back to top
24 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

24 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εγκαταλείπουν τη Ράφα καθώς συνεχίζεται το ισραηλινό σφυροκόπημα, μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία. Επιθέσεις σημειώθηκαν και στον καταυλισμό προσφύγων Τζαμπάλια, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου και αυτόπτες μάρτυρες.

Πάντως η Αίγυπτος καλεί τις δύο πλευρές να επιδείξουν ευελιξία ,ώστε να καταλήξει ο τελευταίος γύρος των διαπραγματεύσεων σε συμφωνία καθώς -όπως επισημαίνουν- συνεχίζονται οι προσπάθειες των χωρών που μεσολαβούν για κατάπαυση του πυρός.

Το κλείσιμο του περάσματος με την Αίγυπτο επηρεάζει τις προμήθειες σε καύσιμα, τη μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας και τη λειτουργία των Νοσοκομείων, προειδοποιούν οι υπηρεσίες του ΟΗΕ. Με την έλλειψη καυσίμων θα εξαντληθούν τα αποθέματα τροφίμων. Πρέπει να προληφθούν οι θάνατοι των παιδιών επισημαίνει η Unicef.

Βαθαίνει το ρήγμα στις σχέσεις Μπάιντεν – Νετανιάχου. «Αν χρειαστεί, θα πολεμήσουμε με τα νύχια μας» επιμένει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, απέναντι στην αμερικανική προειδοποίηση για πάγωμα της αποστολής όπλων στο Τελ Αβίβ.

Στην Ισπανία, οι πρυτάνεις 50 δημόσιων και 27 ιδιωτικών πανεπιστημίων που συγκεντρώθηκαν σε ειδική διάσκεψη πήραν πολιτική θέση, ανακοινώνοντας ότι θα διακόψουν τις σχέσεις τους με ισραηλινές πανεπιστημιουπόλεις και ερευνητικά κέντρα που δεν απορρίπτουν τις πολεμικές επιδρομές στη Γάζα.

Άλλη μια σύλληψη για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης των χούλιγκαν και τη δολοφονία Λυγγερίδη. Πρόκειται για άνδρα 31ετών εις βάρος του οποίου είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και ανήκει στην ηγετική ομάδα των 8 ατόμων σύμφωνα με την Αστυνομία.

Σε θέση μάχης τα κόμματα. Πυκνώνουν οι περιοδείες των πολιτικών αρχηγών, ενόψει των ευρωεκλογών.

“Η συνεχής επένδυση στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι μονόδρομος σε αυτές τις εποχές της μεγάλης γεωπολιτικής αστάθειας. Είναι μια στρατηγική επιλογή, την οποία η κυβέρνησή μας υπηρετεί απαρέγκλιτα εδώ και μία πενταετία”, υπογράμμισε από την Χίο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Η απαίτηση για μια καλύτερη ζωή είναι τώρα και όχι κάποτε», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στην Ηπειρο και τα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας.

Νέα πυρά στην κυβέρνηση για τη ραγδαία αύξηση του κόστους ζωής εξαπέλυσε από τα Ανώγεια ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Το βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης θα επισκεφθεί το Ηράκλειο.

Στη Γερμανία έως και την Κυριακή ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παρευρεθεί στα εγκαίνια του κεντρικού εκλογικού περιπτέρου του κόμματος στο Σύνταγμα.

Την Κέρκυρα επισκέπτεται ο πρόεδρος της ΚΟ της Νέας Αριστεράς Αλέξης Χαρίτσης.

Συλλαλητήριο στις επτά το απόγευμα θα πραγματοποιήσουν στο Σύνταγμα, τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, με αίτημα τη διασφάλιση της λειτουργίας της επιχείρησης και του συνόλου των θέσεων εργασίας. Όπως καταγγέλλουν από την Δευτέρα συνολικά 950 οικογένειες θα μεταφερθούν στο ταμείο ανεργίας.

Σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ΚΥΑ παρέχει τη δυνατότητα στους άνω των 55 ετών να εργαστούν έως επτά έτη σε δήμους και Περιφέρειες, προκειμένου να συμπληρώσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση.

«Πρέπει να εκφραστεί η μέγιστη δυνατή αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και τις οικογένειες τους. Η κυβέρνηση πάει για οριστικό κλείσιμο, για ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ σε συμπαιγνία με την ΕΕ, με τα άλλα κόμματα, με τη μεγάλη εργοδοσία και τα διάφορα λόμπι των εταιρειών», δήλωσε από τη Γερμανία ο γ.γ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στην πλατεία Κοτζιά βρίσκεται από το σήμερα πρωί το τρόπαιο του Conference League το οποίο θα διεκδικήσει ο Ολυμπιακός στον τελικό της 29ης Μαΐου στην OPAP Arena με αντίπαλο τη Φιορεντίνα. Ήδη από νωρίς φίλοι του Ολυμπιακού αλλά και του ποδοσφαίρου σπεύδουν για να φωτογραφηθούν με το κύπελλο. Περισσότερα από τον Μιχάλη Λεγάκη…

Υπόθεση θρίλερ ερευνά η Αστυνομία ,με τη γέννηση βρέφους που αγνοείται και εξετάζονται
οι γονείς του. Σύμφωνα με πληροφορίες χθες το βράδυ γυναίκα από το Νεπάλ πήγε στο Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” με αιμορραγία. Εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε γεννήσει ή είχε αποβάλει πριν από λίγες ώρες. Ο σύζυγός της επίσης από το Νεπάλ αρνήθηκε ότι η γυναίκα ήταν έγκυος. Όπως διαπιστώθηκε το ζευγάρι εργαζόταν σε ξενοδοχείο στη Βραυρώνα. Στο δωμάτιο που διέμεναν εντοπίστηκαν αίματα από την ΕΛ.ΑΣ. ενώ υπάρχει η πληροφορία ότι κάμερα ασφαλείας έχει καταγράψει τον άνδρα να πετά κάτι σε κάδο απορριμμάτων και εικάζεται ότι ίσως ήταν το νεογνό το οποίο δεν έχει εντοπιστεί. Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες της αστυνομίας προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Ο άνδρας έχει προσαχθεί ενώ η γυναίκα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο.

Άλλη μια επίθεση σε Γερμανίδα πολιτικό προκαλεί σοκ και παραπέμπει σε σκοτεινά μεσοπολεμικά χρόνια. Αυτή τη φορά εν ώρα ρεπορτάζ της Deutsche Welle στην πρωτεύουσα της Σαξονίας, τη Δρέσδη.

Στην ανάκληση χιλιάδων πακέτων ψωμιού προχώρησε μια από τις πιο γνωστές εταιρίες στην Ιαπωνία προσφέροντας παράλληλα επιστροφή χρημάτων στους καταναλωτές, καθώς βρέθηκαν υπολείμματα αρουραίου.

Και ο καιρός: Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αύριο στην Αττική έως τις πρώτες πρωινές ώρες με βαθμιαία βελτίωση. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα