συζητήσουμε στον πολυετή προϋπολογισμό της ΕΕ μετά το 2027 για την υποστήριξη της άμυνας με σημαντικούς πόρους. Πώς μπορεί να επιτευχθεί ακριβώς αυτό; Είναι κοινό χρέος; Είναι απλά η αύξηση του μεγέθους του προϋπολογισμού της ΕΕ; Αυτά είναι τα θέματα που πρέπει να συζητήσουμε».

Ερωτώμενος για το αν υπάρχει «επόμενη μέρα» για το Ταμείο Ανάκαμψης μετά το τέλος του τρέχοντος πλαισίου, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Κομισιόν υποστήριξε ότι οι προτεραιότητες της Ένωσης θα απαιτήσουν «μια μεγαλύτερη κοινή ευρωπαϊκή χρηματοδότηση». Ωστόσο, όπως ανέφερε οι συζητήσεις για το ποια μορφή θα λάβει «βρίσκονται ακόμα μπροστά μας.

Τέλος, αναφερόμενος στην ελληνική οικονομία, ο κ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι η χώρα κατάφερε να έχει μια μείζονα οικονομική αναστροφή και αυτήν τη στιγμή αναπτύσσεται καλύτερα από τους μέσους ρυθμούς ανάπτυξης της ΕΕ.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα