back to top
26.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

26.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί στον Πειραιά και το Πασαλιμάνι, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως στη Χαλκίδα και τον Βόλο, για την ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στον τελικό του Europa Conference League, που φέτος θα διεξαχθεί στην Αθήνα.

Οι ερυθρόλευκοι νίκησαν ξανά την Άστον Βίλα, αυτή τη φορά στο γήπεδο Καραϊσκάκη με σκορ 2-0, και πήραν το μαγικό εισιτήριο για τον ευρωπαϊκό τελικό, στις 29 Μαΐου στην ΟΠΑΠ Αρένα. Αντίπαλος του Ολυμπιακού θα είναι η Φιορεντίνα.

Ενόψει του τελικού του Conference League, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας υποδέχεται στις 9 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά το κύπελλο της διοργάνωσης. Από τις 9 και μισή έως τις 8 το βράδυ, οι φίλαθλοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν το τρόπαιο από κοντά και να φωτογραφηθούν με αυτό.

Εκεί θα βρίσκεται και το βανάκι του Αθήνα 9.84, εκπέμποντας ζωντανά από τις 9 το πρωί ως τις 12 το μεσημέρι.

Συγχαρητήρια μηνύματα για τον άθλο του Ολυμπιακού από τους πολιτικούς αρχηγούς. «Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να διαπρέπουν και να μας κάνουν περήφανους!», εγραψε στο Twitter ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού και από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη.

«Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ επιστρέφει από το Κάιρο και θα προχωρήσει στις επιχειρήσεις του στη Ράφα και σε άλλες περιοχές της Λωρίδας της Γάζας», ανακοίνωσε το Τελ Αβίβ, ενώ ένας ακόμη γύρος συνομιλιών έληξε χωρίς αποτέλεσμα.

Η Χαμάς έκρινε σήμερα πως «η μπάλα βρίσκεται πλέον εντελώς στο γήπεδο του Ισραήλ όσον αφορά τη σύναψη συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας».

Την ίδια ώρα, ο Μπενιαμίν Νετανιάχου εμφανίστηκε να αγνοεί την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ΗΠΑ θα σταματήσουν προμήθειες όπλων στο Ισραήλ αν επιτεθεί στη Ράφα.

«Όπως έχω ξαναπεί, αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε με τα νύχια μας», τόνισε, προσθέτοντας πάντως ότι «ελπίζει» πως ο ίδιος και ο Αμερικανός πρόεδρος θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις «διαφωνίες» τους για τον πόλεμο.

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ διαθέτουν αρκετά όπλα και πυρομαχικά για τις επιχειρήσεις τους στη Ράφα, τόνισε και ο εκπρόσωπός τους, Ντανιέλ Χαγκαρί.

Η Ουάσιγκτον συνεχίζει να εναντιώνεται σε οποιονδήποτε εξαναγκαστικό εκτοπισμό των Παλαιστινίων, με φόντο την επαπειλούμενη στρατιωτική επίθεση στη Ράφα, ανέφερε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του.

Ο ΟΗΕ και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε συνεχείς συζητήσεις για να καταλήξουν σε συμφωνία με σκοπό τη διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα που φτάνει από την Κύπρο, ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Φαρχάν Χακ.

Άγρια δολοφονία στον Βύρωνα. Νεκρός 32χρονος αλβανικής υπηκοότητας από πυροβολισμούς, λίγο μετά τις 9 και μισή το βράδυ στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τσαλδάρη. Δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή πλησίασαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ο 32χρονος και άρχισαν να πυροβολούν. Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά η συνοδηγός, η οποία διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το τραγικό σκηνικό είδε το παιδί τους, που έπαιζε σε παρκάκι.

Η αστυνομία εκτιμά πως πρόκειται για μαφιόζικη εκτέλεση και ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο χώρο της νύχτας, καθώς το θύμα ήταν γνωστό στις Αρχές. Έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

Ένα μήνα πριν από τις ευρωεκλογές, οι πολιτικοί αρχηγοί επιδίδονται σε αγώνα δρόμου.

Στη Χίο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Το πρωί θα επισκεφθεί το Δημαρχείο και τα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη συνέχεια θα συναντηθεί με πολίτες στον πεζόδρομο της οδού Απλωταριάς.

«Η απαίτηση για μια καλύτερη ζωή είναι τώρα και όχι κάποτε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Ήπειρο και σε μειονοτικά χωριά της Αλβανίας.

Πυρά στην κυβέρνηση για τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του χθες στα Ανώγεια, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Το βράδυ ο κ. Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί το Ηράκλειο.

Στη Γερμανία έως και την Κυριακή ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Περιοδεία στην Κέρκυρα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς βοριάδες προβλέπουν σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας οι μετεωρολόγοι. Ο καιρός προβλέπεται άστατος και το Σάββατο, ενώ βελτίωση αναμένεται την Κυριακή.

Λόγω της επανεμφάνισης της αφρικανικής σκόνης, ο ΕΟΔΥ συστήνει επαγρύπνηση και μέτρα προστασίας στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με χρόνια αναπνευστικά και καρδιαγγειακά προβλήματα.

Στον αυριανό τελικό της Γιουροβίζιον προκρίθηκε η ελληνική αποστολή και το «Ζάρι» της Μαρίνας Σάττι, που διαγωνίστηκε χθες βράδυ στον β’ ημιτελικό της διοργάνωσης. Θα συμμετάσχει και η Κύπρος, που πήρε το εισιτήριο από τον α’ ημιτελικό.

Στη Γαλλία, δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν πολύ σοβαρά από σφαίρες σε αστυνομικό τμήμα του Παρισιού όταν άνδρας άρπαξε το υπηρεσιακό όπλο του ενός κι άνοιξε πυρ, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η Ρωσία λέει πως αναχαίτισε drones της Ουκρανίας, το ένα νότια της Μόσχας και σε μικρή απόσταση. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί ή ζημιές από τα συντρίμμια.

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Αττική. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα