back to top
21.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

21.1 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Σε εξέλιξη έως και αυτή την ώρα η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα. Αυξημένη παραμένει η κίνηση στην Αθηνών – Κορίνθου στο τμήμα από Νέα Πέραμο έως και Μέγαρα. Σε 49.000 ανέρχονται τα αυτοκίνητα που πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και σε 35.000 από τα διόδια Αφιδνών. Έως τις 10 το βράδυ απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στις εξόδους των εθνικών οδών. Το μέτρο θα ισχύσει και αύριο 6 το πρωί με 4 το απόγευμα. Με πληρότητα 80% αναχωρούν τα πλοία από τα λιμάνια της Αττικής. Ξεπερνούν τις 95.000 οι ταξιδιώτες που έφυγαν σήμερα από το λιμάνι του Πειραιά. Το 100% αγγίζει η πληρότητα στα υπεραστικά λεωφορεία που αναχωρούν από τα ΚΤΕΛ Κηφισού. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 100.000 επιβάτες θα έχουν εγκαταλείψει το λεκανοπέδιο έως και το Μ. Σάββατο.

Με πρόγραμμα Σαββάτου έως τα μεσάνυχτα θα κινηθούν αύριο Μ. Παρασκευή τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Τα ειδικά δρομολόγια θα ισχύσουν έως και την Τετάρτη του Πάσχα. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Ανοιχτά από τη μια μετά το μεσημέρι έως τις 7 το απόγευμα θα είναι αύριο εμπορικά καταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Μία γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν παρασύρθηκε από διερχόμενη μηχανή λίγο πριν από τις 7.30 το απόγευμα στη λεωφόρο Καραμανλή στη Βούλα. Ο οδηγός της μηχανής διακομίστηκε στο νοσοκομείο βαριά τραυματισμένος.

Έφεση κατά του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας με το οποίο αποφυλακίστηκε ο καταδικασμένος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή Νίκος Μιχαλολιάκος, αναμένεται να ασκήσει ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας. Ειδικότερα, στην έφεσή του θα αναφέρει ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις για αποφυλάκιση, καθώς δεν έχει επιδείξει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση για τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, καθώς σε εκτεταμένη αρθρογραφία μέσω διαδικτύου εμφανίζεται αμετανόητος και δηλώνει ότι βρίσκεται έγκλειστος στο πλαίσιο πολιτικής δίωξης και σκευωρίας. Σημειώνεται ότι η πραγματική έκτιση της ποινής του Μιχαλολιάκου ολοκληρώνεται στις 30 Απριλίου 2032.

Για προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους κάνουν λόγο οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα.

«Η ευθύνη για την αποφυλάκιση, ανήκει στους δικαστές που έλαβαν την απόφαση, παρότι το ισχύον και εφαρμοσθέν νομικό πλαίσιο δεν τους υποχρέωνε», αναφέρουν σε δήλωσή τους οι δικηγόροι υποστήριξης της κατηγορίας των Αιγυπτίων αλιεργατών.

Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου προκάλεσε σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση.

«Ατιμωρησία στα Τέμπη με όργιο συγκάλυψης. Ατιμωρησία στο Μάτι, με κακουργήματα που βαφτίστηκαν πλημμελήματα. Ατιμωρησία τώρα και στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

«Ο κ. Κασσελάκης τόλμησε σήμερα να εργαλειοποιήσει πολιτικά την αποφυλάκιση του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης προσθέτοντας «ας τον ενημερώσει κάποιος ότι τις αποφάσεις τις εκδίδουν οι δικαστές και όχι οι κυβερνήσεις και τα κόμματα».

«Το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που σταθερά στάθηκε απέναντι σε αυτό το ναζιστικό μόρφωμα από το 2011 μέχρι και σήμερα» ανέφερε ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

«Η προσπάθεια ξεπλύματος για ακόμα μια φορά της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της απαιτεί εγρήγορση», αναφέρει το ΚΚΕ.

«Δυστυχώς τέτοιες αποφάσεις προκαλούν την οργή και κλονίζουν την εμπιστοσύνη του δημοκρατικού κόσμου στην κρίση της ελληνικής Δικαιοσύνης», υπογραμμίζει η Νέα Αριστερά.

Συμπληρωματική μήνυση που στέφεται κατά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς και άλλων πολιτικών προσώπων, ανάμεσά τους ο Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Χρήστος Τραντόπουλος και ο Χρήστος Στυλιανίδης, κατέθεσε σήμερα συγγενής θύματος στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών. Την μήνυση υπογράφουν 170 πρόσωπα, συγγενείς θυμάτων και πολίτες και αφορά στις παρεμβάσεις στο χώρο του δυστυχήματος.

Η Τουρκία διακόπτει όλες τις εμπορικές συναλλαγές με το Ισραήλ από σήμερα, σύμφωνα με το Bloomberg, το οποίο επικαλείται δύο Τούρκους αξιωματούχους «με γνώση του θέματος», χωρίς να τους κατονομάζει. Η τουρκική πλευρά δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως μέχρι στιγμής. Την είδηση ωστόσο επιβεβαίωσε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Ισραέλ Κατζ, κατηγορώντας τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι «έτσι συμπεριφέρεται ένας δικτάτορας».

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Κρίσιμες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις απόψε. Σε εξέλιξη ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Μπαρτσελόνα για την πρόκριση στο Final 4 της Ευρωλίγκα. Αυτή την ώρα το σκορ διαμορφώνεται 69 – 45 υπέρ του Ολυμπιακού. Στις 10 παρά τέταρτο, στο Βελιγράδι ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει την Μακάμπι Τελ Αβίβ για την ίδια διοργάνωση.

Στο ποδόσφαιρο, σε μια ώρα, ο πρώτος ημιτελικός Άστον Βίλα – Ολυμπιακός για το Conference League.

ΚΑΙΡΟΣ Γενικά αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Άνεμοι δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα