back to top
20.9 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

20.9 C
Athens
Πέμπτη, 30 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Καθυστερήσεις μεγαλύτερες των 30 λεπτών καταγράφονται στην Αττική Οδό από τον κόμβο Φυλής στο Ζεφύρι μέχρι τον κόμβο Κηφισίας. Κλειστή από σήμερα ως την Κυριακή η αριστερή λωρίδα στο ύψος του κόμβου Κηφισίας προς Αεροδρόμιο, λόγω προγραμματισμένων εργασιών βαριάς συντήρησης.

 

Άνοιξε εκ νέου το συνοριακό πέρασμα Κερέμ Σαλόμ για ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα. Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα ισραηλινά πυρά και βομβαρδισμοί σε διάφορους τομείς του παλαιστινιακού θύλακα, ειδικά στη πόλη της Γάζας όπου το νοσοκομείο Αλ Αχλί έκανε λόγο για επτά νεκρούς, μέλη της ίδιας οικογένειας. Οι ΗΠΑ, ο ΟΗΕ και η ΕΕ καλούν το Ισραήλ να μην κάνει πράξη την απειλή για εντατικοποίηση των επιχειρήσεων σε «όλη» τη Λωρίδα της Γάζας αν δεν υπάρξει πρόοδος στην απελευθέρωση των ομήρων. Το Ισραήλ και η Χαμάς πρέπει να μπορέσουν να «καλύψουν τα κενά που απομένουν» για να κλειστεί η συμφωνία, λέει η Ουάσιγκτον. Με την Αίγυπτο να κάνει λόγο για διαπραγματεύσεις τελευταίας ευκαιρίας στο Κάιρο για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας.

Συνεχίζονται στην Ευρώπη οι κινητοποιήσεις φοιτητών υπέρ των Παλαιστινίων, με καταλήψεις πανεπιστημίων κυρίως σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία και Ελβετία. Νέα επέμβαση της αστυνομίας στο Παρίσι, μπροστά από τη σχολή Πολιτικών Επιστημών, για τη διάλυση συγκεντρώσεων.

Έντονη ανησυχία στους ναυτιλιακούς κύκλους μετά τις απειλές των Χούθι να επεκτείνουν τη δράση τους και στη Μεσόγειο.

 

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τα εισοδήματα των Ελλήνων καθώς με βάση τα στοιχεία από τις περσινές φορολογικές δηλώσεις 1 στους 4 φορολογούμενους έπεσε στην παγίδα των τεκμηρίων.

Όσον αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες, δύο στους τρεις επαγγελματίες δήλωσαν ότι το 2022 το εισόδημα τους δεν ξεπέρασε τις 10.000 ευρώ με το 45% αυτών να δηλώνει μάλιστα εισόδημα κάτω από 5.000 ευρώ.

 

Ξεπέρασε το 1,5 δισ. ευρώ ο εορταστικός τζίρος, συμπεριλαμβανομένων των ταξιδιών και των υπηρεσιών εστίασης και διαμονής, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς , Βασίλη Κορκίδη. Έξι στους δέκα καταναλωτές διατήρησαν και αύξησαν τις αγορές τους, ενώ γονείς και νονοί, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ανταποκρίθηκαν στις οικογενειακές και κοινωνικές τους υποχρεώσεις, με συνολική μεσοσταθμική δαπάνη τα 190 ευρώ για τα καθιερωμένα πασχαλινά γλυκά και δώρα σε φίλους, συγγενείς και βαφτιστήρια.

 

Με καθημερινό ωράριο λειτουργούν από σήμερα εμπορικά καταστήματα και σούπερ μαρκετς. Κανονικά λειτουργούν από σήμερα και οι Λαϊκές Αγορές.

 

Ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές ο πρωθυπουργός ο οποίος σε μία ώρα θα γίνει δεκτός από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα ξεκινήσει περιοδείες σε όλη τη χώρα καλύπτοντας και τις 13 περιφέρειες, θέτοντας το δίλημμα, «σταθερότητα ή περιπέτειες». Στόχος του κυβερνώντος κόμματος η αποτροπή της χαλαρής ψήφου. Πρώτος σταθμός των περιοδειών του Κυριάκου Μητσοτάκη η Χίος.

Η προσοχή του Μεγάρου Μαξίμου είναι στραμμένη και στην σημαντική επίσκεψη του πρωθυπουργού την προσεχή Δευτέρα στην Άγκυρα εν μέσω ωστόσο αντιφατικών μηνυμάτων από την γειτονική χώρα όπως καταδεικνύει η πρόσφατη απόφαση για την έναρξη λειτουργίας της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους.

 

Στην Άρτα και τα Γιάννενα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Στην Κρήτη περιοδεύει από σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. Πρώτος σταθμός τα Χανιά.

Στη Γερμανία από τις 9 έως τις 11 Μαΐου ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

 

Εντός της ημέρας αναμένεται η κρίσιμη απόφαση της Εισαγγελίας για την άσκηση ή μη έφεσης κατά της πρωτόδικης απόφασης για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που άφησε πίσω της 104 νεκρούς και είχε προκαλέσει την οργισμένη αντίδραση των συγγενών των θυμάτων. Η απόφαση μάλιστα είχε προκαλέσει και παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

 

Επ΄ αόριστον ανέβαλε δικαστής στη Φλόριντα τη δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για τον φερόμενο ως «κακό χειρισμό» απόρρητων εγγράφων κατά τη διάρκεια της θητείας του. Η δίκη είναι πλέον απίθανο να ξεκινήσει πριν από τις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

 

 

Την πρόκρισή του στο Φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας διεκδικεί απόψε στις 10 ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία .

 

Την ίδια ώρα ξεκινά ο αγώνας ρεβάνς Ρεάλ Μαδρίτης- Μπάγερν για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με σκορ 81-72 της Μακάμπι Τελ Αβίβ στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε μετά από δώδεκα χρόνια στο Φάιναλ φορ.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις, από το βράδυ πιο πυκνές προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 26 βαθμούς Κελσίου. 24 βαθμοί στο Γκάζι.

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα