back to top
21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

21.8 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Κορυφώνεται η πασχαλινή έξοδος. Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται τα οχήματα στη Λεωφόρο Αθηνών και στην Αττική Οδό στο ρεύμα προς Ελευσίνα. Καθυστερήσεις και στα διόδια. Ιδιαίτερα αυξημένη η κίνηση και στον Κηφισό, στο ρεύμα ανόδου. Απαγορεύεται έως τις 10 το βράδυ η κυκλοφορία των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στις εξόδους των εθνικών οδών. Το μέτρο θα εφαρμοστεί και αύριο έξι το πρωί με τέσσερις το απόγευμα.

Αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι η κίνηση στα ΚΤΕΛ. Με 80% πληρότητα αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια της χώρας.

Εορταστικό ωράριο λειτουργίας στην αγορά. Αυξημένη είναι η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, με τους καταναλωτές να πραγματοποιούν τα τελευταία τους ψώνια ενόψει του Πάσχα. Περισσότερα θα μας πει ο Μιχάλης Λεγάκης…

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το μεσημέρι την κεντρική αγορά στο Μαρούσι, όπου συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες της περιοχής. Στη Βαρβάκειο αγορά βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

“Ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να μας κάνει πρωταθλητές της ακρίβειας, αλλά κατά τα άλλα υποστηρίζει ότι έχει πετύχει η οικονομική του πολιτική” τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, επισκεπτόμενος την αγορά της Καλλιθέας

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον λαό να “κόψει τη φόρα” στην κυβέρνηση της ΝΔ, να την αποδυναμώσει σημαντικά ώστε να μην μπορεί πια να επικαλείται το περιβόητο “41%” απέναντι στα λαϊκά προβλήματα τονίζει ο γ.γ του ΚΚΕ σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα «Δορυφόρος» με έδρα το Μόναχο, ενόψει της επίσκεψης του στη Γερμανία, από τις 9 ως τις 11 Μαίου.

Έντονες αντιδράσεις για την αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους του -άλλοτε αρχηγού της Χρυσής Αυγής- Νίκου Μιχαλολιάκου, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας παρά την αντίθετη πρόταση του Εισαγγελέα.

“Η αποφυλάκιση με χρήση των ευεργετικών διατάξεων έκτισης ποινής του νεοναζί αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης συνιστά μέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους, καθώς και για το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας” δήλωσαν οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

“Ατιμωρησία στα Τέμπη με όργιο συγκάλυψης. Ατιμωρησία στο Μάτι, με κακουργήματα που βαφτίστηκαν πλημμελήματα. Ατιμωρησία τώρα και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής”, τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

“Ας ενημερώσει κάποιος τον κ. Κασσελάκη ότι τις αποφάσεις τις εκδίδουν οι δικαστές και όχι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα” απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παύλος Μαρινάκης.

“Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές πως η αίτηση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής για την πρόωρη αποφυλάκιση του δεν θα έπρεπε να γίνει δεκτή”, σχολιάζει η Κουμουνδούρου , επισημαίνοντας ότι περιμένει το σχετικό βούλευμα για την αιτιολογία που οι δικαστές κατέληξαν σε αυτή την προκλητική απόφαση.

“Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά στάθηκε απέναντι σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα από το 2011 μέχρι και σήμερα, με εκστρατείες και νομοθετικές πρωτοβουλίες υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.

“Είναι τουλάχιστον προκλητική και απαράδεκτη η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας. Δυστυχώς τέτοιες αποφάσεις προκαλούν την οργή και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του δημοκρατικού κόσμου στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης” αναφέρει η Νέα Αριστερά.

Η αστυνομία στο Λος Άντζελες άρχισε νωρίς το πρωί να απομακρύνει τα οδοφράγματα που είχαν στήσει φοιτητές υπέρ των Παλαιστινίων στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ισραηλινή επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας. Οι δυνάμεις της τάξης προχώρησαν σε προσαγωγές πολλών διαδηλωτών, σύμφωνα με πλάνα του CNN.

Eίχαν προηγηθεί βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα σε υποστηρικτές του Ισραήλ και φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές αλλά και η έφοδος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, όπου έγιναν περισσότερες από 300 συλλήψεις φοιτητών.

Προφυλακιστέος, με τη σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κω και Ανακρίτριας, κρίθηκε νωρίτερα ο 62χρονος αρχαιοφύλακας σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αποπλάνηση παιδιών, απόπειρα βιασμού και πορνογραφία ανηλίκων στη Νίσυρο.

Στις έξι και μισή συνέρχεται το ισραηλινό πολεμικό συμβούλιο για να συζητήσει πρόταση ανακωχής στη Γάζα με απελευθέρωση ορισμένων ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς, καθώς και τις προοπτικές για στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα.

Στις 22:00 ο πρώτος ημιτελικός Άστον Βίλα – Ολυμπιακός για το Conference League.

Για τη φάση των πλέι-οφ στην Ευρωλίγκα, στις 19:45 ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ και στις 21:45 ο Παναθηναϊκός στο Βελιγράδι παίζει με την Μακάμπι.

Και ο καιρός: Αίθριος αύριο ο καιρός ,με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 22 βαθμοί αυτήν την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα