back to top
26.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

26.5 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Εορταστικό κλίμα στην πλατεία Δημαρχείου, όπου βρίσκεται το κύπελλο του Europa Conference League, ενόψει του τελικού της διοργάνωσης που φέτος φιλοξενείται στις 29 Μαΐου στο γήπεδο ΟΠΑΠ Αρένα στη Νέα Φιλαδέλφεια, και της μεγάλης ιστορικής μάχης που θα δώσει ο Ολυμπιακός για τον τίτλο, με αντίπαλο τη Φιορεντίνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, καλεί τους φιλάθλους στην πλατεία ως τις 8 το βράδυ για να δουν από κοντά το τρόπαιο και να βγάλουν φωτογραφίες.

Εκεί βρίσκεται και το βανάκι του Αθήνα 9.84, εκπέμποντας ζωντανά για μία ώρα ακόμη. Μιλώντας στον σταθμό μας, ο κ. Δούκας συνεχάρη τον Ολυμπιακό και εξέφρασε την ευχή ως Δήμαρχος να διοργανώσει και τελικό Champions League στο Βοτανικό, προαναγγέλλοντας μάλιστα πως η Αθήνα θα το διεκδικήσει όταν κατασκευαστεί το γήπεδο.

Ο κ. Δούκας τόνισε ότι η Αθήνα έγινε αθλητικός προορισμός και διαβεβαίωσε πως θα βγάλει ασπροπρόσωπη τη χώρα, έκανε γνωστό πως χθες έγινε συνάντηση με ιδιοκτήτες πούλμαν για να βρεθούν λύσεις για την καλύτερη κυκλοφορία των επισκεπτών της πόλης και πρόσθεσε πως θα υπάρξει συνεργασία και με τον δήμο Πειραιά για μια σειρά δραστηριοτήτων.

Η πλατεία Κοτζιά θα είναι στο επίκεντρο της γιορτής επί δύο ημέρες, στις 28 και 29 Μαΐου, όπως είπε στον Αθήνα 9.84 ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΕΠΟ Σωτήρης Τριανταφύλλου.

Ανέφερε ότι προγραμματίζονται μεγάλες εκδηλώσεις και fan meeting festival, με διάφορες δράσεις, γήπεδα 5χ5 και αστέρες του ποδοσφαίρου. Και άλλα σημεία της πόλης, όπως το Θησείο, θα είναι μέρος των εκδηλώσεων.

“Η πόλη, η ΕΠΟ και το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τη διοργάνωση” τόνισε ο κ. Τριανταφύλλου και ευχαρίστησε τον δήμο Αθηναίων και προσωπικά τον Χάρη Δούκα για την άψογη, όπως είπε, συνεργασία.

Συγχαρητήρια μηνύματα για τον ερυθρόλευκο άθλο από τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Οι ελληνικές ομάδες συνεχίζουν να διαπρέπουν και να μας κάνουν περήφανους!», έγραψε στο Χ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Τι εβδομάδα! Η Ελλάδα που αγωνίζεται, ιδρώνει τη φανέλα και κερδίζει”, ανέφερε σε ανάρτησή του στην ίδια πλατφόρμα ο Στέφανος Κασσελάκης.

Συγχαρητήρια στην ομάδα του Ολυμπιακού και από τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Ακατάπαυστοι είναι οι αεροπορικοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, μετά τις άκαρπες για άλλη μια φορά διαπραγματεύσεις στο Κάιρο για εκεχειρία.

Επιθέσεις στη Ράφα, την πόλη της Γάζας και τον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και αυτόπτες μάρτυρες.

«Αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε με τα νύχια μας» επαναλαμβάνει ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, απέναντι στην αμερικανική προειδοποίηση για πάγωμα της αποστολής όπλων στο Τελ Αβίβ. Την ίδια ώρα ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού διαβεβαίωνε πως οι δυνάμεις του έχουν αρκετά όπλα και πυρομαχικά για να φέρουν σε πέρας “την αποστολή στη Ράφα”. Ανακοίνωσε ακόμη ότι οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 50 Παλαιστίνιους μαχητές στην ανατολική Ράφα.

«Η μπάλα βρίσκεται πλέον εντελώς στο γήπεδο του Ισραήλ» λέει η Χαμάς, μετά την αποχώρηση των αντιπροσωπειών από το Κάιρο.

Ο διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, που συμμετείχε ενεργά στις συνομιλίες, επιστρέφει σήμερα στις ΗΠΑ.

Οι προσπάθειες των χωρών που μεσολαβούν για κατάπαυση του πυρός συνεχίζονται, μεταδίδει πάντως το αιγυπτιακό μέσο Αλ Καχέρα, με σκοπό – όπως αναφέρει – να υπάρξει “σύγκλιση απόψεων” των αντιμαχόμενων πλευρών.

Μαφιόζικη εκτέλεση με πυροβολισμούς στον Βύρωνα χτες στις 9 και μισή το βράδυ στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τσαλδάρη με θύμα 32χρονο αλβανικής υπηκοότητας . Δύο δράστες που επέβαιναν σε μηχανή πλησίασαν το αυτοκίνητο με τον 32χρονο, παλιό γνώριμο των αρχών και άνοιξαν πυρ. Από την επίθεση, που σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ ανθρώπων της νύχτας, τραυματίστηκε ελαφρά η συνοδηγός. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη σκηνή της δολοφονίας είδε το παιδί τους.

Συνεχίζουν τις περιοδείες τους οι πολιτικοί αρχηγοί, έναν μήνα πριν από τις ευρωεκλογές.

Στη Χίο μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα επισκεφθεί το Δημαρχείο και τα γραφεία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη συνέχεια θα συνομιλήσει με πολίτες στον πεζόδρομο της οδού Απλωταριάς.

«Η απαίτηση για μια καλύτερη ζωή είναι τώρα και όχι κάποτε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Ήπειρο και σε μειονοτικά χωριά της Αλβανίας.

Πυρά στην κυβέρνηση για τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την ομιλία του χθες στα Ανώγεια, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Το βράδυ ο κ. Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί το Ηράκλειο.

Στη Γερμανία έως και την Κυριακή ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Περιοδεία στην Κέρκυρα πραγματοποιεί σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Το πάγωμα της έκδοσης των οικοδομικών αδειών τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να εγκριθεί στην συνεδρίαση, τη Δευτέρα, του Δημοτικού Συμβουλίου. Η ενέργεια είχε προαναγγελθεί από τον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα ως αντίδραση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που φέρνει ο Νέος Οικοδομικός Κανονισμός καθώς αυξάνει τα ύψη των κτιρίων που πρόκειται να κατασκευαστούν στην πρωτεύουσα.

Στην Ταιλάνδη εξηνταένας άνθρωποι πέθαναν από θερμοπληξία ή ηλίαση σε όλη τη χώρα από την αρχή του 2024. Η κλιματική αλλαγή που προκαλεί η ανθρώπινη δραστηριότητα προκαλεί πιο συχνούς, πιο μακρούς και πιο ισχυρούς καύσωνες, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Σε πλήρη εξέλιξη οι δράσεις του This is Athens – το φεστιβαλ πόλης του Δήμου Αθηναίων: Αυριο Σαββατο ξεναγηση στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη του Α’ Κοιμητηρίου.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στην Αττική. Βαθμιαία βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα