back to top
25.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

25.3 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

«Τα podcast της μουσικής» Μια σειρά podcast από τον ΑΘΗΝΑ 9.84 και τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής

Διαβάστε επίσης

Μια σειρά επτά συζητήσεων για τη μουσική κυκλοφορεί σήμερα σε μορφή podcast, σε μια συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού Αθήνα 9.84 και του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής. Η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη και ο διευθυντής του Συλλόγου Αλέξανδρος Χαρκιολάκης συνομιλούν με θέμα την μουσική με επτά άντρες και γυναίκες από τον δημόσιο βίο με κοινό χαρακτηριστικό ότι δεν είναι επαγγελματίες μουσικοί! Αυτοί συζητούν για τη βιωματική τους σχέση με τη μουσική, και τη σημασία που έχει αυτή για τη ζωή τους.

Η σειρά συζητήσεων σχεδιάστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση από τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής επτά δεκαετιών δημιουργικής προσφοράς στην πολιτιστική ζωή του τόπου. 7 συζητήσεις λοιπόν, μία για κάθε δεκαετία της πορείας του Συλλόγου, σε μια επέτειο που γιορτάστηκε με συναυλίες, ημερίδες, masterclasses, εκδόσεις, νέες συνθέσεις, εκθέσεις και διαδικτυακές δράσεις για τους ειδικούς αλλά και το ευρύτερο κοινό.
Οι επτά καλεσμένοι στα ισάριθμα podcasts που φιλοξενούνται στην σελίδα του Αθήνα 9.84 και στις πλατφόρμες spotify, apple podcasts κλπ είναι οι:

• Έφη Αβέρωφ-Μιχαηλίδου, πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Polyphonica που προσφέρει σε παιδιά και νέους 6 -17 ετών, άσχετα από τον τόπο καταγωγής τους, τη θρησκεία ή τη γλώσσα τους, την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην κοινωνία της γνώσης και της δημιουργίας, και επικεφαλής της ομώνυμης χορωδίας.

• Νόρα Δράκου, κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού και πανελληνιονίκης, κάτοχος 32 πανελλήνιων ρεκόρ

• Παύλος Τσίμας, δημοσιογράφος και συγγραφέας

• Ρωμανός Γεροδήμος, καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής και Δημοσιογραφίας στο Πανεπιστήμιο του Μπόρνμουθ, συγγραφέας και σκηνοθέτης

• Μυρτώ Ξανθοπούλου, σύμβουλος στρατηγικής στην Κοινωνία των Πολιτών, γενική γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της WWF και ενεργή εθελόντρια στο stray.gr

• Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ηθοποιός και σκηνοθέτης

• Τίτος Πατρίκιος, ποιητής

Λίγα λόγια για τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής

Εβδομήντα χρόνια συμπληρώθηκαν από το 1953, όταν η λυρική τραγουδίστρια Αλεξάνδρα Τριάντη και ο ευπατρίδης Λάμπρος Ευταξίας ενέπνευσαν και συνένωσαν θεσμικά εκλεκτά μέλη της αθηναϊκής κοινωνίας αλλά και του απόδημου ελληνισμού, ιδρύοντας τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής. Πρωταρχικό τους όραμα, να χαρίσουν στον τόπο τους το πρώτο πολιτιστικό κέντρο καλλιτεχνικών εκδηλώσεων, εκείνο που αργότερα αποτέλεσε το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Με στυλοβάτη τον Χρήστο Λαμπράκη, ο Σύλλογος διεύρυνε τις δράσεις του με την ίδρυση της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη», τη δημιουργία της Ορχήστρας Καμεράτα, τη θέσπιση Υποτροφιών για νέους καλλιτέχνες και τον σχεδιασμό εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε όλη την Ελλάδα.
Μετά τον θάνατο του Χ. Λαμπράκη, οι άξιοι διάδοχοί του ίδρυσαν την Ορχήστρα Νέων Camerata Junior, την Χορωδία Musica, το Εργαστήρι Musixlab και την Παιδική Σκηνή και διοργάνωσαν σημαντικές εκθέσεις και πλήθος προγραμμάτων για τη μουσική, την παιδεία και την έρευνα, αναπτύσσοντας ακόμη περισσότερο τις συνέργειες και το εύρος δράσης του Συλλόγου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα